В Плевен демонтират незаконно поставени кафе автомати

Очаквам собствениците им да се срещнат с мене, призова кметът
Обновена: 16 яну 2018 13:06 | 16 яну 2018 12:35, Анисия Иванова
8
В Плевен демонтират незаконно поставени кафе автомати
Снимка: архив Reuters

Община Плевен ще продължи демонтажа на незаконно поставените кафе автомати в града, съобщи кметът Георг Спартански.

Четири такива машини вече са премахнати от служители на общинското звено "Инспекторат" с помощта на служители на Противопожарната служба като се съхраняват на място, обособено за тази цел, уточни кметът.

До принудителен демонтаж се стигнало, след като собствениците няколко пъти са предупреждавани да премахнат сами кафе машините, но не са го направили.

"Очаквам този, който има претенции, че е собственик на прибраните кафе машини, да се срещне с мен. Те ще останат на склад, като ще продължим да събираме и останалите незаконни автомати", допълни Спартански, цитиран от БТА.

Последната от проблемните кафе машини е поставена до фасадата на бившата Кръвна банка. Заради опасност от срутване на сградата и причиняване на инциденти, общинското предприятие "Жилфонд" е обезопасило района със заварени метални панели.

Тази ограда е разбита, за да бъде монтирана там кафе машина. Кметът Спартански заяви, че ще подаде сигнал до Прокуратурата за случая, при който е посягано два пъти на общинското имущество.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък съм ходила в Италия и др. страни от др. континенти, точно във Венеция до моста "Риалто", си купувах кафе за 0,90 Евро. По кафенетата е 8Евро, и аз понеже съм скръндза и си купих от автомат. И точно във Венеция където има хора от цял свят, туристи, там освен скъпи магазини, има много улични търговци със сергии, не да говори глупости кмета. На Дубай, Турция и Египет също!!!
7
2
 
4
 
! Отговори
Ивчо преди 6 години
хайде бе нямало, а тез италианци за къде произвеждат тез машини с хиляди, вендинг автомати. И Плевен да не е Париж Лондон. Аз пък ще ти кажа чв в Рим Милано и Венеция пък има. А ти кога обриса целия Лондон Париж и т.н че збаеш къде какви машини има. Като си толкова от крехнат знаеш ли и в Пкевен къде са тез машини, ще ти кажа не са на средата на центъра до финтана а са до банки театъра читалището, болници и др учережденуя. Стига празни филисофии.
6
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма кафе машини на тротоара в Лондон, Виена, Париж, сигурно и в други градове. Браво на кмета на Плевен.
5
0
 
10
 
! Отговори
:):) преди 6 години
няма и да видиш, но имат апарат за връзка с НАП.
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм виждал кафе автомат да издава касова бележка
3
0
 
6
 
! Отговори
до2 преди 6 години
друже тя корупцията в Бг е обвита с правила, като не си в час не пиши общи приказки. Не ти ли чатка че така никой не изтрещява едни машини на сред улицата....живей си в розовия свят
2
2
 
12
 
! Отговори
Правила! преди 6 години
До ех кметеМоже да не са проблема на Плевен. Проблемът е, че всеки си прави каквото си иска, без да спазва елементарни правила.
1
3
 
19
 
! Отговори
ех кмете преди 6 години
точно десет кафе мсшини ли са проблема на Плевен, или ти ревнаха кафенетата , които доите с тротоарни такси че не им върви оборота.