Майката на двете сестри от Свищов: Постоянно излизат!

Жената отрича да е държала под ключ дъщерите си
Обновена: 17 яну 2018 18:53 | 17 яну 2018 18:53, Екип на Bulgaria On Air
37

30554 гледания   |  Още видео
"Постоянно излизат, не е вярно, че не излизат. Толкова хора ги видяха". Това заяви Пенка Стефанова, майката на двете жени от Свищов, за които съседи разказват, че от години не са излизали навън.

Това, че един човек не ги е видял... не знам кой е този, който е занесъл, че не излизали", коментира жената пред екипа на Bulgaria ОN AIR.

Още по темата
Днес кметът на града и полицията успяха да влязат в къщата.

Двете жени са на 42 и 43 години. Екип на Bulgaria ON AIR се опита да ги посети, но майка им не допусна никой да говори с тях. В помещението, в което живеят, влезе само кметът на Свищов Генчо Генчев, който разказа, че там се е сблъскал с потресаваща гледка.

Семейството живеело в изключителна мизерия. По думите му по-малката сестра е била на легло и неконтактна към външните хора. Успявала е да говори само с по-голямата си сестра. Семейството живее в една стая с кухня.

Генчев допълни, че двете сестри са с толкова сериозни финансови проблеми, че дори нямат дрехи. Веднага след като кметът излезе от къщата, майката сама пожела да разговаря с екипа на Bulgaria ON AIR.

Тя напълно отрече да е държала под ключ двете си дъщери. Тъкмо напротив – те работели в София и си идвали през няколко месеца в Свищов.

Двете дъщери отказват на този етап каквато и да е помощ от институциите. Отказват да бъдат изведени и настанени в специализирано заведение. По случая продължава да работи Районната прокуратура в Свищов.

По-рано през деня наблюдаващият прокурор заяви, че ще се изяснят всички детайли около този така заплетен случай. Ако съответните служби констатират нужда, двете жени ще бъдат настанени в специализирано заведение.

Вижте още във видеото и на сайта на Bulgaria ON AIR

 


37
Още по темата: СвищовЗатворени жени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Странно е и двете да са така, а пък уж учили, майката е като върколак, проверете нея...или да са били и двете едновременно изнасилени и оттам срив, познавам една полудяла след изнасилване.
30
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Значи ,когато държавата прави да живееш в мизерия не е престъпление , но когато направиш мизерия е подсъдимо. Как да ходя на училище и да имам желание като знам че трябва да вкарам дърва или сцепя за някой лев.
29
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Може да се касае за ботулизъм
28
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Битие, гарантирано от ГЕРБ
27
4
 
23
 
! Отговори
Георги__ преди 9 месеца
Хиляди хора са като тях....
Аз съм от 6 години безработен, никъде в региона няма работа, живеем ден за ден, къде ли не питах... вярата ме поддържа да продължавам с надежда, но докога?
*
26
14
 
13
 
! Отговори
питанчо преди 9 месеца
Как две умни, млади момичета с обрсзование са допуснали да се отнесе тскс към тях " майка " им?
Не буди ли съмнение външния вид на възрастната жена ?
25
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Костов е виновен. Той и само той.
24
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Трябва да се влиза в чужд дом, ако се вижда, че хората загиват и не могат сами да си помогнат. Ако видите горяща къща няма ли да се опитате да помогнете? Или и там трябва някой да се моли. Явно хората бедстват. Имат нужда от помощ. Много закоравяхме нещо към чуждите нещастия.
23
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Дано да не е истина тази история. При наличието на много фалшиви хора, лицемерни и с артистични заложби.
22
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Само за днес в медиите оповедтиха за три самоубийства в България. А за колко не се е чуло?
21
13
 
16
 
! Отговори
човек преди 9 месеца
Да полудее едната е изолиран случай. Щом са и двете полидели, значи майката ги е вкарала във филма. Не знам как не го виждате. Аз не виждам нищо странно да са асоциални, в мизерия, но майката да ги крие и да лъже за състоянието им - това вече е странно. НЕ ЕДНА - ДВЕ ЛУДИ...УМНИ, ЗАВЪРШИЛИ ВИСШЕ. Майката ги е побъркала сто процента ! Очевадно е!
20
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всеки народ си заслужава съдбата. Още може. още.
19
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да се огледаме около нас...почти всеки втори или сам си говори...други ровят в буклуците ..трети не издържат и се самоубиват...това е картинката в ежедневието...а други като тези жени изключват затварят се и живеят в свой собствен живот....А да и да не забравим за хилядите които заминаха на гурбет и не искат да се връщат ...Сега е тази картина а си представете след 5 год ..или 10 год какво ще има в тази държава...
18
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Родоотстъпниците дават маса помощи на норвежците да се плодят,кат плъхове,а в същото време маса български жени в детеродна възраст ги докараха до лудост,като работещи бедняци...
17
3
 
60
 
! Отговори
трият ме, затова пак преди 9 месеца
ще напиша- това са пълнолетни лица, които сами решават как да живеят.
В Бг е пълно със семейства, които през последните 20-25 год. не са правили ремонт на жилището си, не са купували мебели, електроуреди, нови дрехи. Доходите им стигат, колкото да покрият най- належащите им нужди. Основно това е храна и сметки.
Ще излизат или не- това не е работа на съседи, кмет, полиция, журналисти.
А сега пак ме изтрийте!
16
5
 
32
 
! Отговори
сталинистки тормоз преди 9 месеца
До ПЪЛНА ИНСПЕКЦИЯ!

На какво основание проверки? Какво престъпление са извършили?
15
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не стана ясно дали работят или не. Майката твърди, че работят в София. Да се провери имат ли осигуровки. Ако работят, ще имат колеги, които да кажат нещо за тях. Да заведат медицинско лице при тях, за да се установи имат ли психични проблеми.
14
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До сложно
Е, и? Вероятно си прав. Но това работа на кмета, полицията, прокуратурата ли е?
Престъпление ли е извършено?
В някои страни такива хора хващат гората и живеят в изолация. Не ги разследват кмет, полиция, прокуратура, нагли съседи, не им държат сметка на зимнината и обзавеждането.
13
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Burzum
Само това да беше! Ще почнат да ги причакват тук и там, ще ги спират и разпитват с подробности- работа, заплата, интимен живот в детайли, името на приятел/ка, за да разузнаят... Ако не се спрат да говорят, ще ги хващат за ръката и ще ги държат насила, докато откопчат инфо от тях. Живея в такъв блок и знам за какво става въпрос. Съседът до нас при всяко звънване на нашата врата, излиза да види кой звъни. Когато аз излизам, щракна ли ключа, съседът е вече на вратата да пита и разпитва.
12
1
 
26
 
! Отговори
АНТИ преди 9 месеца
Животът на обикновения българин в България е скъп.
И още по-скъп става, след всеки ден.