Майката на двете сестри от Свищов: Постоянно излизат!

Жената отрича да е държала под ключ дъщерите си
Обновена: 17 яну 2018 18:53 | 17 яну 2018 18:53, Екип на Bulgaria On Air
37

29425 гледания   |  Още видео
"Постоянно излизат, не е вярно, че не излизат. Толкова хора ги видяха". Това заяви Пенка Стефанова, майката на двете жени от Свищов, за които съседи разказват, че от години не са излизали навън.

Това, че един човек не ги е видял... не знам кой е този, който е занесъл, че не излизали", коментира жената пред екипа на Bulgaria ОN AIR.

Още по темата
Днес кметът на града и полицията успяха да влязат в къщата.

Двете жени са на 42 и 43 години. Екип на Bulgaria ON AIR се опита да ги посети, но майка им не допусна никой да говори с тях. В помещението, в което живеят, влезе само кметът на Свищов Генчо Генчев, който разказа, че там се е сблъскал с потресаваща гледка.

Семейството живеело в изключителна мизерия. По думите му по-малката сестра е била на легло и неконтактна към външните хора. Успявала е да говори само с по-голямата си сестра. Семейството живее в една стая с кухня.

Генчев допълни, че двете сестри са с толкова сериозни финансови проблеми, че дори нямат дрехи. Веднага след като кметът излезе от къщата, майката сама пожела да разговаря с екипа на Bulgaria ON AIR.

Тя напълно отрече да е държала под ключ двете си дъщери. Тъкмо напротив – те работели в София и си идвали през няколко месеца в Свищов.

Двете дъщери отказват на този етап каквато и да е помощ от институциите. Отказват да бъдат изведени и настанени в специализирано заведение. По случая продължава да работи Районната прокуратура в Свищов.

По-рано през деня наблюдаващият прокурор заяви, че ще се изяснят всички детайли около този така заплетен случай. Ако съответните служби констатират нужда, двете жени ще бъдат настанени в специализирано заведение.

Вижте още във видеото и на сайта на Bulgaria ON AIR

 


37
Още по темата: СвищовЗатворени жени
Още от
Напиши коментар Коментари
36
0
 
3
 
! Отговори
дъртата е тарикатка преди 1 месец
Аз така и никъде не видях видео с интервю от уж добрите, кротки и много интелигентни отдавна пълнолетни дъщери-висшистки. Навсякъде само откачената властна майка плямпа от тяхно име, а БНТ я разкри в лъжи и измислици. Дъртата е за лудницата, социалните материални помощи няма да й решат проблема. Ако всичко е нормално с дъщерите, защо самите момичета не излязат пред медиите и не кажат по човешки: "Ей хора, благодарим на загрижения ни за нас съсед, подал сигнала, но така и така стоят нещата."
35
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Странно е и двете да са така, а пък уж учили, майката е като върколак, проверете нея...или да са били и двете едновременно изнасилени и оттам срив, познавам една полудяла след изнасилване.
34
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи ,когато държавата прави да живееш в мизерия не е престъпление , но когато направиш мизерия е подсъдимо. Как да ходя на училище и да имам желание като знам че трябва да вкарам дърва или сцепя за някой лев.
33
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може да се касае за ботулизъм
32
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Битие, гарантирано от ГЕРБ
31
4
 
23
 
! Отговори
Георги__ преди 1 месец
Хиляди хора са като тях....
Аз съм от 6 години безработен, никъде в региона няма работа, живеем ден за ден, къде ли не питах... вярата ме поддържа да продължавам с надежда, но докога?
*
30
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И защо да излизат навън? В БГ не е за жени — колко са убити от приятелите и съпрузите си ? И обществото ги осъжда, те били виновни, защото те си го търсели. Жените са подложени на геноцид: работа и препитание няма за тях. После плюете — меркантилни били, златотърсачки,. Е тези не са. Стоят си вкъщи и си живеят достойно в мизерия. Вие какво искате да излязат навън и да срещнат Минко, 47 годишен, ерген ?! В такава държава най-добре е да живееш в изолация.
29
14
 
13
 
! Отговори
питанчо преди 1 месец
Как две умни, млади момичета с обрсзование са допуснали да се отнесе тскс към тях " майка " им?
Не буди ли съмнение външния вид на възрастната жена ?
28
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Костов е виновен. Той и само той.
27
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябва да се влиза в чужд дом, ако се вижда, че хората загиват и не могат сами да си помогнат. Ако видите горяща къща няма ли да се опитате да помогнете? Или и там трябва някой да се моли. Явно хората бедстват. Имат нужда от помощ. Много закоравяхме нещо към чуждите нещастия.
26
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дано да не е истина тази история. При наличието на много фалшиви хора, лицемерни и с артистични заложби.
25
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само за днес в медиите оповедтиха за три самоубийства в България. А за колко не се е чуло?
24
13
 
16
 
! Отговори
човек преди 1 месец
Да полудее едната е изолиран случай. Щом са и двете полидели, значи майката ги е вкарала във филма. Не знам как не го виждате. Аз не виждам нищо странно да са асоциални, в мизерия, но майката да ги крие и да лъже за състоянието им - това вече е странно. НЕ ЕДНА - ДВЕ ЛУДИ...УМНИ, ЗАВЪРШИЛИ ВИСШЕ. Майката ги е побъркала сто процента ! Очевадно е!
23
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всеки народ си заслужава съдбата. Още може. още.
22
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да се огледаме около нас...почти всеки втори или сам си говори...други ровят в буклуците ..трети не издържат и се самоубиват...това е картинката в ежедневието...а други като тези жени изключват затварят се и живеят в свой собствен живот....А да и да не забравим за хилядите които заминаха на гурбет и не искат да се връщат ...Сега е тази картина а си представете след 5 год ..или 10 год какво ще има в тази държава...
21
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Родоотстъпниците дават маса помощи на норвежците да се плодят,кат плъхове,а в същото време маса български жени в детеродна възраст ги докараха до лудост,като работещи бедняци...
20
3
 
60
 
! Отговори
трият ме, затова пак преди 1 месец
ще напиша- това са пълнолетни лица, които сами решават как да живеят.
В Бг е пълно със семейства, които през последните 20-25 год. не са правили ремонт на жилището си, не са купували мебели, електроуреди, нови дрехи. Доходите им стигат, колкото да покрият най- належащите им нужди. Основно това е храна и сметки.
Ще излизат или не- това не е работа на съседи, кмет, полиция, журналисти.
А сега пак ме изтрийте!
19
5
 
32
 
! Отговори
сталинистки тормоз преди 1 месец
До ПЪЛНА ИНСПЕКЦИЯ!

На какво основание проверки? Какво престъпление са извършили?
18
19
 
9
 
! Отговори
ПЪЛНА ИНСПЕКЦИЯ! преди 1 месец
Проверете всички документи, осигуровки и прочие къде що през годините са живеели, какво са работили дъщерите, кой им е бил личен лекар и т.н. А майката съвсем я скъсайте от проверки! Имам чувството, че тя е баш лудата, а също, че лъже като дърта ***! Побъркала си е децата!
17
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бирниците и лихварите са им смъкнали и дрехите.