Сестрите от Свищов не искат навън, не са луди, не искат лечение...

Проверката по случая продължава
50
Сестрите от Свищов не искат навън, не са луди, не искат лечение...
Снимка: Bulgaria ON AIR

Двете сестри от Свищов, които от 6 години не са напускали дома си и са били изолирани от околния свят, не са освидетелствани за психиатрични проблеми и не са получавали социални помощи.

Сестрите Анжела и Стефка са на 43 и 42 години. Полицията и социалните са ги намерили в дома им в Свищов в неадекватно състояние и мизерни хигиенни условия.

Още по темата

Медицински екип е установил, че те нямат видими наранявания.

Пред социалните служби двете жени са заявили, че по тяхно желание не са напускали дома си, не са били принуждавани от 65-годишната им майка, предаде БНР.

"Сестрите отказват лечение", заяви Милена Илиева, директор на Социално подпомагане в Свищов.

"Евентуално за необходимостта от принудително лечение решение ще вземе съдът, и прокуратурата води преписка за това. Те са дееспособни. Те не са под запрещение", допълни тя.

Проверката на полицията и прокуратурата по случая продължава.

Двете сестри били много умни и нямали проблеми със завършването на добро образование, казват съседи.

Същевременно някои от тях твърдят, че са чували виене и плач от къщата. Когато я питали, майката казвала, че дъщерите й са в София, но не давала техни контакти.


50
Още от
Напиши коментар Коментари
45
0
 
2
 
! Отговори
дъртата е тарикатка преди 1 месец
Аз така и никъде не видях видео интервю от уж добрите, кротки и много интелигентни отдавна пълнолетни дъщери-висшистки. Навсякъде откачената властна
майка видяхме да плямпа от тяхно име, а БНТ я разкри в лъжи и измислици.Дъртата е за лудницата,социалните и материални помощи няма да решат
проблема.Ако всичко е нормално с дъщерите, защо самите момичета не
излязат пред медиите и не кажат по човешки: "Ей хора,благодарим на
загрижения ни за нас съсед, подал сигнала, но така и така стоят нещата."
44
0
 
4
 
! Отговори
mmaca преди 1 месец
А без жените п*р*о*к*л*е*т*и*я хомосапиенс ще изчезне от лицето на земята. Сигурно за това наще ганьовци толкова се комплексират от нас и все се напъват до изприщване да ни плюят- че пред нас са едни непотребни вредители.
43
0
 
8
 
! Отговори
mmaca преди 1 месец
47 Най-добрия коментар под статиите: "А как "И защо да излизат навън? В БГ не е за жени — колко са убити от приятелите и съпрузите си ? И обществото ги осъжда, те били виновни, защото те си го търсели. Жените са подложени на геноцид: работа и препитание няма за тях. После плюете — меркантилни били, златотърсачки. Е тези не са. Стоят си вкъщи и си живеят достойно в мизерия. Вие какво искате да излязат навън и да срещнат Минко, 47 годишен, ерген ?! В такава държава най-добре е да живееш в изолаци"
42
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И защо да излязън навън ? Да гледат сейра и лицемерието на демокрацията ли ?
41
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И защо да излизат навън? В БГ не е за жени — колко са убити от приятелите и съпрузите си ? И обществото ги осъжда, те били виновни, защото те си го търсели. Жените са подложени на геноцид: работа и препитание няма за тях. После плюете — меркантилни били, златотърсачки. Е тези не са. Стоят си вкъщи и си живеят достойно в мизерия. Вие какво искате да излязат навън и да срещнат Минко, 47 годишен, ерген ?! В такава държава най-добре е да живееш в изолация.
40
4
 
19
 
! Отговори
Box преди 1 месец
Азалийке,проблема не е решен,с пращането в психиатрия.Това ще означава досъсипване на пропиления им живот.А иначе липсата на социални контакти,седенето в къщи няма как да е нормално състояние.Но щом могат да издържат,значи си е техния живот
Да си го живеят,нали на никого не пречат.
39
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Моля, ако някой адвокат чете коментарите, да помогне про боно на майката да си търси правата. Жената едва оцелява и едва ли ще наеме адвокат, а такова омаскаряване и разнясяне по медии не беше редно.
38
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като са деепособни какво ше се произнесе съдът не ми е ясно? Цялата история стана от типа една жена каза. Ако ги бяха обрлаи или убили, същите съседи дето им броят торбите щяха да спят дълбоко и нищо да не са чули. А сега им разнадят долните гащи по ТВ- мизерно живели, *** им била печката. Ми и на мен ми е ***, елате да пишете стаии за това. Прости хора и клюкари отгоре на това
37
29
 
10
 
! Отговори
ПЪЛНА ИНСПЕКЦИЯ! преди 1 месец
Проверете всички документи, осигуровки и прочие къде що през годините са живеели, какво са работили дъщерите, кой им е бил личен лекар и т.н. А майката съвсем я скъсайте от проверки! Имам чувството, че тя е баш лудата, а също, че лъже като дърта ***! Побъркала си е децата!
36
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това са пълнолетни лица, които сами решават как да живеят.


Престанете да ровите в личния живот на хората!
35
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да не би да са прекалено нормални, бе?! Предпочитат да четат книги, вместо да чистят! не всеки е способен за чистач! Аз откак завърших казармата легло не съм оправял.
34
1
 
28
 
! Отговори
До 9 азалия преди 1 месец
Азалийке, психиатричното лечение не е по здравна каса и се покрива от бюджета. Верно всички сте се побъркали по тези здравни осигуровки. Лечението на психично болните е безплатно, защото се счита, че такива болни няма как да се грижат за здравното си осигуряване. За тях има 12 на брой държавни психиатрични болници. И психиатрични отделения към общинските болници, които също са на бюджетна издръжка. От една страна искате лудите да не ходели по улиците, от друга защо не излизали от тях?!
33
8
 
16
 
! Отговори
Борисово време преди 1 месец
Не всеки може да стане Борисовец Герберчук.
И за там драпат със зъби и нокти байганьовци хитри.
Тук един за да е добре,
задължително друг
трябва да е зле !!
32
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По селата в България е пълно с такива хора бедни и в мизерия и по градовете има такива.
31
2
 
10
 
! Отговори
Шумкар преди 1 месец
До Партизанка,
Ама, другарко как така,...петилетката кой ще я изпълнява?
30
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами, раненото животно се крие в гъсталаците да се лекува или загине! И с хората е така.Оправните са Министри по Европредседателството!
29
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами имаше един анекдот с Хитър Петър! Отишли крадци да го крадат и той се скрил в един сандък.Крадците помислили, че там има нещо ценно, вдигнали капака и:
- А, Петре, ти защо да си се скрил тука!!!?
- Ами, да не си гледам срама, че един трън да завъртиш, няма какво да закачиш.Голяма беднотия и срам!
28
2
 
16
 
! Отговори
вярно ли е преди 1 месец
През еврошеФството стават чудеса.
27
3
 
19
 
! Отговори
Burzum преди 1 месец
Кво нещо е човека...онзи ден онова в Америка ,веднага бдителни клюкари почват да злословят, *** медии поемат и адът е отприщен и да не са луди ,след това не може да не полудеят...
26
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Истанбулската конвенция как ще защити жените от майка им?