Бурята e безмилостна! 185 села и градове са без ток

Паднали дървета, опасни предмети и скъсани електропроводи...
8
Бурята e безмилостна! 185 села и градове са без ток
Снимка: БТА

Сто осемдесет и пет населени места в южната част на страната са без ток, информира МВР. Най-много са в Хасково, Смолян и Пловдив.

Над 60 сигнала за паднали дървета, опасни предмети и скъсани електропроводи са получени в оперативните центрове на пожарната.

Снеговалеж и силен вятър има във Варна, Добрич, Габрово, Кюстендил и Пазарджик.

Получени са сигнали за паднали дървета и висящи опасни предмети от покривите на сградите. Прекъснато е електроснабдяването в селата Турян, Станевска махала, Река, Требище, цялото Арденско корито, Момчиловци, Соколовци и Тикале в района на Смолян.

Затворени за движение са пътищата за Турян, Габрица и Левочево, както и около селата Киселчово, Черново, Мугла, както и Смолян - Пампорово. Със заповед на кмета на община Смолян е обявено бедствено положение.

Поради обилен снеговалеж и силен вятър временно е спряно движението по пътя Варна - Добрич, Добрич - Генерал Тошево - Кардам.

Затворени са проходите Троян-Кърнаре и Шипково-Рибарица.

Над 30 сигнала за произшествия, свързани с метеорологичната обстановка, са получени в оперативния център на пожарната в Пловдив. Силният вятър е отнесъл част от покрива на столовата на СОУ "Христо Проданов" в гр. Карлово. Учебните занятия не са прекратени и няма опасност за учениците.

Спряно е движението по пътя Казанлък - Шипка, трафикът е насочен по обходен маршрут през Дунавци и Шейново - Шипка.

Затворен за всички видове моторни превозни средства е Троянският проход.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 2050-та капитализма ще бъде заличен, заедно с всички хора, които имат подобен егоистичен начин на мислене, до 10 години сегашната масонска смехономика няма да може да функционира нормално заради промените с планетата! Хората се самозабравиха, Космосът ще им припомни за какво става въпрос в реалността.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В половината *** от над 15 години тока спира от най-малкия вятър, дъжд, сняг, даже и слънце, за нищо не става, 2030-та един град икономика, останалото деградиращо ромско гето, разпадаща се мизерия и бойкочарник/боклукчарник, след 2030-та няма да има праи за пенсии, до 2025-та по-голямата част от малкия и средния бизнес ще е фалирал, за планетарните промени няма да говоря, макар да е повече по темата под тази статия, хаха, то се вижда накъде отиват нещата с тях...
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До селянинТук тока спира само ако не си платиш сметката. За банкя не знам.
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв снеговалеж в Пазарджик... Цял ден беше слънчево.
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зима е.
2
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не градушка буря ще ни удари, ако не е буря някой соджук, мутра, цени и какво ли не още. Нещастна България и в бедствията и в живота на останалото и население.
1
5
 
21
 
! Отговори
селянин преди 6 години
На село народа ще се оправи ,защото са на дърва ,вино ,ракия и суджук , а в София ако тока са три дена спре народа там ще измре !!