Едно към едно в снимки: Когато в Мелник слагаха паветата...

Работници полагат чисто нов паваж по улица с разбити калдъръми
Обновена: 18 яну 2018 15:00 | 18 яну 2018 14:40,
25

Снимка: Булфото

Работници слагат чисто нови павета по дясната страна на улицата край реката в Мелник, показват снимки с днешна дата от градчето с уникална архитектура.

Новите павета се превърнаха в скандал вчера, когато туристи сигнализираха, че традиционните калдъръми се махат и на тяхно място центърът се павира. Още вчера кметовете на Сандански и Мелник, Кирил Котев и Наско Петев, отрекоха, а министерството на културата започна проверка.

Още по темата

През 1984 година работници от Лом пристигат специално в Мелник и правят първите павета на централната улица, но само от лявата стана на реката в посока Кордопуловата къща. След повече от 30 години дойде време и дясната страна де се павира, пише днес "Булфото".

Работата с поставянето на паважната настилка е започнала преди 5 месеца. Успоредно се укрепвал и брега на реката.

Кметът Петев днес обясни, че се поставят напълно нови павета. Според него улицата винаги е била в кално състояние. Имало останки от калдъръм, но той е поставян на места от общината, а на други от местите хора.

От Министерството на културата обаче са категорични - паветата се слагат на мястото на калдъръма. Това се прави  незаконно, защото за тази дейност трябва разрешение на ведомството, а такова не е давано.

Мелник е най-малкият град в България, но едно от най-притегателните места за туристи. Една от причините е именно автентичната му възрожденска архитектура.

Заради уникалния му облик градът е обявен за град-музей и е част от културно-исторически резерват с международно значение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом улицата е била кална, нека я оправят. Не са църни майсторите, така че може и да се получи стабилно нареждане на паветата.
1
15
 
18
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
пак ли тия псевдо еколози и пишман родолюбци реват на умрял