Димитър от Килифарево – с топли дрехи, храна и нов дом

Мъжът е с тежки епилептични припадъци, от 15 г. скита по улиците
Обновена: 20 яну 2018 10:17 | 20 яну 2018 10:02, Анисия Иванова
58

Седмици след като ви разкрихме историята на Димитър Каковски от Килифарево, който в продължение на 15 години скита по улиците, търсейки подслон, днес той получи фургон, в който да живее малко по-спокойно.

Веднага след излъчването на репортажа по Bulgaria ON AIR, тежката съдба на Митко предизвика вълна от съпричастност.

Десетки хора от цялата страна се отзоваха и му изпратиха топли дрехи, храна и лекарства, без които получава тежки епилептични припадъци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
Надблюдател преди 6 години
Благодарение на Димитър Събев кмета на Килифарево и съпричастността на Георги Христов от фирма "Надежда Христова"- Митко Каковски има подслон.Фургон който е пригоден да подслони в тежката зима несретника.Остава въпросът - защо братът и сестрата на този несретник го изоставиха на произвола на съдбата !
51
3
 
1
 
! Отговори
ЧЕПаев преди 6 години
Защо не казвате, кой му е осигурил фургона? Може би Премиера, или лявата му ръчичка Цвъки? Бах ги у цървулите,
50
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази безизходица май беше демокрация .
49
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като погладувате още 20-тинагодини в демокрация ще сесетите за социализма .
48
5
 
2
 
! Отговори
Мизерия имаше преди 6 години
и по време на соца: работех, с висше образование, изплащах апартамент, гледах детето и майка си: стремях се да имаме чист външен вид, детето и отчасти майка ми да са нахранени: аз- сандвичи с малко малко, олио( дане се вижда скакво са) и кафе, чай на работа. Мизерия.Но Господ е пожелал да оцелеем, детето да учи.Има истина, че "каквото ни е писано".
47
0
 
12
 
! Отговори
bravo преди 6 години
хубаво е че са помогнали на човека в тази безисходица
46
0
 
29
 
! Отговори
Мизерия 3 преди 6 години
Радвайте се на това, което имате, благодарете на Бога, защото има мнозина, които ровят по кофите за храна и облекло, хора без доходи и без работа. И винаги като видите българин да проси давайте. Утре и вие може да сте на неговото място и някой презрително да ви отмине гледайки ви с отвръщение.
45
1
 
22
 
! Отговори
Мизерия 2 преди 6 години
Една зима изкарах така без ток в къща с прозорци, но на тъмно и на студено, отделно глад, няма какво да ядеш, няма работа. И наближаваше нова година. Всички им беше весело, а аз зъзнех на тъмно и на студено.Но няколко дни преди нова година от една работа, където ми дължаха малко пари ми ги платиха (45 лв.), тези пари ми стигнаха за дълго време (с 2 лв. изкарвах седмица понякога, когато беше най-зле), а един съсед ми даде въглища. И така на нова година имаше какво да ям и бях на топло.
44
0
 
24
 
! Отговори
Мизерия 1 преди 6 години
Хора вместо да криткувате помогнете. Така като гледам не сте виждали мизерия. Спях в една къща една зима без ток, нямах пари да платя тока, и беше ужас, студ, не можеш да спиш през нощта завиваш се там с каквото имаш, но зъзнеш под завивките. Човекът досега е спал на улицата все едно в тази сграда без прозорци. Сега с този фургон няма да го духa вятъра и може да си сложи печка на дърва и да се топли. Знаете ли какво е топлината? Бог да помага на всички хора, които помагат на този човек!
43
3
 
9
 
! Отговори
дидо преди 6 години
Външната ми тоалетна на село изглежда по-добре. Наистина ли това е помощта? Нелепо изглежда.
42
1
 
17
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 6 години
Има НПО и Министерство на Социалните Грижи .Тези цитираните имат изградена Огромна Инфраструктура от Домове , защитени от Закона .Защо този Човек не го приемат в накой Дом и да се грижат за него ?
41
4
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Снимката е много добра господа журналисти,сякаш тоя нов камион се се изхожда,егати помомоща.Трябваше поне като жертвите от хитрино да го подсигурат човека а не да се гаврат с него
40
2
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
за 21 век е смешно наистина.То поне да го бяха подсигуририли като жертвите от хитрино с нов фургон ,то си е същото бедствие това.А не някой решил да си изхвърля стария фургон на фторични сурвини и решил да помогне.Да му беше помогнала държавата наистина че на тая снимка тоя нов фургон изглежда сякаш се изхожда господа журналисти:)
39
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавата има фургони. Както за бежанци така и на хора пострадали от бедствия раздават прилични фургони. А тук просто някой е решил да си изхвърли *** в двора на бедния човечец. Фургона го доказва. Защо кметът не го осигури с нормален фургон, а не с ***?
38
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Bravo na horata bogataschite mutri golemite politizi ot gerb s kakvo sa pomognali s bednost milionetite na demokraziata velikite gerberi i dr
37
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като няма риба, и ракът е риба. Медиите с гръмките заглавия ги оставете, важното е, че е направена крачка този човек да живее малко по-добре. Просто помощта не трябва да спира дотук. Фургонът може да се изолира и оправи, а вероятно ще му трябват също и печка, и дърва за огрев, и много други консумативи. Но най-важното е направено - дадена му е възможност да се яви на ТЕЛК-а. Адмирации към държавните служби за подкрепата.
36
1
 
38
 
! Отговори
докога преди 6 години
За незаконно нахлули в България ислямски нашественици политиците ни полагат грижи настанявайки ги в домове за хрантутници на безплатна храна,ток ,вода,парно.За народа който ги избира и храни-подигравки.
35
2
 
40
 
! Отговори
: преди 6 години
А защо определена група австралопитеци със сини венци получават през две правителства нови къщи и фургони, като възнаграждение, че не плащат вода, ток, крадат, издевателстват над деца, убиват, джебчийстват, проституират, нарушават и закони и базови човешки норми, а разчитаме на добри хора, когато един човек, който за да се препитава се грижи за възтастни хора, най-вероятно през живота си не е извършил престъпление, що за извратена система е това !?!?!? Докога липса на справедливост и адекватност
34
33
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може да ходи да проси на Запад. Един българин просяк в Кьолн или Париж изкарва 40 евро на ден и нощувката и храната му е безплатна в приют за бездомни с wi-fi да говори вечер по скайпа с жената и децата в България, а на месец може да си докара от просене към 800 евро, 10 пъти повече от средната за Русия заплата 86 евро. Правото да просим пред катедралата в Кьолн и в Париж ни го даде членството в ЕС, просяци, просяци, ама 10 пъти по-добре от руснаците.
33
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
38 годишен, а изглежда на 50. Горкия.