АПИ предупреждава: Сняг през нощта, не тръгвайте на път!

Очаква се най-тежко да е положението в източните части на страната
21 яну 2018 16:32, Боряна Павлова
8
АПИ предупреждава: Сняг през нощта, не тръгвайте на път!
Снимка: БTA

През нощта се очаква снеговалеж и понижение на температурите. Прогнозата на синоптиците е, че през нощта валежите ще обхванат цялата страна и ще се усилват, напомнят от АПИ.

Най-много валежи и силен вятър, което е предпоставка за снегонавявания,се очакват в Североизточна и Югоизточна България.

Всички областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим, уведомяват от агенцията.

Около 3000 машини са готови за поддържане на републиканските пътища са в готовност.

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите, на които не им се налага спешно да пътуват през нощта, да отложат тръгването за утре сутрин. Необходимо е автомобилите да са с подходящи гуми, да имат на разположение вериги, които да използват при необходимост, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на "Пътна полиция".

Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за пътуване при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори, подчертават от ведомството.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, lima.api.bg, интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
6
 
! Отговори
А АПИ преди 1 година
В носа ли ще си бърка? Я с машините и на линия.Само да видя заледени и непочистени пътища ще се ядосам.Ааа
4
1
 
5
 
! Отговори
апе кучиту преди 1 година
Апи вместо да апи парички да фане и да поработи нещо снегоринче поддръжчица лампички грижа за инфраструктура а у лев десно трето пето
3
2
 
14
 
! Отговори
АПЬИТУ преди 1 година
Най-добре е да си вземете отпуск до късна пролет и никъде да не пътувате до тогава. Защото сме доста крадливи и некадърни, но умеем да вменяваме вина на шофьорите.
2
1
 
13
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 1 година
ШанЦов инструмент се казва, за копаене на шанЦи, окопи демек.
1
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всяка година предупреждават и въпреки това се намират"умници" които тръгват на път с летни ***. После ревът че не било непочистено и че някой им е виновен че са с неподходящи гуми и неподготвени за зимни условия. Когато тръгвам на път си подготвям автомобила за тежки зимни условия. В багажника имам шансов инструмент това за младите звучи като нещо космическо но то е лопата кирка пакет морска сол вериги резервна туба с гориво въпреки че и резервоара ми е пълен. Гумите зимни с дълбок грайфер!