Да си купиш дом в България: Скъпото ходене по мъките!

Какви жилища се търсят у нас?
21 яну 2018 20:08,
136


Цените на имотите продължават да растат. Повишава се и броят на сключените сделки за покупко-продажба. На какво се дължи тенденцията и какви жилища се търсят у нас?

Последните дни Радослав прекарва в търсене на имот. Иска да закупи такъв с цел инвестиция. Надява се да получава поне 300 евро на месец от наем.

Покупката на жилище обаче може да се окаже дълъг и мъчителен процес, ако търсещите са си поставили нереалистични цели.

В София например най-много апартаменти са продадени на цени между 50 и 70 хил. евро.

Вижте още в репортажа на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
1
 
9
 
! Отговори
Небезизвестна преди 6 години
Неразбирам. България опустява. Всички искат да си у строят живота навън. Защо в опустяващата държава жилищата са много скъпи. Има нещо гнило тука. В Русе в краен квъртал две съборени стаи без баня и тоалетна искат 20-30 000 евро. Апартаментите една боксониера 40-50 000 евро. Ама те са луди. Някой може ли да обясни това надуване на цените и до кога.
104
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
трябва да си глупав мазохист за да живееш в България ... тези са на привършване
103
1
 
25
 
! Отговори
... преди 6 години
Не знам, но знам едно! Днешните строители макар и да се пишат баш строителите на света са светлинни години назад дори от стоителите намиращи се по тия земи само 50 години назад! Аз не знам дали днешните проектанти строители и архитекти знаят какво е прав ъгъл а за разстоянието метър съм сигурен, че не са и чували даже! За архитектите и проектантите пък не съм сигурен, че дори са хора! проектират "жилища" за обитаване, но не и от хора! Така, че има да ги стигаме тия дето бяха 50г. преди нас!
102
4
 
1
 
! Отговори
Мухахахах преди 6 години
До до майната от майнаГолеми биячи сте бе шопите на сред Пловдив ви шамариха
101
7
 
5
 
! Отговори
redordead преди 6 години
с 300 евро на месец ще имаш 3600 евро и няма да ти се изплати апартамента скоро, но ако държиш парите на влог, няма да имаш и толкова доходност, докато апартаментът, ако е читав и на читаво място, винаги можеш да го продадеш, в повечето случаи и по-скъпо, отколкото си го взел...все тая - всеки си има глава на раменете и си преценява как да си харчи парите.
100
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам да си купя апартамент, обаче не искам да има Топлофикация в този район който ще избера!
99
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Препатил!....И гледайте съседите,ако ви се паднат някои скъсаняци и селенджъри по манталитещ,ще е трудно,да не кажа невъзможно достигане до консенсус за събиране средства,за подръжка на общи части !
98
0
 
27
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Новите апартаменти са малки и неудобни; старите плачат за смяна на водна и парна инсталации която няма как да стане при голтаци-съседи. И цените са прекалени за това, което се предлага.
97
2
 
8
 
! Отговори
до майната от майна преди 6 години
майна в селата и пловдивско също бият и трепят
96
8
 
23
 
! Отговори
Буба преди 6 години
Всички колибари от селата колибите се преселиха след падането на гражданство Ние Софиянци я напуснахме
95
8
 
29
 
! Отговори
Майна преди 6 години
В София отивам само по неотложна работа.Носа ми се пълни със сажди и се чуствам супер мръсен и като пребит след 3 часа престой.Какви хора живеят там..
94
6
 
22
 
! Отговори
До Препатил преди 6 години
Ми то не остана, какво да се взима, много неща си изключил. Всичко е въпрос на компромис. Неведнъж съм писал, че съм купувал и продавал по същите причини (да се отърва), но явно навсякъде е така. От 3 апартамента продадени и купени, сега съм под наем и съм рахат. Не се ядосвам за нищо и не го мисля. 10 чанти ми е багажа и със семейството се изнасям на друго място, като имам заделена някаква сума колкото един 2-стаен за всеки случай буфер и така. Иначе за фирма в блок пък и другото си прав.
93
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
88, честито! Със здраве да го ползваш! Разумен избор!
92
4
 
29
 
! Отговори
Препатил преди 6 години
Гледайте ток, инсталация, нули. Тук в БГ се строи безобразно некачествено.Най-важно съседи, да нямат крадлив манталитет. Едно наум за "майсторите" от провинцията, обикновено си правят собствени абонатни станции, и започва лудо товарене на дърва, въглища, аромат на кисело зеле. Кат са замисля, софиянци бягайте на село. Чист въздух, вие си правите проектите и сте независими.Богатите и истинските софиянци бягат от града!София не е за живеене!
91
11
 
38
 
! Отговори
Препатил! преди 6 години
Никога не взимайте на шпакловка и замазка. В процес на строене тръби, отдушници, системи винаги едно наум, наблюдавайте съседите - миниабонатни станции, тръби за парно и вода да са в общи части, за да няма хъбове. По проект: да няма фирми и офиси, ако искате спокойствие. Баня и кухня задължително с прозорец и отделно помещение. Задължително шумо и хидроизолация. А също и за подпочвени води. Никога големи прозорци, има зима 5 месеца. Асансьора - да не е гръцки, турски.Никога съседи - провинция!
90
24
 
13
 
! Отговори
Бай Миле преди 6 години
И все пак да не забравяме, че Ганио си е Ганио - тръгнал да купува с цел инвестиция ама скъпо му било и без пари...ами то в София са най евтините имоти в цяла Европа!!!!!!!!!
89
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То няма вече хора, много малко деца се раждат той в жилище инвестира. Защо?
88
4
 
65
 
! Отговори
Муахаха преди 6 години
Спрете да лъжете хората, че от наем се печели или че е инвестиция. Каква инвестиция, като може и децата ти да не я избият от наем?! Ами колко некоректни наематели има? Не плащат сметки, крият се да не платят и наем. Стига се до съд, като закона е изцяло на страната на некоректния наемател. Така че, често си с хиляди вътре, вместо на плюс. Споделям опит на познат. Още не може да осъди мошеника.
87
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък си купих тристаен,пакетоповдигащ с парно ,за реална квадратура,в прилично състояние,в близост до по-малкото ми жилище ,което ще отдам под наем,имах нужда от разширение,сега имам 3големи стаи отделна баня,отделно тоалет,килер,и цената му беше под 580 евро,а вие си чакайте или купувайте ново по БДС с толкова много общи части и довършване за 20 хиляди лева,аз приключих
86
5
 
51
 
! Отговори
Дзъ преди 6 години
Да купуват само хората който имат належаща жилищна нужда... купуване на жилищен имот за инвестиция с очакван доход 300 евро месечно е меко казано т ъ п н я