Да си купиш дом в България: Скъпото ходене по мъките!

Какви жилища се търсят у нас?
21 яну 2018 20:08,
136


Цените на имотите продължават да растат. Повишава се и броят на сключените сделки за покупко-продажба. На какво се дължи тенденцията и какви жилища се търсят у нас?

Последните дни Радослав прекарва в търсене на имот. Иска да закупи такъв с цел инвестиция. Надява се да получава поне 300 евро на месец от наем.

Покупката на жилище обаче може да се окаже дълъг и мъчителен процес, ако търсещите са си поставили нереалистични цели.

В София например най-много апартаменти са продадени на цени между 50 и 70 хил. евро.

Вижте още в репортажа на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може лесно да проверите какви са наемите в кралството. Ако не говорим за Лондон - един апартамент е към 800 паунда. Ипотечната му вноска пък е към 1000. Цената му е към 180 хил. Работа извън лондон колкото щеш и за квалифицирани и неквалицифирани кадри. Същото не може да се каже обаче за България, където извън София работа и то добре платена почти няма
44
3
 
10
 
! Отговори
Не ми пука преди 6 години
за Лондон!!!
43
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпреки че намаляваме, и ако ес се эапаэи, то ако ни приемат в Шенген, вероятно цените ще скочат още. Наистина, много ако-та, но натам отива работата.
42
4
 
11
 
! Отговори
До Анонимен 37 преди 6 години
Брей че то гърците трябва да работят 6 месеца само да си платят данъка на апартамента.
41
2
 
34
 
! Отговори
До 29 преди 6 години
Сега обаче за разлика от 1989 има 3 милиона по малко население а за 30 години демокрация има построени около 100 000 апартамента в нови кооперации и 50 000 нови къщи + от соца многото блоковеТака че има много предлагане и малко хора с пари
40
5
 
24
 
! Отговори
До Анонимен 38 преди 6 години
Не виждам защо трябва да сравянявам София с Лондон. Няма място за сравнение, а по-добре платена работа от в Софето можеш да си намериш в почти всяко английско село, така че няма нужда да се буташ в навалицата
39
3
 
12
 
! Отговори
Тъпо е преди 6 години
да плащаш висок наем с който можеш да изплатиш жилището!!!
38
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...и другия дето споменава юкей, да предупредиш хората, че в Лондон, в сносен квартал цените са от милион паунда нагоре. Въпреки брекэита. А наема в такъв квартал е над 600 паунда эа стая! Иэобщо аман от съветници, ходили на екскурэия до Пирот, и раэбрали всичко эа Европа.
37
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съветващият эа Солун, само предупреждавай, че там, данъка эа двустаен е малко над 5000 евро годишно. Да си правят хората сметка...
36
14
 
31
 
! Отговори
Брат Вурст преди 6 години
"Последните дни Радослав прекарва в търсене на имот. Иска да закупи такъв с цел инвестиция." Аман от диви селяни-инвеститори. Всеки селтик инвестира в София. Да инвестират в Пазарджик, Враца и Ямбол.Няма ли най-после лихвите по кредити да скочат на 200%.
35
2
 
61
 
! Отговори
Грухчо инвеститора преди 6 години
Добре ги показвате във видеото, точно като за реклама, ама се продават на голи стени и под. Новото строителство е под всякаква критка. Отвън стиропор, отвътре картон, а по средата тухли Итонг и висящи кабеляци. И тоя ще вземе 300 евро кога върбата роди круши. Триста лева може, от някои студенти, които ще го превърнат в ***.
34
1
 
35
 
! Отговори
До Анонимен 30 преди 6 години
Зависи какво е жилището.Млади, несемейни хора, дошли да работят в София, наемат двустайни апартаменти, за да си делят наема.Ако са с по-високи заплати, двама човека наемат един такъв апартамент. Ако са с по-скромни доходи, четири момчета или четири момичета наемат двустаен.Съответно, двойки, които заживяват на семейни начала, търсят гарсониера или в краен случай двустаен. Зависи колко могат да платят.Такива са най-често срещаните варианти.По-рядко сам да си наема гарсониера или двустаен.
33
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
по добре си купете в Солун 500 е /кв или на Халкидики
32
1
 
45
 
! Отговори
бай х преди 6 години
брокерите напомпват цените , а банките закачат балъци на въдицата ....и със тия смешни заплати как ще се изплащат .. не знам
31
3
 
30
 
! Отговори
ОБЯВА преди 6 години
Давам апартамент под наем - Центъра , Обзаведен .Наем 600 Евро , предплата за 1 година .Ако има Клиенти след подписване на договора трябва да изчакате 1 месец да го купя .Шега .
30
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И като го купи на кой ще го даде под наем за 300 евро= 600 леваСамо питам
29
1
 
22
 
! Отговори
До До 22 преди 6 години
Да, така е.Но сигурно помниш, че бяха стриктно определени и размерите на подкупите - в София те се равняваха на официално определената цена на самото жилище. Не помниш ли, че когато разрешиха свободната продажба на недвижими имоти в самия край на соца, изведнъж цените станаха двойни. Тоест, те вече се бяха регулирали посредством корупцията. Това е страшно.Но някое, след 10-20 г. чакане получаваха жилища, защото им е дошъл редът. Трети пък ги взимаха с връзки или с привилегии.
28
4
 
26
 
! Отговори
Даверов преди 6 години
При нормалните апартаменти няма бум в купуването. По-високите цени намаляват търсенето, обачепри луксозните апартемтни - апартаменти по 200-300 кв на цени от по 1500 е/м2 има голям бум. Отде се взеха толкоз паралии у нас малко ми е чудно. Може би вместо във данъци , хората ги инвестират в имоти.
27
2
 
55
 
! Отговори
Предположение преди 6 години
В момента в България може би вече има построени толкова много жилища, че да може да се сдобие със собствен апартамент всеки, който е навършил пълнолетие.Но въпросът е колко от пълнолетните български граждани имат достатъчно пари, за да си купят жилище или пък получават такъв месечен доход, че е възможно да изплащат заем за жилище, без да мизерстват и без да поемат риск, че може да останат без доходи и банката да им вземе недоизплатеното жилище?
26
9
 
28
 
! Отговори
до22 преди 6 години
Които помнят, знаят, че при социализма и милиони да имаш,няма как, да КУПИШ апартамент, те се РАЗДАВАХА, на когото преценят и след това се плащаха по оценка.