Лекари - счетоводители: Прегледи на пенсионери с касов бон

От съсловието против, щели да се увеличат опашките по кабинети
Обновена: 22 яну 2018 09:50 | 22 яну 2018 09:45, Петя Славова
31

Личните лекари вече ще трябва да отчитат прегледите на пенсионерите чрез номерата на издадените касови бележки. Само по този начин държавата ще им изплаща остатъка от стойността на таксата в размер на 1,90 лв.

От съсловието обаче са категорично против законовата промяна и очакват увеличаване на опашките по кабинетите.

Според председателя на дружеството на общопрактикуващите лекари д-р Георги Миндов промяната е въведена тихомълком.

Bulgaria ON AIR потърси за коментар и Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/. Те обаче отказаха да застанат пред камерата ни.

Но обясниха - крачка назад няма да бъде направена и имало закони, които трябва да бъдат спазвани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Или са лекари или са търговци! Щом са търговци - касов апарат и данъци по търговския закон. Касова бележка дават на пазара, защо на регистратура да не го правят? Сега при личния лекар има една кутийка за левчетата, все едно просят. Обидно е и за двете страни!
30
0
 
10
 
! Отговори
ЗАСТАРАХОВКА ,ЛИ..? преди 6 години
ТЯ--ТРЯБВА ДА Е В БАНКАТА ДА Е ЛИЧНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНА И ДА Е "ЦЕЛЕВА"/да не може да се харчи за нищо друго , освен за здраве и да се онаследява/
29
1
 
12
 
! Отговори
ЗАСТРАХОВКА ЛИ..? преди 6 години
ТЯ--ТРЕБВА ДА Е В БАНКАТА , И АЗ ДА СИ Я КОНТРОЛИРАМ!САМ МОГА ДА ПРЕЦЕНЯ---НА КОГО ДА ПЛАЩАМ ЗА ЛЕЧЕНИЕ ...И НА КОГО , НЕ!!!ПЛАЩА СЕ --ЗА СВЪРШЕНА РАБОТА НА ДОКТОРА!АКО НЕ Е СВЪРШЕНА РАБОТАТА--ПАРИ , ЙОК!
28
2
 
22
 
! Отговори
Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИ преди 6 години
БЕЗПЛАТНО ЛЕЧЕНИЕ --НЕМА!НЕМА И ДА ИМА !!!!!!НАЛИ ДОКТОРИТЕ СА ТЪРГОВЦИ ??!!!ЗНАЧИ , ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е ДА ИМАТ КАСОВ АПАРАТ, КАТО ВСЕКИ ТЪРГОВЕЦ!!ЗНАЧИ ---ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЕБВА ДА ИЗДАВАТ , КАСОВИ БЕЛЕЖКИ , ЗА СВЪРШЕНАТА РАБОТА!!!НОРМАЛНО Е!!!КАКТО АЗ СИ ПЛАЩАМ НА ДОКТОРА ---ТАКА И ТОЙ ДА СИ ПЛАЩА НА ДЪРЖАВАТА, ОБОРОТА И ДАНЪЦИТЕ!!!ТАКА Е ТЯ---И ТАКА ТРЕБВА ДА БЪДЕ!!!
27
5
 
14
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 6 години
Не забравяйте че държавата обяви лекарите за търговци, болниците и поликлиниките са самоиздържащи се търговски дружества. Колкото си изкараме, това са ни заплатите. Работил съм в едно мизерно ДКЦ и за 160 лв. заплата на месец, преди 12 години. И в условията на тоя див капитализъм, скрупули няма, щом може да се източва касата, майната и на касата, ще я източваме до дупка. И тя източва нас с хилядите *** глоби които налага, на война като на война, а войната е лекари срещу каса!
26
2
 
3
 
! Отговори
Safari преди 6 години
Slagaite snimki i video v neta na bul doktorskite facturi... i na zabolekarskite facturi...
25
3
 
2
 
! Отговори
Memun преди 6 години
Dai da vidim otblizo fakturata i kakvi sa vidovete artikuli, tarifata im... :-) kakvo prodavat i za kolko pari, kolko dds?! ;-)
24
3
 
14
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 6 години
До АнонименГ-н Аниномен, аз съм лекар, но заплата от 10-12000 на месец не съм видял. Моята е 1000-1200. Може разбира се, шефовете на някои софийски клиники и болници да я докарват до толкова, но тава е друга рабата, висше мошеничество. Тази система не сме я измислили ние, а управляващите за които гласувате на всеки избори, независимо дали са ГЕРБ или СДС. Касата се източва и ще се източва, просто това е начина лекарското съсловие да има заплати. Касата мачка лекарите, лекарите я източват.
23
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оформят седва варианта:1. Безплатно лечение - няма писане, няма данъци, счетоводство и т.н.2. Платено лечение - счетоводство, данъци, писане и т.н.Сместването на двата варианта беше по социалистическо време. Сега е баба Пена на пазара е с касов апарат!
22
2
 
19
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
За всеки пациент от списъка на личния лекар му се плаща всеки месец от касата независимо дали е прегледан или не. Защо трябва да се дават и при прегледите такси?
21
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха честито! Бизнесът вече става легален...
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И шефът на здравната каса Плочев рече,че до 2 г.здравеопазването си заминава.Значи нещата не отиват надобре.Ама никак.
19
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
здравната каса трябва да изчезне, доказано не върши никаква работа
18
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Краде се от касата като за световно и това тя го знае много добре ,но не желае никой контрол над това!Фалшиви болни ,фалшиви пломби и екстракции,надписване със здравни книжки от зъболекари и така до края на ....света и касата!
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като ще се плаща за всичко да закриват държавните болници и хората до ходят на частни болници. Също и да премахнат задължителните здравни осигоровки. Тези осигоровки и един безплатен преглед не ти осигоряват.
16
1
 
23
 
! Отговори
Пациент преди 6 години
Системата на задравната каса не работи ! Лекарите почти не преглеждат. Най много да ги склониш да ти дадът направление ! С направление обаче работят само някой лекари в някой болници в софия !
15
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според мен цялата здравна система трябва да стане безплатна за пациента или да премахнат здравните осигоровки.
14
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо се правите на луди.Здравно осигурените плащат на касата ,а касата-на лекарите.Какъв 1 лв.,какви 0.50 стинки,какви касови апарати.Между другото доста лекари не взимат левчето от пенсионерите,но сега ще им се наложи,иначе няма да вземат другите 2 от касата.Всичко е в ущръб на пенциите,разбира се.
13
4
 
28
 
! Отговори
бон ли? преди 6 години
Защо всички се правят на луди колко пъти при зъболекар и лекар сте получавали касов бон?а това значи укриване на данъци и кражба от бюджета и после защо няма пари!?
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лекуват, ако могат и си платиш та да те подхванат от - до по индивидуален подход специално за теб.По разните такси като коментираната и клинични пътеки карат на конвейр и изписват най вредните лекарства, въпреки, че отлично знаят за съществуващи много по нови и ефективни!