Лекари - счетоводители: Прегледи на пенсионери с касов бон

От съсловието против, щели да се увеличат опашките по кабинети
Обновена: 22 яну 2018 09:50 | 22 яну 2018 09:45, Петя Славова
31

7274 гледания   |  Още видео

Личните лекари вече ще трябва да отчитат прегледите на пенсионерите чрез номерата на издадените касови бележки. Само по този начин държавата ще им изплаща остатъка от стойността на таксата в размер на 1,90 лв.

От съсловието обаче са категорично против законовата промяна и очакват увеличаване на опашките по кабинетите.

Според председателя на дружеството на общопрактикуващите лекари д-р Георги Миндов промяната е въведена тихомълком.

Bulgaria ON AIR потърси за коментар и Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/. Те обаче отказаха да застанат пред камерата ни.

Но обясниха - крачка назад няма да бъде направена и имало закони, които трябва да бъдат спазвани.


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тихомълком докторите и зъболекарите си играят на месец със заплати в размер на 10 -12 хиляди,а вие си приказвайте тука бабини деветини!Те станаха друга класа, както беше предвидено в коварните планове за заличаване на държавата.Вижте къде живеят, какви коли карат, къде ходят по света и после ги съжалявайте,а работата която вършат как ви лекуват това е друг въпрос,но все пак си задайте въпроса дали заслужават парите които зорлен им ги дават?
10
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви 1,90!? За пенсионери е уж 1 лев.Казвам уж, защото на пенсионер 1 категория всички вземат по 3 лева. За останалите е уж 2,90, закръглено на 3! Факт!
9
7
 
8
 
! Отговори
Перогов преди 1 година
Драги пациенти - клиенти! Време е на края на живота си да приключите със социализма.Той е за младите в училище да видят колко зле сте били преди половин век!
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе" ет" хич не е хубаво,защото отговаряш с цялото си имущество.Трябва да направим и депутатите едни ет-та,та поне малко да се съобразяват.
7
2
 
22
 
! Отговори
Пешо преди 1 година
Не мога да разбера истерията на лекарите - касова бележка се издава за секунди, а вписването на един номер не е по-бавно! Виж друго си е обаче да ти кажат, че си длъжен да си платиш при това държавно фиксиран минимум без документ, а на всичко отгоре и бюджетно да им се полагат добавки.
Че ако не са тези бележки, които трябва да цитират по номера, те могат да си искат за неограничен брой "прегледи" доплащания...
Значи за всички други касовите бележки да са задължителни, а за тях не?!?
Не така!!!
6
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въобще не трябва да има такава такса! Поне не по този начин.Принцип - От болен пари не се искат в най трудния за него момент.Намалете им пенсиите с 3 лева и ги дайте на докторята предварително, но не да отидеш там с проблем и първата работа - дай пари.Втората - намери кръводарител, третата - закупи това лекарство от аптеката до спирката и ще ти го поставим.Четвъртата - Най хубавата траурна агенция е отсреща, малко по нататък!
5
7
 
16
 
! Отговори
Лидия кирилова преди 1 година
като са "ЕТ" да си поемат и произтичащи от това задължения. нали се втурнаха да стават еднолични търговци!
4
6
 
19
 
! Отговори
под вол теле преди 1 година
Лекарите трябва да се занимават само с медицина,а не със счетоводство.Кражбите са на високо ниво.От здравна каса нагоре.Да си спомним милия Дянков,който пренасоче едни 21 млрд.от здравната каса и прецедателя одобри.За кокошка няма прошка.Другото го знаете
3
5
 
6
 
! Отговори
Тинков преди 1 година
Въведете им подобаващ патентен данък според контингента, който обслужват по е-данните.
2
2
 
16
 
! Отговори
Дебелогъз ушев преди 1 година
Браво ! И зъболекарите трябва да издават касови бележки и да връщат пари при паднала пломба или друга рекламация, защото никой няма да има кураж да седне при същия зъболекар-за повторна поправка, да не му отмъсти. За пенсионерите, с 200лв. пенсия е важно качеството, като им искат една торба с пари !
1
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
трябва да има контрол, но лекарите са свикнали само да крадат и то много, гледайте Операцията на Иво Сиромахов там е истината, пияни, алчни и развратни, типични комунисти