Над 900 машини ринат и обработват пътищата в страната

Затворен за всички автомобили е Троянският проход
Обновена: 22 яну 2018 10:08 | 22 яну 2018 10:07, Василия Пейчева
2
Над 900 машини ринат и обработват пътищата в страната
Снимка: Архив, Булфото

Над 900 машини са обработвали през нощта пътните настилки по републиканската мрежа. През деня работата на снегопочистващата техника продължава, за да се осигури проходимостта на пътищата при зимни условия, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Снеговалеж и силен вятър има в момента в областите София, Ловеч, Плевен, Шумен, Перник, Велико Търново, Стара Загора, Търговище, Кърджали, Благоевград, Кюстендил, Русе, Враца и в районите на Благоевград, Черна Места, и проход "Предел“ и проход "Ришки“, Студенец, Паничково, Лъки по високите места на област Смолян, на област Сливен и на Пазарджик.

Необходимо е шофьорите да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат внимателно и със съобразена скорост. Настилките се обработват непрекъснато.

Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Поради снегонавявания и опасност от заледявания временно е ограничено движението на товарни автомобили над 12 тона с ремаркета и полуремаркета по път II-842 Юндола - Белово. Обходният маршрут е по път Белово – Варвара – Велинград – Юндола.

Забранено за МПС над 12 тона е преминаването през проходите "Петрохан“, "Превала", "Котленски“ и "Шипка".

Затворен за всички видове моторни превозни средства е Троянският проход.

Без ограничения е преминаването през проходите "Айтоски", "Обзорски", "Печинско", "Предел", "Републиката“, "Ришки" и "Рожен". Целогодишно забранено за МПС над 3,5 тона е преминаването през "Дюлински" и "Пампорово", а на товарни автомобили над 10 тона през "Вратник" и "Твърдишки“.


2
Още от Страната
Пропаст между българите: 20 града изхранват останалата страна!
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Републиканската Пътна Мрежа на Република Българие е 19602км.
При 900 снегорина се пада малко над 21км.
-ТИЯ САВСЕМ НИ ВЗЕХА ЗА БОЯДИСАНИ ВРАБЧЕТА.Ми те пътищата трябва да са Излизани.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Във Варна не съм видял нито един снегорин :(