Спасиха бедстващите младежи под Бузлуджа

Изваден е и закъсалият автомобил на пожарната
22 яну 2018 10:53, Красимир Ангелов
12
Спасиха бедстващите младежи под Бузлуджа
Снимка: Булфото, архив

Екипи на Областно пътно управление – Стара Загора спасиха осемте бедстващи младежи, които закъсаха рано тази сутрин на пътя Шипка – Бузлуджа.

Още по темата

Изведен е и автомобилът на Противопожарна служба – Казанлък, който в ранните часове на деня тръгна към мястото, по подаден сигнал, съобщи директорът на Областно пътно управление – Стара Загора Илия Златев пред "Фокус".

Сигналът за бедстващите бе подаден в 05:00 часа сутринта. На Шипка и Бузлуджа освен сняг, има и силен вятър, заради което се образуват снегонавявания и преспи, което затрудняваше спасителната акция.

Шест от спасените младежи са настанени на топло и пътуват с автомобила на Пожарната, останалите двама - с автомобил на Областно пътно управление.

Третокласният път от Републиканската пътна мрежа Шипка – Бузлуджа е затворен за целия зимен сезон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са от ония 80 % нали се сещате. Вчера цял ден съобщават по медиите , че през ноща ще вали сняг и да не се пътува без крайна необходимост. Явно на три ракии имаш крайна необходимост да тръгнеш към Шипка . Ама много крайна .
11
0
 
10
 
! Отговори
Че Гевара преди 6 години
С дърта бяла ЖИПКА искали да щурмуват Шипка ,пренебрегвайки лафа че :" колкото по-голяма Жипка караш ,толкова по-голям трактор ще те вади от канавката "!
10
0
 
14
 
! Отговори
Младежи? преди 6 години
Младежите са тръгнали да дрифтират, ама явно не достатъчно подготвени. Това не го казвате. При мен един за малко да ме отнесе, защото беше излязал да се пързаля. А после на връщане паднал в канавката и ми махат да им помагам. Що за *** останаха в тази държава.
9
1
 
11
 
! Отговори
Ганчо-деспаситото преди 6 години
Клъвнали са по две точки кристализе и нещата тогава не са им изглеждат толкова страшни...
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Там е хубаво да караш зимата с 4x4 , хубави зимни гуми и добър резервен план. Там зимата за 10 минути може да стане лудница !
7
0
 
11
 
! Отговори
Митко Гестапото преди 6 години
Тия са селинджър от Раднево . И били *** !
6
11
 
18
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Който не е правил глупости на младини нека пръв хвърли камъка
5
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"И като пътят е затворен,чий са го дирили ?"И аз ходя да карам там. Силни усещания. Само дето имам познати във ветропарка. Като закъсам серизоно, идват с ратрак, пием кафенце и ме вадят. Да тръгнеш там, в сняг, лед и вятър, без особено добър резервен план си е чиста проба идиотщина.
4
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно за това писах вчера. На път в зимни условия не се ходи като на сватба! Ама за тези всичко дето хвърчи се яде. През зимата трябва да са подготвени за изненади. В багажника освен пиенето трябва да имат кирка лопата пясък резервна туба с гориво освен това че резервоара трябва да е пълен до горе. Защото ако горивото им свърши умират от студ! В тези виевици и преспи това което са направили е безотговорно поведение. Така се получава когато в черупките си вместо мозък имат бръмбари!
3
1
 
31
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
И като пътят е затворен,чий са го дирили ? Правили ли се на бабаити,после ,,мамо,тате,викайте пожарната,,...
2
4
 
28
 
! Отговори
fs преди 6 години
Келемета
1
3
 
22
 
! Отговори
бай ПЕТКО преди 6 години
Баир будали !