Студ и сняг цяла седмица, градусите падат до -12

Зимата се завръша с пълна сила над цялата страна
22 яну 2018 08:50,
12
Студ и сняг цяла седмица, градусите падат до -12
Снимка: Reuters

Сняг, студ, ледове и минусови температури ще обхващат страната през цялата седмица. За днес е обявен оранжев код за опасно време в 19 области в страната заради силен вятър и снеговалежи.

"Предстои ни зимна седмица, която започва бурно със снеговалежи в почти цялата страна. По-обилни ще бъдат те в Северна България и в планините, като в Дунавската равнина има условия за виелици и навявания. Заради лошото време ще има затруднения по пътищата, така че шофьорите трябва да внимават. Температурите утре ще бъдат от -1 до +3-4 градуса", твърди пред "Труд" синоптикът Симеон Матев.

По думите му застудяването ще продължи и във вторник, но вятърът ще отслабне и снеговалежи вече няма да има. Въпреки това ще остане студено, с максимални температури от минус 3 до плюс 2 градуса.

"В сряда ще бъде предимно слънчево, временни заоблачавания ще има над Западна България. Минималните температури сутринта ще бъдат от -10 до -5 градуса, а през деня, както във вторник", каза още Матев.

Синоптикът уточнява, че в четвъртък утрото ще бъде най-студено за цялата седмица. Минималните температури се очакват да бъдат от -8 до -12 градуса, до -15 в котловините.

"В петък също ще остане слънчево, но температурите ще бъдат малко по-високи от четвъртък – сутринта между -5 и -10 градуса, а следобед максимални между 3 и 8", допълва Матев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според Синоптик, Варна сега трябваше да я залива проливен дъжд, само че почти слънце се показва и няма никакъв сняг, никакви виелици, преспи, снежни човеци и снежанки!
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига сте лъгали хората!!! Никаква зима няма да идва, напротив, идва пролетта! Стига с тези апокалиптични прогнози, днес само ще вали и това е, времето се затопля! Всички български сайтове дават грешни прогнози и сменят прогнозата постоянно, защото няма вече БАН и няма адекватни прогнози!
7
1
 
2
 
! Отговори
До 5 преди 6 години
Разбира са ! Към иначе ? Софра требва да гине
6
0
 
3
 
! Отговори
До 5 преди 6 години
Разбира са ! Към иначе ? Софра требва да гине
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 4 Честно ли го мислиш така?
4
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Давай. в софиа требва да стане минус 35 градуса и да държи така до края на февруари а в провинцията да е плюс 15
3
6
 
10
 
! Отговори
не можете преди 6 години
да уплашите българина със студ,отоплението му е без пари,има по един тон вино,сланина,ракия,нали все с това се хвалят *** св.ини тук,няма да седнем да ги мислим,живеят като богове
2
1
 
19
 
! Отговори
Абориген преди 6 години
Няма лошо време. Има неподходящи дрехи
1
2
 
18
 
! Отговори
13 преди 6 години
ЗИМА Е, НЯМА ДА ЧАКАМЕ плюс 30!!!ОБЛИЧАЙТЕ СЕ ДОБРЕ, ПИЙТЕ ТОПЛИ ЧАЙОВЕ, ГРИПЪТ МНОГО БЪРЗО - ДАВА УСЛОЖНЕНИЯ!!! ЗАПОЧВА С МНОГО СИЛНО ГЛАВОБОЛИЕ, ОЩЕ ПРЕДИ ВИСОКАТА ТЕМПЕРАТУРА!!!