Втора жертва на катастрофата край Български извор

И двамата загинали мъже са пътували в една кола
22 яну 2018 16:37, Красимир Ангелов
28
Втора жертва на катастрофата край Български извор
Снимка: Булфото, архив

Жертвите от тежката катастрофа, станала тази сутрин на пътя София – Варна, вече са две, съобщиха от ВР - Ловеч.

Още по темата

В болницата в Ловеч е починал и 40-годишен мъж от Габрово, който е бил приет там в кома.

Катастрофата е станала около 10:30 ч. в участъка между тетевенското село Български извор и пътен възел "Боаза".

След челен сблъсък между лек автомобил, управляван от починалия в ловешката болница мъж и товарен бус, на място загина 42-годишен пътник от лекия автомобил.

Причините за катастрофата все още се изясняват, а по случая е образувано досъдебно производство.

Движението в района на пътното произшествие вече е нормализирано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Местен преди 6 години
До ,колкото съм запознат този пътен участък до момента по неофициална статистика е взел около 96 загинали и около 700 с трайно увреждане /инвалиди/. За този период никой не е предложил трайно решение ,как да се прекрати това.Има хиляди решения да се подобри и обезопаси участъка,но докато делят ,кои колко процента да вземе от магистралата никой няма интерес да предложи подобно нещо.Всяка година този участък взима по минимум 5 жертви
24
0
 
0
 
! Отговори
Ножаров преди 6 години
До Jorko ти болен ли си? Какво е виновно правителството , че има *** по пътя? Камикадзета безкрай , шофирането не е компютърна игра.
23
0
 
2
 
! Отговори
Габровец преди 6 години
Бог да ги прости! Добри момчета бяха. Мъката е голяма. Оставят деца сираци.
22
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека който има GPS да направи следния опит. Набелязвам крайната цел и отчитам времето на пристигане. Пришпорвам колата със скорост над нормираната за пътя (разбира се без рисковани изпълнения). След първокласен път и магистрала накрая отчитам по-ранно пристигане между 2 и 5 минути. Говоря за разстояние около 200 км. Който не е проверил и не е съгласен, да гласува с (-)
21
2
 
6
 
! Отговори
Jorko преди 6 години
Софиските тарикати от Правителството, чакат народа да се избие ро смотанитеим пътища на провинцята и да обяснят ва зрегите тарикати, че вече няма нужда от Магистрала Хемус. *** такива
20
2
 
5
 
! Отговори
Причината преди 6 години
Слаби фарове,нали!?
19
0
 
23
 
! Отговори
Митко Иванов преди 6 години
Аз съм от селото и се прибирах когато видях как са се намляли, информацията е малко грешна в статията..... удара не е челен а страничен от към пасажерската страна на колата! Случаят е следният: Габровеца с колата (Опел Астра H) не е съобразил пътната настилка (пътят беше мокър, но не заснежен) и скоростта на автомобила си, и след влизането в този остър завой, колата се поднася и влиза в насрещното и тогава товарния бус го блъска в страната на пасажера!
18
1
 
9
 
! Отговори
ПОД ИГОТО преди 6 години
Винаги сме били жертвоготовни - преди 100 години се жертвахме за Сакскобурга , който се застъпи за братовчед си Уили с малката ръчичка и друг крайник , но голямо его, да се докаже пред братовчедите Николай и Гошко. Сега се жертваме по магистралите на Вожда Трети Велик Български, вместо да направим както направиха, северните ни съседи на времето и продължават да правят и днес, когато се налага - да изхвърлят *** !
17
2
 
31
 
! Отговори
До David преди 6 години
Често карах по този маршрут. Да, след магистралата пътя ецсъд завои но е добър, ако караш нормално. Но има идЕоти които изпреварват и на завоите, предимно с номера от София, Варна и малко от Търново. Ненормална работа!!! Ако караш човешки, можеш да се радваш на природата, да спреш и изпиеш едно кафе. Защо е това бързане, тази надпревара, за 30 минути да стигнеш по-рано. Ето защо се трепят, зима е, заледено, не се опесъчава, простотия, комплекс за малоценност, Андрешко комплекс. Култура трябва!!!
16
2
 
19
 
! Отговори
Да пазе Господ преди 6 години
Всеки се мисли за по ВЕЛИК от другия .*** като мухи,поука никаква.Няма го хуманното никъде.ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ВСЕКИ ГЛЕДА ДА ПРИЕБЕ ДРУГИЯ ,А ВЕРСИИ НА ТОЗИ СВЯТ НЕ Е ИМАЛО И НЯМА ДА ИМА
15
1
 
21
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Наистина пътя в тези участъци около Микре, Боаза, Български извор са в много добро състояние. Все пак не е магистрала,а са двулентов път. Но без дупки, обозначен със знаци. Остава някой да ги спазва и няма да има проблеми. Подобно е положението на същия път, в посока Варна, на 7-8 км от Севлиево. Прав път, с много добър асфалт и ... с много катастрофи и жертви. Единствено заради неразумно каране. Прав път, газ до дупка и "тоя защо ми се мота с тая трошка" и...
14
3
 
21
 
! Отговори
мхм преди 6 години
Стотици пъти съм минавал този участък. Има достатъчно обозначение за максимална скорост, опасни завои и ограчения на изптреварването. Челен удар означава, че единият автомобил е бил в лентата на другия - неправилно изпреварване, несъобразена скорост или комбинация от двете. Не е виновен пътят.
13
3
 
30
 
! Отговори
David преди 6 години
Минах половин час някъде след катастрофата, бяха дошли линейките, трупове. Аз карам Х5 4х4 и въпреки това колата ми занасяше при леко по-рязка манввра, карах с много ниска скорост, а колите се надпреварваха да ме изпреварват. Не знам каква е тая мания да се правят нна състезатели, със сигурност не е взел завоя автомобилаНикой не беше барнал да чисти пътя, платихме 2 живота заради мързел и безхаберие ...
12
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези още не са превключили на зимна вълна! Мислят си че като асвалта не е покрит със сняг може да житкат както през лятото. Не неможе да житкат както през лятото щото неочаквано ще се натъкнеш на зъмръзнал асвалт след дъжда. А настъпиш ли този замръзнал асвалт или черен лед се получава точно това във случая. Да обаче това го знаят професионалистите а аматьорите го настъпват с висока скорост и политат в небесата. Включете на зимна вълна и повече от 60 км не вдигайте. За къде бързате за америка?
11
5
 
13
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Заради хората, които си въобразяват, че от шофьорите зависи да няма катастрофи, катастрофите в България се прекалено много. Не от шофьорите зависи,макар че на пръв поглед така изглежда. Да няма катастрофи зависи от контрола за спазването на правилата за движение и паркиране. 90% от катастрофите са пряка последица от липсата на контрол по пътищата. Друга огромна част от катастрофите са заради лошите пътища, лошата организация на движението и пътни знаци и маркировки несъобразени с пътните условия
10
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този участък е целият в знаци за опасност, завои и ограничения на скоростта, но въпреки всичко постоянно има изпреварващи, бързо движещи се и постоянно пресветващи с фарове... Да почиват в мир хората.
9
3
 
27
 
! Отговори
друг Българин преди 6 години
До Българина,Човеко,какви неща си измисляш.Ти знаеш ли,че на тези завои на това място има ораничение на скоростта 60 км.И маркировки имаи знаци,които не се спазват.,само дето там се лети ,буквално.И какъв Българин си,щом искаш да си към Румъния?Позор за родоотстъпниците.
8
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво означава "изнервят другите шофьори"? Като им е неспокойно, да си пият хапчетата и да не карат. Пътната обстановка е една и еднаква за всички в конкретния пътен участък. Добър, лош, това е.Ама не, избийте се!
7
1
 
26
 
! Отговори
ан преди 6 години
в събота от летището до центъра заради меркел бяха сложили полицаи на всеки 10мвярвайте ми и беше даже смешновсе едно някой тръгнал да прави срещу неяа по тези пътища ,където загиват хора няма полицаи да котролиратняма да стане с призиви а контрол и глоби затвор отнемане на книжкикото видя гербавите по телевизиите ми прилошава вечепък как се оядоха за 9 години--бяха слабички момчета ,а сега охранени прасетаужасявам се като ги видя,но не искам и приватизаторките да гледам
6
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пътят е тесен, натоварен, пълен с ТИР-ове и автобуси, които правят колони и изнервят другите шофьори. Просто, това е път отпреди 40-50 години, който не става за сегашния трафик. Почти няма ленти за изпреварване по целия път София-Варна и това е главната причина за катастрофите. Вижте пътя Шумен-Русе, колко е удобен, без да е магистрала. Ама е правен с акъл.