Бараките в Слънчев бряг изчезват. Подменят ги павилиони

Без тротоарна търговия, алеите ще са за туристите
23 яну 2018 09:00, Петя Славова
13
Бараките в Слънчев бряг изчезват. Подменят ги павилиони
Снимка: архив, Булфото

Забраняват тротоарната търговия в Слънчев бряг. Всички бараки, които в момента са плъзнали из целия курорт, още това лято ще бъдат подмени с нови модерни павилиони, обяви министърът на туризма Николина Ангелкова.

Новите щендери ще са в типично морски цветове – синьо и бяло и ще бъдат направени от устойчиви материали, които да издържат на силния вятър и въздействието на морския въздух, пише "Монитор".

Освен това така ще бъдат конструирани, че да не позволяват да се предлага търговия извън тях, а позициите им ще са на места, които да не пречат на туристите, пешеходците и колите.

Още по темата

Слагането на новите сергии ще започне веднага след одобряване на схемата за разполагането им и когато времето позволи, но преди да бъдат прекратени всички строителства в курорта.

Всеки търговец обаче сам ще поръчва тези павилиони от съответния производител, като просто трябва да се съобразява с изискванията. Ако пък не спази разпоредбите за външния вид на обекта, просто няма да има сключен договор.

Павилионът ще остава като собственост на търговеца като той ще носи и отговорност за премахването му - според договорите, които са от 2 до 5 години.

Според Ангелкова сегашните тротоарните сергии ще бъдат изцяло премахнати и ще се упражнява изключително завишен контрол върху тази дейност. Нещо повече – в договорите за наем, които "Слънчев бряг" АД подписва за преместваемите обекти, ще се включва клауза, според която при 3 нарушения за такива "разхождащи се щендери" договорът да се прекратява, поясни министърът.

Целта на проекта е да се създаде единна визия на тази част от Слънчев бряг, която е под управлението на акционерното дружество, както и за морските плажове, а след време може да стане факт и за цялата му територия подчерта Ангелкова.

Идейният проект е съобразен с действащото законодателство и фактическата обстановка на място. По думите на Ангелкова се водят предварителни разговори с кмета на община Несебър и ако този проект бъде припознат, той може да важи и за територията на целия курорт Слънчев бряг, а не само за зона изток и не само за територията със собственост на "Слънчев бряг" АД.

Министърът на туризма добави, че концесионерите на морските плажове сами ще реализират тази визия според договорите, което са сключили. Обектите, които са в заварено положение, също ще бъдат сменени след приключване на договорите им.

Особено невралгично място в Слънчев бряг-изток е крайбрежната алея, там има преплитане на собственост както на частни имоти, така и на държавното дружество като инфраструктура и на територията на плажа, каза още министър Ангелкова. Тя припомни, че поради изключително драстични нарушения през 2016 г. бе прекратена от нея концесията на плаж "Слънчев бряг-север", където основното нарушение бе свързано с надвишаване на одобрената от министерството квадратура за разполагаеми обекти с почти 8 хил. кв. м.

Новите наематели трябваше да премахнат доброволно всички обекти в нарушение и към днешна дата това е факт, поясни министърът.

Изпълнителният директор на "Слънчев бряг" АД Златко Димитров съобщи, че в схемата ще бъдат заложени не само търговски обекти, но и места за атракциони – велорикши, детски кътове, места за триколки и други, като разположението им ще бъде съгласувано с институциите и граничещите частни собственици.


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Lina преди 7 месеца
А разликата между павилионите и бараките е??
"Слънчасали " е язва, но и " печатница за пари".Истината е, че Г. руХи и бРойко искат всичко. И използват за целта сравнително у. мствено ограничени създания, като мащерка, който обича да ходи на bedroom неочаквано
11
0
 
1
 
! Отговори
Рашо преди 11 месеца
Мдаа, "LAFKA" завзема пазара както навсякъде, павилиончетата изчезват и се появява "LAFKA" , а КОЙ стои зад "LAFKA".
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не бива да глезим толкоз туристите на Слънчака. Не им се отразява добре и се пропиват.
9
0
 
4
 
! Отговори
Веско преди 11 месеца
Да го видя, няма да повярвам!
8
0
 
5
 
! Отговори
Бръм преди 11 месеца
Вече не се казва да сковеш кочина, вече се казва да реализираш кочина :)
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Там полиция не влиза, за да не пречи на дейността на " бизнеса", който се отчита, където трябва.
6
3
 
10
 
! Отговори
11 преди 11 месеца
Ъхъ, ша сложат лафки с билетчета за търкане.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Приоритет на шайката е грижа за инвестициите им от праните пари в банско и слънчака.
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Те първо да направят тротуарите от автогарата в посока Несебър, че в селата е с по-добра инфраструктура от СБ.
3
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
То от два балкона на срещуположни хотели белот могат да играят ама бараките са им проблема...
2
0
 
11
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 11 месеца
Точно АД"Слънчев бряг" е гнездо на корупция.
Там, за работно место на охранител, се боричкат стотина тарикати, все със "връзки" големи.
1
2
 
13
 
! Отговори
Далавери Симеонов преди 11 месеца
И уредбичките ще им събера, за да може Мими ококорената, с катетъра, да продава дрога спокойно и на тишина. Все пак вече е със сто процента увреждания.