Директорката на тормозените деца отива на прокурор

Видео показа как служителки от дом "Хризантема" ги бият и обиждат
24 яну 2018 11:15,
11
Директорката на тормозените деца отива на прокурор
Снимка: bTV

Сигнал срещу ръководителката на центъра от семеен тип "Хризантема" в Габрово ще бъде внесен в прокуратурата за това, че повече от година е укривала данните за насилие, което е създавало предпоставки то да се повтори. Това каза в сутрешния блок на bTV директорът на Дирекция "Социално подпомагане" в града Радостина Братованова.

"Нашите проверки продължават и тази седмица - обясни Братованова. - В понеделник влязохме - екип от социални работници и полиция. Вчера по спешност свикахме координационния механизъм за деца, претърпяли насилие. Рано е да се прави заключение към момента. Социалните работници проверяват този център. Децата са спокойни и не споделят нищо“. Очаква се в петък екипът от социални работници, който работи по случая, да излезе със становище.

По информация на медията дълго време не имало медицинско лице в центъра. "Зададох въпрос на общината, тъй като в този координационен механизъм освен ние, влизат и представители на общината и полиция. От общината казаха, че три пъти са имали конкурс за медицинско лице и никой не е пожелал да упражнява тази професия там" - поясни още още Братованова. Личната лекарка пък споделила, че след преглед от психиатър на децата е назначена терапия, а от нея е установено, че децата са били "сковани".

Преди дни, разпространено видео, показа как служители тормозят и бият деца и младежи с увреждания в дом "Хризантема" в Габрово. Директорката Маринела Лазарова каза, че бездействието е от страна на прекия й ръководител от дирекция "Образование и социални дейности" в Габрово - Даниела Василева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 1 [И.Б.] До номер4ЕВАЛА , това е истината
10
2
 
6
 
! Отговори
Гурбетчия преди 6 години
Няма оправдание за жестокостта на тези дребни душици.Ей, хора,опомнете се! Насилието не трябва да се толерира.Утре не се знае какво ще се случи с вас или ваши близки.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До И.Б.Защо да е необразован персоналът? Всички са социални работници. С образование. Даже учителки не искат да назначават. В нашия град шефката на такова защитено жилище каза, че не иска учителки, нямало образователен процес в жилището и назначава само социални работнички. Те били компетентните.
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След поредния случай, предлагам нещо което ще удовлетвори всички- има хора които твърдят, че НА ПОДОБНИ МЕСТА ТРЯБВА ДА РАБОТЯТ ХОРА ПО ПРИЗВАНИЕ, ДАЖЕ БЕЗ ЗАПЛАТА- ТА ЕТО ОБЯВЕТЕ КОНКУРС ЗА РАБОТА НА ХОРА С ГОЛЯМО ЛЮБЯЩО СЪРЦЕ БЕЗ ЗАПЛАТИ, СЛЕД КАТО ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ПОСТОВЕ ТВЪРДЯТ ТОВА ВЕРОЯТНО ИМА ТАКИВА ХОРА.
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 5 Вече няма читави хора, които даэса съгласни да работят за 500 лева, а да не говорим, че никой не е съгласен да го пипат с *** ръце и да му претърсват чантана и късат парите.
6
1
 
14
 
! Отговори
Аналогия преди 6 години
Подопечните са дебели и яки, двойно по-тежки от обгрижващите ги болни женици, въпреки че носят на смрад и ***, търпят за да достигнат мизерна пенсия и вземат чисто 420 лв. Трябва да работят по 2ма човека, да могат да вдигат тежките случаи, или да назначат мъже. Но кой е луд да работи това за толкова ?
5
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Душиците са изоставени от най-близките си и са оставени на произвола на съдбата - ето с какви хора трябва да живеят
4
1
 
16
 
! Отговори
До 1 [И.Б.] преди 6 години
Не става въпрос за образование, а за личности и характери. Или ти е призвание или не! Образованието не решава нищо. Един *** колкото и да го образоваш няма да литне като орел във висините! В природата съществуват дадености.
3
2
 
21
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 2Хора съгласни да работят за 500лв.Умниците дето ти ръсят акъл от тв няма да се хванат за по малко от 2000лв.ПАри няма-действайте
2
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички са за затвор. Що за хора са да се гаврят така гнусно с беззащитните деца. Дано Господ ги накаже, че в нашата страна няма справедливост и наказание.
1
8
 
9
 
! Отговори
И.Б. преди 6 години
Това явление не е само българско. Но трябва да се каже, че персоналът на центровете от семеен тип няма качествено образование, неподходящ е за обгрижване на деца. Тези хора си губят нервите, не могат да овладеят и най-ежедневна ситуация. Скованите от обиди и побои деца ще си го върнат на обществото след време. Така се поражда дребната престъпност.