Момчето, обвинено в убийството на бездомник, остава в ареста

14-годишният Денис Живков поиска да види майка си и баща си
Обновена: 24 яну 2018 12:26 | 24 яну 2018 12:22,
41
Момчето, обвинено в убийството на бездомник, остава в ареста
Снимка: Flickr

Варненският окръжен съд остави днес в ареста 14-годишния Денис Живков, който е обвиняем за убийството на бездомник, извършено по хулигански подбуди и по особено мъчителен за жертвата начин, предаде БТА.

Още по темата
Съучастник на Живков при извършване на престъплението е било 13-годишно момче, което обаче не може да носи наказателна отговорност.

Убитият бездомник /53 г./ е намерен в безпомощно състояние в района на пазара в един от кварталите в града.
Според направената аутопсия, смъртта му е настъпила заради тежка травма на главата. Освен това мъжът е бил със счупени ребра, причинили вътрешни разкъсвания.

Според разследващите на 16 януари убитият се скарал с момчетата. Ден по-късно те му нанесли побой, това се повторило и на 20 януари.

Пред съда днес Живков поиска да види майка си и баща си.

Решението на Окръжния съд момчето да бъде оставено в ареста подлежи на обжалване в 7-дневен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредното зверско убийство на етническа основа-ДОКОГА?!!!
21
0
 
2
 
! Отговори
До21 преди 6 години
Нещо за мароканския султан няма ли да кажеш и за него имаше новина-преди два месеца. Ти в ред ли си бре? И по какъв въпрос?
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това беше за съседната новина за катастрофата в Нова Загора.
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В първата новина, която прочетох за този случай, пишеше, че не МВР не са казали кой е шофирал колата. но щом един е загинал, значи той трябва да понесе вината. Пишеше и че и тримата са неправоспособни. Според мен са и неграмотни, а може и колата да е крадена.
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Язък ако беше няколко седмици по млад и 14 годишния убиец от сиандинавското малцинство щеше да се отърве с порицание макар че е баща на 2-3 скандинавчета.Да убие не е малък ама да носи отговорност е малък.Баси филма!Клетия Андерс.Хансовете на 13 които изнаслиха и убиха бабичка за 20 лева в Търновско и те са малки за отговорност иначе са достатъчно големи за помощи сватби убийства и побоища.
17
0
 
10
 
! Отговори
ПОКАЖЕТЕ ЛИЦАТА преди 6 години
ДА ДВАМАТА *** УБИЛИ ПО ЖЕСТОК НАЧИН ТОЗИ НЕЩАСТЕН БЪЛГАРИН!Да видим и родителите им, които са оформили в ПИТОМЦИТЕ СИ такова чуство на омраза към БЪЛГАРСКИЯ ЕТНОС!ЗАЩО ТЕ НЕ СА ПОДВЕДЕНИ ПОД ОТГОВОРНОСТ И НЕ СА ЗАДЪРЖАНИ?Може би защото трябва да сме ТОЛЕРАНТНИ КЪМ МАЛЦИНСТВАТА , дори и тогава когато ни убиват. В това убийство подбудите са само едни - РАСОВИ!!КЪДЕ Е ГЛАДНИЯ ПРОКУРОР И ЗАЩО НЕ Е РАЗПОРЕДИЛ АРЕСТУВАНЕТО НА РОДИТЕЛИТЕ?!ПРОЦЕСА ТРЯБВА ДА БЪДЕ НА ПЛОЩАДА ВЪВ ВАРНА.
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Родителите са за затвора! Това е резултат от тяхното възпитание или по-точно нехайство към децата си.. Цялата тази агресия от деца която напоследък все по често се случва идва от средата в която расте детето и предимно от вкъщи. Затова научете децата си да имат най-малкото респект към околните!
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом 13 годишният не може да носи отговорност, тогава отговорността и присъдата да понесат родителите му. Една присъда от 20 години затвор и на двамата, ще е съвсем на място. 14 годишният също е за затвор, примерно за 25 години.
14
0
 
18
 
! Отговори
За "децата" преди 6 години
В много случаи децата са много по жестоки от възрасните в своите престъпления. Не случайно има и много филми на ужасите с деца. Лошото е, че после се крият зад закона, който ги защитава. Видите ли, не осъзнавали какво правят, щото били малолетни и непълнолетни. Защото като навърши 18 и автоматично става друг човек :D Такива същества заслужават единствено няколко годинки адски мъчения и след това "под ножа"! Специално тези "деца" ще убият кой знае колко още народ в жалките си и безсмилени животи
13
2
 
28
 
! Отговори
Скитник преди 6 години
Тук при " простите кравари" такива ги съдят като възрастни! Щом съзнателно може да нападне и убие човек и да снима , те не са деца!
12
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смъртната присъда е най-подходяща. Ако няма възможност да бъде изпълнена тук, пращаме го в Турция и те с радост го изпържват. Жалко, че никога няма да може да прочете коментарите за себе си в интернет, защото не умее да чете... Но и това може да се превърне в част от присъдата.
11
0
 
21
 
! Отговори
Гого до Коце кмета преди 6 години
Защо да заплаща с главата си , като може с изнурителен труд. Преди " демократичните промени" ,подобни престъпления се наказваха с работа в уранова мина.
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Toй може и да иска да ги види, ама те него - едва ли.
9
0
 
21
 
! Отговори
Дедо преди 6 години
Тия лапета трябва да копаят канавки денонощно-само така ще се научат!
8
0
 
20
 
! Отговори
Гого преди 6 години
Не съм съгласен наказанието да е затвор.Затвор ?- това означава издръжка от обществото , с народни пари.Необходима е работа , целодневна , без почивка , подобно на каторга. А иначе ...убиецът трудно се променя , той си остава такъв.Не е " попаднал в затвора на хора и станал човек"/ Вапцаров /
7
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя ще го пуснат срещу подписка. Те на 17 не могат да ги вкарат в затвора, какво остава за 14 ?Защо не сме в Китай?! Там щяха да му лепват трудов лагер докато не стане на 18, след което затвор с ежедневно бамбуково мъчение 30-40 години с гарнитура смъртна присъда като стане на 60.
6
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За който не е чувал, вижте какво се крие зад термина "обратна дискриминация".
5
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доживотен затвор без право на замяна!
4
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега по-обръгналите по затворите шведи ще му ошлайфат дюзата подобаващо.
3
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде сега и другите тримца включително и 13 годишния. Не стават за нищо. Отидат ли в затвора ще излязат на 30. Направо смъртна присъда. Тея дето са гледали и снимали за съучастие. Трябвало е да предотвратят престъплението. Ясно е, че е било умишлено и планирано. От четиримата.