Забавачка в наши дни: Само турски език, бой, обиди и заплахи

Поредният случай от насилие в детска градина е от град Глоджево
92
Забавачка в наши дни: Само турски език, бой, обиди и заплахи
Снимка: Булфото, архив

Пореден случай на грубо отношение в детско заведение. Този път е от близкия до Русе град Глоджево, разказа Нова телевизия.

Майка сложи записващо устройство в дрехите на детето си. А записът предизвика проверка.

"Децата всяка сутрин отиват с рев, не искат да влязат, треперят, нощем се събужда с кошмари. И това продължава месеци наред”, разказва Дениз.

И продължава, че 2-годишният й син започва да плачe само като види как му приготвя дрехите за яслата. Разпитала и други родители как се чувстват техните деца. И те се оплакали.

Затова младата жена решава да сложи звукозаписно устройство в дрехите на детето. И разбира не само, че децата
биват обиждани, но и че вместо на български, с тях се говори само на турски.

"Най-лошо впечатление ми направи, че псуват, удрят, обидни думи използват”, разказва Дениз.

Друга майка се оплака, че наричали сина й "заспалия пръч“.

Обвинените в насилие служители в яслата отрекоха.

Рефие Ралева, директор на детската градина обясни, че ако бъдат открити нарушения, ще последват санкции.


92
Още от Страната
Мъж върна изгубени банкови карти! Ама празни…
Напиши коментар Коментари
74
1
 
2
 
! Отговори
Здрав Разум преди 3 седмици
Пра - пра дядо ми е бил КОМИТА един от малкото оцелели опълченци на връх Шипка...КОЙ ?-ще ми попречи да си направя от семейството ЦЪРКВА в къщи и да си я кръстя ВЯРА, НАДЕЖДА, ЛЮБОВ и майка им София(МЪДРОСТ).
73
0
 
3
 
! Отговори
аз-ът преди 3 седмици
кат вземете ,и се праите ма тежки либерали на маса...
Ма турци били, ама милеели за България.
Милят - да откъснат Родопа ...

Знам ги турците ... диви националисти навсякъде Ак Сиктир
72
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен

Покрай опитите за преврат в турция се видя че турското мнение е на пи шо ка сока. Така че проблемите идват от лубералстващата гняз а статията е от яд на либералстващата гняз видиш ли трябва конвенцията че насилвали деца. Е няма да стане времето ви мина
71
0
 
3
 
! Отговори
Здрав Разум преди 3 седмици
Не на феминизма и детска градина ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в къщи, за да не учат после децата ми че сме маймуни УЧЕБНИ ЗАНИМАНИЯ в къщи...накрая да дойдат да ме питат на турски ... Защо?....ДА ВИДИМ ДАЛИ ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕМЕ!!!
70
2
 
6
 
! Отговори
Знам преди 3 седмици
В Глоджево може да са повечето турци, ама са български граждани и милеят за родината си и са много повече патриоти от много българи. Това, че са турци не ги прави лоши, даже много неща от тях могат да се научат, особено за отношения в семейството. Не си мислете, че щом имат турски имена и хоп - всичките са в ДПС и са лоши, даже тая директорка Ралева няма нищо общо с ДПС.
69
0
 
3
 
! Отговори
Теду преди 3 седмици
И в частния сектор е ужас.най добре си е кьщи
68
4
 
4
 
! Отговори
частна деЦка градина преди 3 седмици
До Анонимен 66
Явно ти не си случил на читави възпитатели?!?!?!!!!!!!!!!!
67
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
не само в детските градини....сбъркани са нещата и в училищните занимални примерно...там често се събират деца от няколко класа за да ги направят 25 деца-(субсидията за дете в занималнята е наполовина)...за повече пари.... и не може да се работи нормално....т.е. обезмисля се идеята,че някой се грижи за децата след училище...и така е в повечето училища в по-малките градове и села...според мен тези занимални са излишни....просто учителите трябва да работят 8 часа с децата т.е.и след часовете...
66
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Затова има доста частни децки градини... но ако не може да си го позволиш шанса да попаднеш на читави възпитатели е малък. От малки децата копират модела на агресия, после се чудим защо ни е такова обществото.
65
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Няма детско заведение от където не се чуха викове и крясъци- /деца по 25 а също и деца с увреждания/как може един педагог да се надвика с толкова много деца изпаднали в истерия, извода- закривайте детските институции от подобен тип и ги реорганизирайте- вземете пример Германия- 5 деца в детска група, който не ходи на работа по 5 часа, работно време от 8 часа до 17 ч, ако родителите не работят в определени дни плътно до децата си- реорганизирайте градините от социалистически тип
64
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Докато се цепиме на бесепари, гербаристи, русофили, американофили така ще е. Докато ние се караме ни съсипват от вътре. Най-лошото е, че децата ни го отнасят и това ще продължи.
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До нн
Прав си, но пак ще им е малко.
62
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Румен Kaменов

Да не ги учат на официалния език на държавата, също е вид насилие. Насила го формират така, че като тръгне на училище, да не може да научи нищо, дори и да присъства в час.
61
4
 
10
 
! Отговори
Невинен преди 4 седмици
Всички журналистки, дежурни интригантки и откровенни клюкарки да се назначат за по един месец за възпитателки по градините и училищата и да видим каква песен ще запеят.....
60
1
 
18
 
! Отговори
Румен Kaменов преди 4 седмици
Тук става дума за насилие върху едно малко дете имали значение от какъв произход е какви са тия коментари много сте прости заради такива прости мисли България никога няма да напредва
59
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен
Наказание ? Щом се чуствуват турци, говорят турски, да вървят в Турция
58
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Турците в Турция и толкова
57
0
 
28
 
! Отговори
В детските заведения преди 4 седмици
за предучилищна възраст трябва да учат на български език децата от малцинствата, защото това е официалният език на държавата, чиито граждани са те и ако не го знаят, това ще ги затруднява много в бъдеще.
Никой не може да знае каква ще е съдбата на детето му и дали няма нещата да се развият така, че целият му живот да премине в държавата, в която то е родено. Ако не знае официалния език, освен общ работник и чистачка във фирмата на някой местен турчин, какво друго ще може да работи? Нищо!
56
1
 
10
 
! Отговори
G_K_G_77 преди 4 седмици
Абе малко ви трябваше да ви довърше Тошето.
Ще си отрежете за Турция. Турци в децките градини..... много сте зле:))) ще си сърбите шербета в Турция, *** фереджета:D
55
9
 
6
 
! Отговори
Кога преди 4 седмици
Бих имал деца в тази кучина? НИКОГА.