Забавачка в наши дни: Само турски език, бой, обиди и заплахи

Поредният случай от насилие в детска градина е от град Глоджево
92
Забавачка в наши дни: Само турски език, бой, обиди и заплахи
Снимка: Булфото, архив

Пореден случай на грубо отношение в детско заведение. Този път е от близкия до Русе град Глоджево, разказа Нова телевизия.

Майка сложи записващо устройство в дрехите на детето си. А записът предизвика проверка.

"Децата всяка сутрин отиват с рев, не искат да влязат, треперят, нощем се събужда с кошмари. И това продължава месеци наред”, разказва Дениз.

И продължава, че 2-годишният й син започва да плачe само като види как му приготвя дрехите за яслата. Разпитала и други родители как се чувстват техните деца. И те се оплакали.

Затова младата жена решава да сложи звукозаписно устройство в дрехите на детето. И разбира не само, че децата
биват обиждани, но и че вместо на български, с тях се говори само на турски.

"Най-лошо впечатление ми направи, че псуват, удрят, обидни думи използват”, разказва Дениз.

Друга майка се оплака, че наричали сина й "заспалия пръч“.

Обвинените в насилие служители в яслата отрекоха.

Рефие Ралева, директор на детската градина обясни, че ако бъдат открити нарушения, ще последват санкции.


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
2
 
! Отговори
Здрав Разум преди 1 година
Пра - пра дядо ми е бил КОМИТА един от малкото оцелели опълченци на връх Шипка...КОЙ ?-ще ми попречи да си направя от семейството ЦЪРКВА в къщи и да си я кръстя ВЯРА, НАДЕЖДА, ЛЮБОВ и майка им София(МЪДРОСТ).
72
0
 
3
 
! Отговори
аз-ът преди 1 година
кат вземете ,и се праите ма тежки либерали на маса...
Ма турци били, ама милеели за България.
Милят - да откъснат Родопа ...

Знам ги турците ... диви националисти навсякъде Ак Сиктир
71
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен

Покрай опитите за преврат в турция се видя че турското мнение е на пи шо ка сока. Така че проблемите идват от лубералстващата гняз а статията е от яд на либералстващата гняз видиш ли трябва конвенцията че насилвали деца. Е няма да стане времето ви мина
70
0
 
3
 
! Отговори
Здрав Разум преди 1 година
Не на феминизма и детска градина ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в къщи, за да не учат после децата ми че сме маймуни УЧЕБНИ ЗАНИМАНИЯ в къщи...накрая да дойдат да ме питат на турски ... Защо?....ДА ВИДИМ ДАЛИ ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕМЕ!!!
69
2
 
6
 
! Отговори
Знам преди 1 година
В Глоджево може да са повечето турци, ама са български граждани и милеят за родината си и са много повече патриоти от много българи. Това, че са турци не ги прави лоши, даже много неща от тях могат да се научат, особено за отношения в семейството. Не си мислете, че щом имат турски имена и хоп - всичките са в ДПС и са лоши, даже тая директорка Ралева няма нищо общо с ДПС.
68
0
 
3
 
! Отговори
Теду преди 1 година
И в частния сектор е ужас.най добре си е кьщи
67
4
 
4
 
! Отговори
частна деЦка градина преди 1 година
До Анонимен 66
Явно ти не си случил на читави възпитатели?!?!?!!!!!!!!!!!
66
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не само в детските градини....сбъркани са нещата и в училищните занимални примерно...там често се събират деца от няколко класа за да ги направят 25 деца-(субсидията за дете в занималнята е наполовина)...за повече пари.... и не може да се работи нормално....т.е. обезмисля се идеята,че някой се грижи за децата след училище...и така е в повечето училища в по-малките градове и села...според мен тези занимални са излишни....просто учителите трябва да работят 8 часа с децата т.е.и след часовете...
65
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затова има доста частни децки градини... но ако не може да си го позволиш шанса да попаднеш на читави възпитатели е малък. От малки децата копират модела на агресия, после се чудим защо ни е такова обществото.
64
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма детско заведение от където не се чуха викове и крясъци- /деца по 25 а също и деца с увреждания/как може един педагог да се надвика с толкова много деца изпаднали в истерия, извода- закривайте детските институции от подобен тип и ги реорганизирайте- вземете пример Германия- 5 деца в детска група, който не ходи на работа по 5 часа, работно време от 8 часа до 17 ч, ако родителите не работят в определени дни плътно до децата си- реорганизирайте градините от социалистически тип
63
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато се цепиме на бесепари, гербаристи, русофили, американофили така ще е. Докато ние се караме ни съсипват от вътре. Най-лошото е, че децата ни го отнасят и това ще продължи.
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До нн
Прав си, но пак ще им е малко.
61
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Румен Kaменов

Да не ги учат на официалния език на държавата, също е вид насилие. Насила го формират така, че като тръгне на училище, да не може да научи нищо, дори и да присъства в час.
60
4
 
10
 
! Отговори
Невинен преди 1 година
Всички журналистки, дежурни интригантки и откровенни клюкарки да се назначат за по един месец за възпитателки по градините и училищата и да видим каква песен ще запеят.....
59
1
 
18
 
! Отговори
Румен Kaменов преди 1 година
Тук става дума за насилие върху едно малко дете имали значение от какъв произход е какви са тия коментари много сте прости заради такива прости мисли България никога няма да напредва
58
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен
Наказание ? Щом се чуствуват турци, говорят турски, да вървят в Турция
57
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турците в Турция и толкова
56
0
 
28
 
! Отговори
В детските заведения преди 1 година
за предучилищна възраст трябва да учат на български език децата от малцинствата, защото това е официалният език на държавата, чиито граждани са те и ако не го знаят, това ще ги затруднява много в бъдеще.
Никой не може да знае каква ще е съдбата на детето му и дали няма нещата да се развият така, че целият му живот да премине в държавата, в която то е родено. Ако не знае официалния език, освен общ работник и чистачка във фирмата на някой местен турчин, какво друго ще може да работи? Нищо!
55
1
 
10
 
! Отговори
G_K_G_77 преди 1 година
Абе малко ви трябваше да ви довърше Тошето.
Ще си отрежете за Турция. Турци в децките градини..... много сте зле:))) ще си сърбите шербета в Турция, *** фереджета:D
54
9
 
6
 
! Отговори
Кога преди 1 година
Бих имал деца в тази кучина? НИКОГА.