Директорката на дом "Хризантема" уволнена дисциплинарно

Всички с непристойно поведение ще носят отговорност, заяви кметицата
Обновена: 25 яну 2018 09:25 | 25 яну 2018 09:19, Александър Попов
7
Директорката на дом "Хризантема" уволнена дисциплинарно
Снимка: bTV

Директорката на центъра за деца с увреждания "Хризантема" в Габрово Мариела Лазарова има подписана заповед за дисциплинарно уволнение, съобщи кметът на община Габрово Таня Христова. Домът се "прочу" след заснети видеа, които показват насилие над децата. 

Христова заяви, че ще настоява служителките, позволили си непристойно поведение към децата, да си тръгнат и да понесат наказателна отговорност.

Още по темата

"Случващото се, което виждаме в дома е повод да сме категорични и да направим всичко за да гарантираме грижите към децата", посочи кметът пред bTV и допълни, че служителките са в момента с предизвестие.

За насилието в дома в Габрово били подавани сигнали, а никой не знаел. Това стана ясно от обясненията на служителката, направила записите.

Кметът отрече да е знаела по-рано за случаите на насилие върху децата.

"Записите видях на 15 януари и сигнализирах ДАЗД и прокуратурата. До тогава - през ноември и декември единственият сигнал, който имам е за междуличностен конфликт", заяви Таня Христова.

По думите й всички укривали информация за тормоза в дома ще понесат наказание.

Заради случая на насилие, председателката на Държавната агенцията за закрила на детето Офелия Кънева бе уволнена по искане на премиера Бойко Борисов. Премиерът разпореди цялостна проверка на дейността на агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герберасчета , спасихте мазната продажна кметиццца .
3
0
 
3
 
! Отговори
м преди 6 години
Закрила на детето в Русе -голяма част (да не казвам всички) нямат висше образование . След като има специалност социална педагогика искам да знам защо се назначават хора със средно образование? Моята снаха има специалност и работи там по европейска програма може би година. Излезе в болничен заради гинек. операция ,след което направиха така ,че да напусне. Да вземат мерки за служителите си социалното министерство. Достатъчно млади и способни хора завършват педагогика
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кметицата да си ходи. Не може да не е знаела.
1
1
 
25
 
! Отговори
петрова преди 6 години
Борисов да провери всички от закрила на децата!Скоро имах нужда от тяхната помощ в София.Уж са жени,но нищо човешко няма в тях!Просто чиновници!Като "народен съд"за малките деца!За подкупите да не говорим!Отвратена съм!Те не са специалисти,не би трябвало да разговарят с децата!Още повече ги травмират!Борисов обърни внимание и на "ЗАКРИЛАТА" в София.