За уикенда в парк "Пирин" влезли 4500 автомобила

Община Банско монтира камери, за да се знае колко са колите в парка
25
За уикенда в парк "Пирин" влезли 4500 автомобила
Снимка: архив, БулФото

Само за един уикенд 4500 автомобила са навлезли в пределите на НП "Пирин". Това бе установено след направена проверка от служители на парка, съобщават от пресцентъра на община Банско.

"Едно от задълженията на публичните власти е спазването на екологичното законодателство и подпомагане поддържането на околната среда. В тази връзка и в контекста на многократно заявяваната твърда позиция на български "екологични" организации против изграждането на най-щадящия природата транспорт - лифтовия, оповестяваме горните данни за броя на МПС, навлезли на територията на Пирин", коментира кметът на Банско Георги Икономов.

Той припомня позицията на местната администрация за създаване на данъчни облекчения за потребителите на екологични горива за битово отопление на територията на общината.

Община Банско ще търси варианти и добри европейски практики за ограничаване на достъпа на автомобили до Национален парк "Пирин", които да бъдат предложени на държавните органи за реализация.

Ще продължи и работата по създаването на официална статистика за броя на МПС, движещи се по общинския път Банско - х. Вихрен чрез монтирането на интелигентно видеонаблюдение, допълни Георги Икономов.


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ужас! Това звучи страховито
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да забранят шосето за автомобили и да пуснат безплатни автобуси. 1 автобус=80 автомобила. Лятно време автобусите да возят безплатно старите хора из община Банско по селата. Поне един път Цеко да е полезен на българите, а не на безработните кипърци.
23
0
 
3
 
! Отговори
До 20 преди 11 месеца
То друго е невъзможно. При 4500 автомобила за два дни, то на минута в Пирин са навлизали около 45 автомобила и ако пътят е един, както си мисля, без да го знам със сигурност, то не виждам как ще стане. Най-вероятно са сложили няколко нули в повече и вероятно колите са били 45 или 450 за двата дни ....
22
1
 
2
 
! Отговори
Гойко преди 11 месеца
И три лифта да има, при цена от 28 лева пак ще се формира качваме с колите.
21
0
 
2
 
! Отговори
До 20 преди 11 месеца
Става дума за 2 дни, но ...
4500 автомобила не могат да са колона от 12 км. Това означава, че 1 автомобил заема по 2,66 метра в колоната. По-точно е някъде около 25 километра (по 5,55 метра на автомобил), т.е. колона от спряли автомобили. Ако са в движение - поне 50 км колона.
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
4500 автомобила са колона от 12 километра. Шосето до горе е 11 километра. Кой лъже?
19
0
 
2
 
! Отговори
сеир да има преди 11 месеца
Чрез корупция ще си построят втория лифт, само че сметката ще я плати българския данъкоплатец.
Българите сме джуджета пред румънците - погледнете ги само хорицата там, революция правят. А тук поредният чичка ще си прави частен бизнес за сметка на всички. Че и законите ще изменя. Наглост
Защитавайте си празните лифтове с празните капацуни
18
0
 
0
 
! Отговори
До Бастуня преди 11 месеца
Верно си пълен бъстун!
17
0
 
0
 
! Отговори
До Бастуня преди 11 месеца
Верно си пълен ***!
16
0
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 11 месеца
Поредната лъжа на слугите на Цеко дървояда!
15
0
 
3
 
! Отговори
ДО 1 преди 11 месеца
До Анти еколог

А, аз предлагам и да се мотивира разтежа на Банско и да се застрои всичко между Разлог и с.Баня. Така ще се получи един голям курорт - Разлог/Банско/Баня...и цял Пирин.
Да се построят още 5 лифта...и планината да стане една голяма, обща писта.
Така всички банскалии, разложанлии ще са доволни, продавайки си нивичките на инвеститорите.
А, най-хубавото ще е, никой да не ви стъпи в калния курорт, поне един сезон. Тогава ще е най-готино.
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Данчо

АБе, Данчо...Данчонце...много ги разбираш ти тези неща?!!

Никой не е против втори лифт, а против мафиотската схема, в която целия проекте вкаран.
Офшорка, собственост на беден кипърски селянин прави милиони инвестиции в Банско и иска да строи лифтове.
Покрай разрешението за лифта се дава разрешение за строеж в 1/3 от защитените зони.
Но, кой да ти чете...кой да се интересува! Важното е да се троли по гадните екозащитници, сорроссоидите, либералите и т.н.
13
7
 
5
 
! Отговори
Данчо преди 11 месеца
Колите замърсяват много повече от лифтовете, ама еколозите си мълчат, щото не им отърва. А е от ясно по-ясно, че ако имаше втори лифт колите щяха да са много по-малко!
12
7
 
5
 
! Отговори
Бастуня преди 11 месеца
Тея, които говорите за обществен транспорт от банско до х.Вихрен, явно не сте ходили никога там. Пътя е тесен, със шипченски завои и надлъжен наклон сигурно 10%. Какъв ще е този автобус, който ще се качи там? Още повече, че на х.Вихрен няма къде да завърти обратен. Тука си пишете пълни глупости. На Банско му трябва не един нов лифт, а поне 2-3 такива.
11
5
 
6
 
! Отговори
Долни лъжци преди 11 месеца
Боже, Боже, Боже. Тези клети хорица мислят ли изобщо когато предлагат такива сензационни предложения за ограничаване достъпа на едно нещо до друго нещо? Имат ли мозък изобщо? Само и само да напълнят джобовете покрай този ненужен втори лифт започват да носят вода не от 10 кладенци, а от 110.
А къде ще спират тези автомобили бе, Ганьо Дивашки? Нали като забраниш движението тези МПС-та трябва да се паркират някъде? А тогава ще искат да изсекат 1/4 от гората за да леят бетон за "платени паркинги"
10
4
 
7
 
! Отговори
ВЪНКА ЦЕКО ОТ АЛЕКО преди 11 месеца
ВЪНКА ЦЕКО ОТ АЛЕКО!
9
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Анархия! Инъче гърбавите викат, че който е против тя, значи е срещу демокрацията. Не, в цяла Европа няма демокрация, има чиста анархия, ние сме против джендърите анархисти
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
не съм ходил, затова питам - автобуса на колко минути минава и има ли къде да се спре с кола за да се изчака?
7
14
 
11
 
! Отговори
пожелание преди 11 месеца
Пътя към пистите да е абсолютно забранен за коли на бензин и дизел !! Защо така наречените еколози не скачат за това ,а скачат за пари !!
6
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Отново Тиквена агитация на герберастки мафиот Цеко Минев за съсипва нето на Пирин.