Протестите за Пирин не били екологични, а политически

Демонстрантите плачели за нероден Петко, обясни Москов
26 яну 2018 09:20, Петя Славова
68

За шести пореден път граждани излязоха на протест в защита на Национален парк "Пирин". Вчера шествия се проведоха в общо 11 държави. Протестиращите поискаха оставката на екоминистъра Нено Димов, както и да бъде отменено решението за застрояването на Пирин. Темата в "България сутрин" бе коментирана от журналиста Юлий Москов и блогъра Асен Генов.
Още по темата

Гостите започнаха дискусията с личностни нападки и обвинения в конфликт на интереси. Москов попита Генов кой му плаща за да протестира, а той настоя, че не е взел от никого и стотинка.

"Решението за застрояване на Банско е незаконно. Първо трябва да се отмени. Решението трябва да ограничи всякакъв друг строеж и да разреши само този на втория лифт. Очевидно е, че става въпрос за други интереси - няколко милиона в имоти за застрояване на Банско. Протестът е срещу монопол, поддържан от държавата", обясни Асен Генов.

"Къде е екологията тук? Това е чиста политическа кампания! Като се опитат да се явят на избори кантарът не ги лови и се опитват с тези протести на следващите избори да го докарат до 1%. Как си представят тези хора демонополизацията? В кабинката едната седалка е на един, а другата - на друг?!", отговори Москов на твърденията на Генов.

Журналистът подчерта, че според доклад, отчитащ глобалния индекс за развитие на околната среда, изработван от едни от най-престижните университети в света, през 2010 г. сме били на 65-о място, а през 2016 г. - на 43-о място.

"Сега сме на 30-о място в света по добро развитие на околната среда", настоя Москов пред Bulgaria ON AIR и добави, че индексът наблюдава 180 държави в света.

"Все още нищо не се е случило - нито добро, нито лошо. Тези хора спекулират, че щяло да се случи, плачат за нероден Петко. Тези са нецивилизовани варвари", каза още журналистът.

Асен Генов пък посочи, че втората кабинка в Банско щяла да струва около 50 млн. лева, което надхвърляло почти двойно концесионната цена и според него трябва да има нова концесия
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
11
 
8
 
! Отговори
ggg преди 6 години
Не само Банско, ами и Витша трябва да се развие. До *** ни е, а горе всичко е занемарено точно заради такива псевдо еколози получаващи субсидии от разни съмнители организации, същите от които получават и БХК. Всички знаем кой е Сорос. Разбира се има и някакви хипита, които не взимат един лев от това, но те са си объркани по природа.
12
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герберастите и мутро-олигархичната мафия, на която са маша няма да престанат докато не съсипят напълно България, включително и природата й.Видяхме какво направиха с Черноморието ни, сега наред са планините ни.
11
8
 
16
 
! Отговори
НЕплатените преди 6 години
Генов го отвя тоя дърт к* мунист , чиито речник съдържа 3 думи : *** , еколози , грънчарство . Идва край на държавната хранилка , чумура ще спре и тогава ше видят тия самозабравени пОлитици , кон бон яде ли !!! Събудете се , граждани . Да остане поне нещо недокоснато от мазните ръце на държавната пасмина за децата ни !
10
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РалиТакива дето не са се качвали на ски или сноуборд да не коментариат.
9
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прецакахме българското черноморие. В Сащ пазят плажната ивица а ние не. Сега ще прецакаме и Пирин и да се свършва. Трябва да пазим природата, но нашите бизнесмени нямат спиране.
8
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато и планините станат като Черноморието - бетон и *** и ги напълнят с пияни чужденци, всички ще се усетите за какво иде реч. Пазате си родината, ей!
7
8
 
26
 
! Отговори
Рали преди 6 години
Всеки нормален и интелигентен българин би излязал. Време е да кажем край на мутрещината. Съсипахме си морето, поне планините да си оставим
6
10
 
7
 
! Отговори
Perko преди 6 години
Какво екологично да има в протестите, щом Тома Белев е в първата редица ...
5
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зелените от край време се прехранват от улицата. И от спонсори отвън. Избирателно протестират, а проектите им се ограничават до броене на птички и пчелички. За въздуха в София - нищо! Ами нека се шматкат и да дишат. Щом плащат...
4
29
 
11
 
! Отговори
13 преди 6 години
СЪГЛАСНА СЪМ, ЧЕ СА ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОТЕСТИТЕ!!!ЗА ДА ИЗЛИЗАТ ПРЕЗ ДЕН, НЯКОЙ ИМ ПЛАЩА!!!Не им вярвам- че ЗА ЗАГРИЖЕНИ ЗА ПИРИН!!!ДРУГАРКАТА НИНОВА ИМА ПРЪСТ В ТОВА, ЗА ДА ВПЕЧАТЛИ ПРЕМИЕРА НИ, В КОГОТО- ЯВНО Е ВЛЮБЕНА, НО...ТОЙ - НЕ И ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ!!!
3
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я съм до баирън в Мугла и нищо ни мъ бърка и дравца си сека огънь съм напалил а траханкана ври в тенждурънъ и овчинкине блеят у саиъна
2
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно неприятен е този Москов. И ми писна някакви дебелаци да ми говорят с елементартни фолклорни идиоми все едно сме бавноразвиващи се - "арменския поп", "нероден Петко"...
1
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бетонирането на планината, както направихте с морето не е мутро-политическа дейност нали?