"Стая за час": Предлага се в 400 бардака, маскирани като хотели!

Цената може да достигне до 1000 лева, с джакузи и две дами
27 яну 2018 09:46, Елка Василева
56
"Стая за час": Предлага се в 400 бардака, маскирани като хотели!
Снимка: архив, Reuters

Маскирани като хотели, 400 бардака в страната предлагат услугата "стая за един час", пише "Монитор".

Местата за настаняване са пръснати из цяла България, но най-много има в София, където са около 80. Те са основно в кварталите в периферията на столицата – Бояна, Драгалевци, Банкя и Горна баня.

12 пък са в самия център на София. Адресите им са в района на Лъвов мост. Останалите са в градове като Сливен, където са 35, Пловдив – 40, Бургас - 50.

В т.нар. хотели често се предлага платена любов. Тя влиза в цената за един час ползване на стаята, която е около 120 лева. По този начин се замаскира проституцията там, а при евентуална проверка собствениците вдигат рамене и обясняват, че клиентът е дошъл с момичето и те никога не са го виждали, обясниха разследващи.

Помещенията често се ползвали и от мъже с любовниците си. Тогава цената за час в стаята била около 40 лева. След изтичането на времето тя трябва моментално да се освободи. В противен случай тарифата отивала на 80 лева дори за минута забавяне.

Подобните места за настаняване попадат под ударите единствено на данъчните, които могат да проверят дали се отчитат всички приходи от стаите. Комисията за защита на потребителите също правели кампанийни проверки, но те били единствено за категоризацията на хотелите. Нямало как да се установи дали се предлагат сексуални услуги или не. Заради рисковия профил на бизнеса си обаче собствениците били изрядни документално.

Често тези места за настаняване представлявали стара сграда с няколко стаи, хостел, в който дори се настанявали бежанци, или просто апартамент, регистриран като хотел, в който дори в кухнята имало легло, а импровизираната рецепция се намирала във входа на кооперацията.

"При една от проверките в центъра на София открихме стар блок, където възрастна жена седеше на едно бюро в коридора на кооперацията. Оказа се, че на третия етаж в блока има помещение, регистрирано като такова за настаняване. Жената любезно ни обясни, че просто посреща гостите. Инспекцията в стаята пък не установи нищо нередно. В този момент просто нямаше нито един посетител", разказаха от МВР . Въпреки това от силовото ведомство правели постоянни проверки. Повечето били по сигнали на съседи, които се оплакват от постоянния наплив от непознати към определени апартаменти.

В някои от бардаците в центъра на София имало опция стаята да струва дори 1000 лева, като в цената влизало лукс преживяване в джакузи с не една, а с цели две дами. Тя, разбира се, е само за час, като няма ограничение в това какво ще правиш с момичетата в бълбукащата вода. Стените на стаята за удоволствия пък са целите в огледала, има и огромна плазма, по която нонстоп текат "насърчителни филми".

Последният подобен разбит бардак беше в един от най-луксозните хотели в София, намиращ се на метри от Съдебната палата. Тогава в мазето на сградата се оказа, че има действащ луксозен бардак, замаскиран като студио за почивка. Тогава разследващите свързваха съдържателите му със заловения с кокаин в Бразилия преди няколко години олимпийски шампион по вдигане на щанги.

В столичния квартал "Красна поляна" пък се оказва, че има поне три бардака, които предлагат основно мъжки ласки. И всичките са в съседство един до друг. Цената там обаче е от 500 лева на час. Наплив според живеещите в съседство обаче не липсвал. Момчетата там били основно до 30 години. Посещението на бардака обаче било изключително трудно. Там се влизало само с предварителна препоръка от познат или редовен клиент. А физическото посещение на някой от апартаментите ставало единствено след проверка. Срещу звънеца, който обикновено е на отделно захранване от другите и е в червен цвят, имало малка камера, на която се виждало достатъчно добре дали посетителят е сам и дали няма вид на полицай под прикритие.


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Англия е същото, има хиляди бардаци и там основно се трудят румънки, италианки и испански. Никакъв контрол от властите, а надниците са три пъти по високи сравнение с техните колежки от България
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комисията за защита на потребителите трябва да проверява дали цената от 120 лв на час си заслужава, с оглед на качествата и уменията на момичето, което върви в комплект със стаята.
Вместо това, Комисията проверява само категоризацията на съответния хотел! Значи, интересите на клиента в този случай не са защитени.
Ще се жалваме в Страсбург!
45
3
 
8
 
! Отговори
мУрала преди 1 година
Хората който не знаят че съществуват тея неща или са моралисти (фалшименти) или от тея ЕЕЕЕ то навремето нее имало такива работи демокрацията ги донеа теа .Всеки нормален човек би трябвало да знае че винаги е имало секс срещу някаква облага дори и прекрита
44
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че кога не е имало "Най- древната професия"?
43
0
 
5
 
! Отговори
комунист наследство преди 1 година
Когато се разграбваше държавната собственост, тъй като "спортистите" не можеха да се издържат -ащото спря финансирането от държавата, на борците се паднаха хотелите. Да, ама тогава нямаше туристи от Братските Социиалистически държави защото и те бяха в криза, а и за първи път в живота им беше позволено да пътуват зад граница. Така че и тези които имаха пари, отиваха на друго място.
За да оцелеят, борците започнаха да предлагат хотели с "добавена стойност".
42
0
 
14
 
! Отговори
WOW преди 1 година
Статията прилича на рекламна публикация.

Липсват само точните адреси на "увеселителните заведения".
41
1
 
16
 
! Отговори
lolek преди 1 година
До "-"


В Студентски град има едни над 60 блока, дето обикновените хора ги знаят като общежития. Та който е живял в общак (включая и аз) знае. Всичко се знае братя. Само някакви моралисти, спрелтаци, асоциални индивиди, седящи в удобните си кресла у дома, чета/гледат такива новини, цъкат и се възмущават.
40
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз смятам,че този бизнес е по почтен от онзи на ментел
39
1
 
18
 
! Отговори
Узуна преди 1 година
Пък сега с европредседателството кво ебони ше има , не ми се мисли. Трябва и в НДК да има такива стаи4ки.
38
7
 
16
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
Нека да учат младите момичета, сега сме демокрация и сме в ЕС, там могат да проституират легално, пpocтитуцията в легалан професиа в ЕС, плащат си осигуровки и данъци, цивилизовано, никой не ги експлоатира, едно българско момиче с 4-5 клиента западняци на ден може да изкарва по 200-300 евро, на месец това са около 4-6 хил евро, да пращат евра на децата и на безработните мъже в България.
37
1
 
35
 
! Отговори
"-" преди 1 година
Маскирани като хотели, 400 бардака в страната предлагат услугата "стая за един час"
------
400 бардака в страната???
Че, те само в София сигурно са над 400, а за страната като цяло да не говорим!

Има семейства, които са принудени да се прехранват с най-древната професия или да изплащат ипотека!

За студентките да не говорим....
36
6
 
15
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 1 година
40 лева за едно ръгане ,тия хора луди ли са бе?
35
9
 
28
 
! Отговори
Шишо Бакшишо преди 1 година
Такъв е живота -
едни момичета обикновенно красиви изкарват десетки хиляди левове на месец, правейки си кефа, а други, вероятно доста по-грозни със злорадство, задоволство и садизъм усърдно трият коментари изживявайки се като модераторрки. За 800 кинта месечно.
Радост и тъга.
34
12
 
6
 
! Отговори
Не на блудството преди 1 година
Содом и Гомора
33
2
 
27
 
! Отговори
Препоръка преди 1 година
От Комисията за защита на потребителите да се занимават с измамите на мтел, а да не се ровят в употребените презервативи и дамски превръзки.
32
2
 
30
 
! Отговори
Илядо кинта за час преди 1 година
Си е обир, ако ще в джакузито да са Кристен Стюарт и Чаралийз Тайрон

Ма балъците са неизтребими :)
31
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Следи се да няма на сила накарани.
...........................
Точно обратното. Където има легална проституция, полицията няма право да влиза на проверка в бардак без конкретна заповед за обиск. Влизат единствено данъчните. С такива данъчни има достатъчно интервюта, в които твърдят, че не им е работата да следят за накарани насила, а само да събират пари. Във всяка страна с легална проституция точно насилствената нараства в пъти, включително детската. Контрол на практика няма.
30
2
 
4
 
! Отговори
За 24 преди 1 година
И как си толкова сигурен за “ поканата на свещи “ ?!
Да не си присъствал и да са сте правили тройка
без твое съгласие

:)
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това звучи като от соц. Посещават с любовниците си. Ха ха. Може да не е морално, но не е престъпление. Стаята за почивка си предлага навсякъде.
28
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това за 1000лв в джакузито явно е за топ бaлъцитe. Във ваната е страшно неудобно да се прави какъвто и да е cekс, не е като на филм.