2017-та: 681 българи загубиха живота си в катастрофи! Докога?

111 души са починали в болница след пъни инциденти
28 яну 2018 07:30,
186
2017-та: 681 българи загубиха живота си в катастрофи! Докога?
Снимка: архив "Булфото"

681 българи са загубили живота си във войната по пътищата на страната през миналата година. Това показват последните данни на КАТ за 2017-та година.

Още по темата

Окончателните цифри на мрачната статистика ще бъдат предоставени от Пътна полиция до дни.

В черните списъци ще бъдат добавени и 111 души, починали в болници след катастрофи през 2017 година, пише "Труд".

Според данните на КАТ за катастрофите един на всеки 6 убити умира в болница, а не на място по време на катастрофата.

В "Пътна полиция” има статистически отдел, който събира данните от няколко източника и постоянно актуализира числата. Хората в него работят по крайно архаичен начин. Според набедба от 2015 г. данните се актуализират на всеки 10 дни чрез информация, изпратена от областните дирекции, в таблица във формат Excel.

След това всички числа графа по графа се прехвърлят в обща таблица, което заради забавяния отнема още няколко дни.

Според статистиката близо 30 са жертвите на пешеходни пътеки през 2017 г. През 2016 г. броят на загиналите е бил само 4, което прави увеличение от 7 пъти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
българина трябва да се движи само с каруца! Такива изобретения като автомобила не са направени за хуманоидни маймуни
130
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да бе българите били страшни шофьори, но проблема бил в КАТ щото бай *** трябвало винаги някой да го държи за ръчичката и да му дърпа ушите! В Германия като се кара с 250км/ч по магистралата що жертвите са по-малко?
129
3
 
5
 
! Отговори
До И.Б. преди 6 години
Много малко са тези, за които пишеш и това са обикновено младежи, за които мутрата е идол - така са ги възпитали родителите и обществото. Това са много малко от шофьорите, примерно 1-2 процента и ги има във всички държави.
128
5
 
5
 
! Отговори
И.Б. преди 6 години
Отговорът е ясен на всеки. Недоучени или пияни шофьори, мачизъм по улиците и магистралите, неспазване на правилата, презрително отношение към живия човек и т.н. и т.н. С набиране на скорост при карането се отключва механизъм в мозъка на "героя", който иска просто да изхвръкне към небесата и да надпревари всички, за да има чист от конкурентни возила път, т.е. да му е ясно и гладко пред очите. Автомобилът е возило, но и убийствена машина.
127
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всъщност българите сме доста добри шофьори, след като при тази пълна липса на контрол на пътя, има толкова малко катастрофи и жертви. Чужденците като шофират в България са като отвързани - газ до ламарината, рисковни изпреварвания, засичания и т.н., а КАТ никакъв го няма.
126
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
българина голям състезател ама май само на улицата, не съм чул българин да е спечелил WRC или рали дакар
125
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво бе пъпеши, повече отколкото във райони с война. Не слизате от тея таралясници, някои от които се разпадат по пътя.
124
1
 
0
 
! Отговори
В статистиката се преди 6 години
До Анонименвключват като загинали и тези от ранените при ПТП, които са починали до 30 дни след произшествието !
123
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗЕМЯТА ВЕЧЕ Е ПРЕНАСЕЛЕНА - И ПО НЯКАКЪВ НАЧИН ТРЯБВА ДА СЕ НАМАЛИ ТОВА НАСЕЛЕНИЕ И ЗА ТОВА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ НЕ ИМ ПУКА КОЛКО ЗАГИВАТ - ПРИЕТ ЗАКОН В ЦЯЛ СВЯТ ..
122
4
 
4
 
! Отговори
Отговарът на въпроса преди 6 години
е известен на умните хора. Но сега няма да ви кажа !
121
5
 
8
 
! Отговори
ВЪПРОС : преди 6 години
Защо във Формула 1 не е имало и няма да има поне още 20 години нито един състезател от балканските бабаити ?
120
3
 
3
 
! Отговори
до 114 преди 6 години
До до bzzzz и като прибавиш брой загинали на 1 млн.души,където при нас са 95-100,а в западна Европа са около 25-40 се вижда,че имаме 3-4 пъти повече загинали,но това стъкмистиката удобно го спестява и *** се радва,че не било толкова зле
119
5
 
5
 
! Отговори
Статистик преди 6 години
Допреди 10 години загиналите при ПТП бяха над 1000(хиляда). И преди 1990 са били над 1000 !. Сега със същият състав на КАТ от преди 1990г. и загиналите и ранените са по-малко, въпреки многократно увеличения трафик. Българи, не позволявайте да доубият МВР ! От това ще спечелят само престъпниците !
118
3
 
9
 
! Отговори
Handel преди 6 години
1. Преди гръцките полицаи да се научат да работят по нашенски, те действително помагаха и облегчаваха движението. А в България досега за много-много години шоферлък да съм виждал най-много 2-3 пъти полицай да помага. Иначе винаги дебнат за пари. 2. Изобилието от безсмислени забранителни знаци - които щото са безсмислени никой не спазва в продължение на 5 години, докато на 6-тата стане катастрофа. 3. Или липсващи, или безполезни указателни табели. 4. Шуробаджинащината по провинцията
117
4
 
4
 
! Отговори
681 << 3 000 0 преди 6 години
3 милиона емигрираха завинаги - докога?
116
3
 
15
 
! Отговори
t2 преди 6 години
отговорът е *** - докато в тази престъпна структура, каквато МВР се наливат пари без да са обвързани с резултати. Предполагам всеки шофьор в България се е сблъсквал с засиленото присъствие на полицията по пътищата, което се изразява единствено в кокошкарска корупция, простотия, простащина и малоумие.
115
5
 
4
 
! Отговори
hm преди 6 години
Аз като карах БЧК едно време се радваха, че жертвите са под 1000 за пръв път. Пък колите бяха къде къде по-малко
114
6
 
8
 
! Отговори
Бойко ви спаси минал преди 6 години
Не си ли спомняте изхвърлянията на Борисов от миналата година. Ето така ни спасява той с ПиАр акции без никакви последствия. При неработещо МВР какво искате. Няма кой да прилага законите в България, Престъпленията ще се ширят. Горките Западни Балкани щом разчитат на Борисов :) Карикатура на комсомолеца мутра
113
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корупция, липса на контрол, липса на своевременни и неизбежни наказания. Двоен стандарт. Това са причината!( И за липсата на самосъзнание и отговорност, и за жертвите не само по пътищата!)Като прибавим и основната - липсата на държавност, картинката е повече от трагична. Но! Можем да рапортуваме пред началниците - популацията намалява с предвидените темпове...
112
7
 
11
 
! Отговори
до bzzzz преди 6 години
но, 1990 бяхме 9 млн сега сме 6.5! след 2010 умрелите в болницата след катастрофата не се броят, дефакто имамем двойно увеличение последните 10 г бблагодарение на герб. няма маркироваки, няма магистрали, дупки, аквапланинги, храсти и клони до средата на пътя, вълнообразни пътища. пълен инфраструктутен погром въпреки еврофондовете, ами след 2020 какво? бойко ще ни подари на турция ли, кояро дефакто се е случило