2017-та: 681 българи загубиха живота си в катастрофи! Докога?

111 души са починали в болница след пъни инциденти
28 яну 2018 07:30,
186
2017-та: 681 българи загубиха живота си в катастрофи! Докога?
Снимка: архив "Булфото"

681 българи са загубили живота си във войната по пътищата на страната през миналата година. Това показват последните данни на КАТ за 2017-та година.

Още по темата

Окончателните цифри на мрачната статистика ще бъдат предоставени от Пътна полиция до дни.

В черните списъци ще бъдат добавени и 111 души, починали в болници след катастрофи през 2017 година, пише "Труд".

Според данните на КАТ за катастрофите един на всеки 6 убити умира в болница, а не на място по време на катастрофата.

В "Пътна полиция” има статистически отдел, който събира данните от няколко източника и постоянно актуализира числата. Хората в него работят по крайно архаичен начин. Според набедба от 2015 г. данните се актуализират на всеки 10 дни чрез информация, изпратена от областните дирекции, в таблица във формат Excel.

След това всички числа графа по графа се прехвърлят в обща таблица, което заради забавяния отнема още няколко дни.

Според статистиката близо 30 са жертвите на пешеходни пътеки през 2017 г. През 2016 г. броят на загиналите е бил само 4, което прави увеличение от 7 пъти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
8
 
3
 
! Отговори
Некъф преди 6 години
Докато започнат на шофьорските курсове да се кара по 400 часа кормуване, а не както сега по 40 учебни часа(по 40 минути).
90
5
 
5
 
! Отговори
читател преди 6 години
Полицията трябва да е в движение - до вижда какво правят българите юнаци.В повечето случаи катастрофите са в резултат на юначно поведение, на най-добрите шофьори в света. До сега милицията наричана полиция само констатира или дебне за нещо друго.Трябва да наберат смелост и да излезнат на пътя.Но и народопсихологията трябва да се промени, това май- е даже по-трудно.
89
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БОЙКО НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ЗАГУБАТА НА ХОРА, ИНАЧЕ ВЕЧЕ ДА БЕШЕ ВЗЕЛ МЕРКИ. АКО ПОМИСЛИТЕ ЛЕСНО Е.
88
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато хората не започват да се съобразяват с пътната обстановка и другите участници в джижението ! докато не се намали до минимум броя на ПОЛИЦИЯТА която има корупционни и репресивни функции защото всеки намалява преди патрулка а после връмммм до ламарината
87
9
 
6
 
! Отговори
dnstuff преди 6 години
До кога В КАТ ще се регистрират коли без функциониращи Ейрбеци и колани с гръмнали пиропатрони.Всички знаем че 80% от колите внос в Бг са сред претърпяна ПТП в Европа.Мой приятел следовател сподели,че при повечето жертви в автомобилите не са били задействани Ейрбеците. В България Годишния Технически Преглед е пълен ташшак
86
6
 
6
 
! Отговори
Пашанката преди 6 години
Войната по пътищата може да се спре само от депутатите.Трябва спешен закон и отнемане на документа за управление.Снкцията при каране без книжка да е по късата процедура-затвор.Големите глоби не помагат.
85
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докога ли?Докато не се разкарат некадърните управленци и не дойдат управляващи с образование и опит, знаещи какво правят. Парашутисти без образование работа не вършат и проблеми не решават.
84
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 87 Лунчова, леко ми тъпееш в първата обява, съкровище. Каза само че търсиш младо гадже, но не определи до каква възраст да е то, нито своята. Ти ако си на 43, аз 38 годишния не съм ли млад за теб? Ами ако беше на 54, пак ли не съм млад за теб?
83
3
 
7
 
! Отговори
До 94 преди 6 години
По мои груби сметки КАТ санкционират при 1 на всеки 100 хиляди нарушение и то обикновено след ПТП. Как виждаш КАТ изведнъж да проработи и да санкционира поне за най-грубите нарушения. А статистиката на КАТ всеки знае, че е напълно погрешна, започвайки от това, че в нея влиза 1 на 100 хиляди нарушения, както и това, че в акта не с епише истинската причина за ПТП-та.
82
6
 
6
 
! Отговори
КАТ е вреден преди 6 години
Очевидно в България сме добри шофьори, с доста добра култура на шофиране, щом жертвите са толкова малко при тази пълна липса на контрол по спазването на Закона. Също така е очевидно, че има доста хора зомбирани от КАТ, че винаги само щофьорите с виновни за случващото се на пътя. Заради КАТ и зомбитата, никога няма да се оправим и всички усилия ще са в напълно погрешна посока, а е достатъчно да се види как е по света и да се приложи и в България.
81
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато "Пътна полиция има статистически отдел, който събира данните от катастрофи, дублирайки функцията на НСИ, вместо да осъществява контрол на терен. Докато дебнат (както е отбелязал и 99 ) на най-медоносните участъци с цел да изпълнят плана за месеца. Докато не направят една офанзива за изчистване на грубите нарушители от пътищата, това безумие ще продължава. Трябва поне 3-4 месеца да излязат и да глобяват всички груби нарушения и всичко ще си дойде на мястото.
80
3
 
2
 
! Отговори
Лунчова преди 6 години
До 107Не,просто търся шофьор до 28г. Да ме вози срещу заплащане 10ст.на км. Аз съм прясно разведена
79
2
 
7
 
! Отговори
До 104 преди 6 години
До АнонименТо и населението в БГ през 2008-*** беше по-голямо.
78
6
 
0
 
! Отговори
Лунчова преди 6 години
До 93Дърт си чадо
77
5
 
17
 
! Отговори
Европеец преди 6 години
Така ще е, докато когато си спазвам ограниченията, ми се светка, бибитка, не се пази дистанция, гледат лошо, псуват, силят се, пушат аспусите яко и т.н. Все качества на интелектуалци изредих току що. ПП. В повечето случаи горе изброените, смятат че са най - добрите шофьори, опазил ги господ :X
76
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значително по-малко жертви, ако сравним с 2008а, примерно, когато жертвите са били 1059.
75
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виновно е задкормилното устройство. Сбъркан му е чипа.
74
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато КАТаджиите се крият като мишоци в храстите - така ще бъде.В Америка полицая стои на видима позиция, виждаш него и патрулката от 2 км, точно за да има превантивен ефект.Нашите ненормаллници те дебнат в засада, за да те глобят.
73
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 96 То тези магистрали без ограничение на скоростта в Германия да не мислиш че са като черния път Тракия, бре? Дето нищо общо...и лентите по широки и настилката като на писта от формула едно и наклона на завоите като хората...
72
6
 
10
 
! Отговори
май са повече от 80% преди 6 години
Има проста логическа последователност, но явно много хора са от инези 80% и не могат да я схванат и затова говорят все против шофьорите. Много катастрофи с ранени и загинвали има когато се правят много нарушения, а много нарушения се правят само когато няма контрол за спазването на правилата. Да, шофьорите правят нарушенията, но навсякъде по света те ги правят, ако няма контрол, т.е. първопричината е липсата на контрол, а не е в шофьорите.