След смърт на пациент – побой за лекаря! Задържани – няма!

Пребитият доктор е сигнализирал в полицията за опасността
28 яну 2018 12:14,
164
След смърт на пациент – побой за лекаря! Задържани – няма!
Снимка: Reuters

Лекарят в болницата в Свищов д-р Иво Караджов е повален с юмрук от близки на загинал пациент. Все още няма задържани за побоя.

Както Dnes.bg писа снощи докторът от общинската болница в крайдунавския град е бил пребит. Нападението станало около 19:40 ч., малко преди специалистът по вътрешни болести да застъпи за нощна смяна в болницата.

Д-р Караджов е минавал през източния вход на болницата, когато качвайки се по стъпалата, неизвестно лице го удря с юмрук, той пада и губи съзнание, съобщи bTV.

Още по темата

След смъртта на пациент в лечебното заведение са започнали разпри между неговите близки и лекаря. Преди побоя е имало инцидент, при който са нарязани гумите на автомобила на д-р Караджов, каза кметът на Свищов Генчо Генчев, който временно представлява болницата поради липса на управител.

Тогава докторът се е обърнал се към полицията, подаден е и сигнал.

За снощния побой вече се води досъдебно производство, уведомена е Районната прокуратура.

Кметът разказа, че малко преди да застъпи на смяна снощи, пострадалият лекар се е засякъл в магазин с близка на починалия. "Д-р Караджов не е разпознал извършителя, но е младеж, който го е съборил на земята", каза още Генчо Генчев.

Д-р Караджов е настанен в отделението по неврология в болницата и здравословното му състояние е стабилно, заяви началникът на отделението д-р Хака Сарачев.

Трудно се работи в такива условия, посегателствата станаха почти ежедневие. Такива лица трябва да бъдат наказвани, категоричен беше той.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малко са го били. Трябва много як бой сегашните медици като видят пациент виждат го като банкомат. Човек със прекарал инсулт изписват на 3 тия ден.
121
4
 
21
 
! Отговори
Стели преди 6 години
В България лекарите си заслужават боя,преди една година като бях в България,на почивка ми се наложи да отида на лекар и се сблъсках с некадърна лекарка която ми заяви че страдам от колит и ме лекува за колит,но когато се прибрах в Германия положението стана по зле и ме приеха по спешност в болницата излезе че имам кървяща язва.А не колит
120
2
 
21
 
! Отговори
Пациент преди 6 години
Не бива да се стига до насилие и от двете страни.Повече пациенти започнаха да четат медицинска литература и чужди периодични издания. Стигнахме до ниво сами да си поставяме диагнозите, да четем фармацевтични книги - в древен Китай билковите отвари са си днешна фармацевтика.А лекарите ни осмиват с "да пиеме чай от лайка - еми пиеме.."Уважение се печели с професионализъм, а не с дипломи.Смирение е нужно, а не "превъзходство" над болният. Подобно смирение могат да си позволят професионалистите.
119
2
 
21
 
! Отговори
Колега преди 6 години
До намесата на лекаря пациентът си е бил напълно здрав- отишъл при него само да пийне кафе и да разсее скуката...
118
0
 
20
 
! Отговори
Защо не е преди 6 години
задържан конфликтният близък на починалия? Следователите може да разкрият КОЙ е ударил лекаря!
117
3
 
23
 
! Отговори
Питащ преди 6 години
За съжаление истинските лекари намаляват от година на година! Може би мединските специалности трябва да минат към икономическите вузове където има търгонвски специалности! Преди лечение често се минава към изнудване на пациентите със "стоката ЖИВОТ". След случая с огромните суми за записване на чужденци в МУ си мисля, колко ли са българите платили "такса" за да станат стоматолози" и "доктори". После се чудим защо здравеопазването ни е на това ниво. Проверка и за българските студенти...!
116
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХипократВ Клетвата никъде не пише, че ще ти слугуваме безплатно, дрогарю!Аз като отида да заредя при другаря Златев, без пари ли става?
115
5
 
21
 
! Отговори
До 129 преди 6 години
Не, не лъжа. Няма инстанция до която да не бяхме пуснали жалби- министерството, здравен одит, здравна каса, прокуратура. И всичко опираше до експертно мнение. Дано никога не извървите нашия път и изживеете това, което изживя семейството ни. И последиците, които понесе и понася баща ми от хуманното отношение на лекарите.
114
13
 
33
 
! Отговори
АЛИЯ преди 6 години
Лекарите често изнудват болните хора за пари!
113
12
 
26
 
! Отговори
До До 120 преди 6 години
В един пост - две лъжи:1. Има осъдени лекари. Нагло твърдите, че няма.2. Твърдите, че имате доказателства, че в Пирогов са осакатили баща Ви. А не сте имали такива, иначе лекарите щяха да бъдат осъдени.Намалете лъгането!
112
8
 
22
 
! Отговори
Samo veterinarite преди 6 години
A kato poznavam lekari koito pushat po 2 kutii cigari. Cherpqt se s wiski po vreme na operativkite.pieneto I cigarite sa poveche ot preglejdanite pacienti za smqnata ......aaaaaahaaaaaa da se nakani da raboti,iiiiiiiiii ade ostavi za utre che dejurstvoto svurshi
111
12
 
41
 
! Отговори
До 120 преди 6 години
Знаеш ли защо няма осъдени лекари? В Пирогов осакатиха баща ми, имахме доказателства, пуснахме жалби до къде ли не, но за да заведем дело, трябваше експертно мнение на уролог. Никой не даде такова, за да влезем в съда. Съсловието се подкрепя. Лекарите станаха търговци с най- ценното-човешкият живот!
110
13
 
32
 
! Отговори
Хипократ преди 6 години
А клетвата къде я забравихте, а? Пациентите за вас са само клинична пътека за пари.
109
2
 
21
 
! Отговори
Додо преди 6 години
*** мръснo, защо обезобразяваш коментарите?
108
5
 
24
 
! Отговори
До До 109 преди 6 години
Твърдите, че лекари са убили баща Ви? На какво основание твърдите това - предявихте ли иск в съда, има ли влязла в сила осъдителна присъда? Или просто пишете под напора на хубавите си и крайно възпитани чувства, съвършено неразличими от чувствата, движили "героя", ударил в гръб лекаря от Свищов?
107
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В днешно време лекарите не работят със сърце, а с касов апарат. Кой знае как е изнудвал близките за пари....
106
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега цялата Свищовска болница цъка във форума. В това ги бива.
105
10
 
35
 
! Отговори
!! преди 6 години
БОЙ ЗА ЛЕКАРИТЕ! КАТО РАБОТЯТ - ДА РАБОТЯТ КАКТО ТРЯБВА! ПОСТОЯННО ПОПАДАМ НА ЛЕКАРИ, КОИТО ТЕ ПРАВЯТ НА *** И СИ ИГРАЯТ СЪС ЗДРАВЕТО ТИ! БОЙ Е НАЙ-МАЛКОТО!
104
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И? Сега пък и Георги Марков намеси... Или се мери с английските лекари? Е, няма такава наглост!
103
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди 40 години в Лондон постъпва пациент който според него бил ужилен от някакво отровно насекомо.След 3 дни умира,без да му поставят диагноза.След 15 дни се разбира какво е миналото на пациента и той е бил ексхумиран и едва тогава аутопсиран.Едва тогава намират на мястото на"ужилването"сачма с диаметър 1,5 милиметра,куха,с множество отвори.Тогава според клиничната картина предполагат,че е отровен с рицин.Това не е доказано,защото отровата се е разпаднала.Случаят е описан в английски учебник.