След смърт на пациент – побой за лекаря! Задържани – няма!

Пребитият доктор е сигнализирал в полицията за опасността
28 яну 2018 12:14,
164
След смърт на пациент – побой за лекаря! Задържани – няма!
Снимка: Reuters

Лекарят в болницата в Свищов д-р Иво Караджов е повален с юмрук от близки на загинал пациент. Все още няма задържани за побоя.

Както Dnes.bg писа снощи докторът от общинската болница в крайдунавския град е бил пребит. Нападението станало около 19:40 ч., малко преди специалистът по вътрешни болести да застъпи за нощна смяна в болницата.

Д-р Караджов е минавал през източния вход на болницата, когато качвайки се по стъпалата, неизвестно лице го удря с юмрук, той пада и губи съзнание, съобщи bTV.

Още по темата

След смъртта на пациент в лечебното заведение са започнали разпри между неговите близки и лекаря. Преди побоя е имало инцидент, при който са нарязани гумите на автомобила на д-р Караджов, каза кметът на Свищов Генчо Генчев, който временно представлява болницата поради липса на управител.

Тогава докторът се е обърнал се към полицията, подаден е и сигнал.

За снощния побой вече се води досъдебно производство, уведомена е Районната прокуратура.

Кметът разказа, че малко преди да застъпи на смяна снощи, пострадалият лекар се е засякъл в магазин с близка на починалия. "Д-р Караджов не е разпознал извършителя, но е младеж, който го е съборил на земята", каза още Генчо Генчев.

Д-р Караджов е настанен в отделението по неврология в болницата и здравословното му състояние е стабилно, заяви началникът на отделението д-р Хака Сарачев.

Трудно се работи в такива условия, посегателствата станаха почти ежедневие. Такива лица трябва да бъдат наказвани, категоричен беше той.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
9
 
39
 
! Отговори
За оня с фактите преди 6 години
Сега пък търговците на цигари ли са им виновни на лекарите??? Той е търговец и си носи риска, ако не си продаде стоката. А лекарите са търгаши, защото търгуват с чуждо здраве и живот! И...махайте се, без вас хората ще бъдат по-здрави.
101
18
 
22
 
! Отговори
Sanitar преди 6 години
Vsichki lekari obezatelno da minat kursove po Karate,Judo...
100
18
 
32
 
! Отговори
факти преди 6 години
В България по официални данни в България имаме 3 милиона пушачи.Всеки един изпушва средно по кутия и половина цигари дневно които струват около 7,50 лв.Следователно ежегодно в България се купуват цигари за 8 милиарда и 200 милиона лева.За сравнение за здравеопазване се дават 4 милиарда лева.И виждате ли значи лекарите били алчни,търгаши били .А пък търговците на цигари-ангели небесни били.Не се безпокоите след 10 години лекари няма да имаме.Никой не учи медицина,а тези които завършват бягат.
99
7
 
47
 
! Отговори
До 109 преди 6 години
Хайде да не говорим за интелигентност,а? А защо толкова ви намразиха хората, сам/а си отговори. Убихте баща ми само за три дни без дори да му поставите диагноза!! Така че не търси съчувствие, което не заслужаваш!
98
24
 
34
 
! Отговори
Знам, че... преди 6 години
..по форуми и медии пишат доста неособено интелигентни хора, но тоталният изблик на омраза към лекарите тук наистина надхвърля всякакви норми!Да попитам тези, които препоръчват боя като средство за подобряване на медицинското обслужване: как биха реагирали, ако бяха свестни лекари, а всекидневно ги засипват с цялата тази кал ? Как бихте лекували утре, в понеделник? А? По-добре или?Отношението към лекарите и лекарската професия тук е истински срам за нацията ни!
97
4
 
27
 
! Отговори
система преди 6 години
самоотбраната не трябва да надвишава нападението -само в Бг има такива *** закони и органи които получават 20 заплати дрешки и седят в астрички и спомагат за всичко това после гледаме снимки на жени и деца които обясняват колко е трудно щот тати *** милицинер и се грижи да прибере паричките на другите доакто го няма вкъщи направо пускам сълза ...
96
17
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има една приказка.България е единствената страна в която никой не е умрял без лекарска помощ :)
95
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 105Братче я вземи я прочети тази конвенция.В нея 12 годишно момиче се води жена според член 3 точка еТоест няма педуфили те и на 3 са жени.А докторите вече не са лекари а търговски дружества. И когато те излъжат в магазина е нормално да биеш, след като няма съдебна система
94
15
 
25
 
! Отговори
ТАКА ИСКА БКП/БСП. , преди 6 години
ЗАТОВА НЕ СЕ ПОДПИСВА И ИСТАМБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ!!ПАРТИЯТА КАЗВА ТАКА :"БИЙТЕ СЕ ЗА ЗДРАВЕ, КАТА БРАТУШКИТЕ"!!!
93
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
що не напишете какви са по етнос? всички се сещаме, само *** или чалгаджия може да направи така, само те са толкова нагли и мислят, че трябва да им се слугува
92
11
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В капитализма всичко е пари другари ! Живота ви не струва нищо без пари. Докторите станаха капитаристи, съдиите също, управляващите, всичко е алчност до краен предел. Не им пука че ***. И на вън е така
91
13
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До кога ще плащаме за държаното обучение на тези които ни избиват. Не стига че ни избиват но и веднага изчезват навън, лакоми за пари. Да пук... дано, изро..
90
13
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига сте защитавали докторите. Сами си просят боя.Пример Синът ми 3 годишен. Аз съм с исигоровки, жена ми също.Детето с пневмония и ни отказаха лечение, защото детето трябва да влезе в болница с пълноправен настойник който в случая е ТАТКО.Жена ми кърмене 3 месечно бебе и трудно бих я заместил.Е как да не ги биеш. Ми те сами си плачат за пердах. Ако не вярвате пробвайте мъж да влезе в детско отделение
89
10
 
47
 
! Отговори
Писа преди 6 години
Хипократовата клетва която дават ,вече не е хипократова ,три пъти се е налагало по спешност да постъпваме във болница със мой роднини и без да им дадеш нещо не ти обръщат внимание това за мен не са лекари а са търговци на човешкия живот,ако им мушнеш във джоба ще живееш,ако ли не кучета те яли .
88
6
 
50
 
! Отговори
Писа преди 6 години
Ще ви дам пример от първо лице,брат ми беше бутнат с мотора от една жена която се чудеше на къде да кара,в последствие тя направо изчезна,а когато брат ми отиде във болницата не му обърнаха внимание 5 часа защото имал прекъсване на усигуровките за три месеца ,кракът му беше за операция имаше и чак след като им казахме че още днес ще бъдат платени веднага се забързаха че бил много зле,после дойде и братовчед ми който работи там ,и те се обърнаха със думите "защо не каза че сте роднини"
87
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иййй тея що народ избиха ! Преди им търсиха сметка, нямаше мърдане, смъртност ли .... Сега убиват на воля, че и сами се съдят. До сега няма осъден
86
27
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** пуши по кутия цигари на ден, кило ракия, пръжки и сланина. После като зарита да умира докторите са му криви!
85
10
 
44
 
! Отговори
Ми махай се! преди 6 години
Тоя пък взел да ни плаши, че щял да емигрира. Нагъл търгаш! Ми махай се, бе! Така и така мориш пациентите поне да не ти плащаме заплатата с данъците и осигуровките си! Махай се и идинда станеш санитар някъде, че за друго няма да вземат!
84
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма осъден убиец от докторите ! Ще започнат хората сами да ги .-....
83
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно завършване тук на доктор му струва 10 000 лева, едно завършване в чужбина ще му струва минимум 100 000 евро.