След смърт на пациент – побой за лекаря! Задържани – няма!

Пребитият доктор е сигнализирал в полицията за опасността
28 яну 2018 12:14,
164
След смърт на пациент – побой за лекаря! Задържани – няма!
Снимка: Reuters

Лекарят в болницата в Свищов д-р Иво Караджов е повален с юмрук от близки на загинал пациент. Все още няма задържани за побоя.

Както Dnes.bg писа снощи докторът от общинската болница в крайдунавския град е бил пребит. Нападението станало около 19:40 ч., малко преди специалистът по вътрешни болести да застъпи за нощна смяна в болницата.

Д-р Караджов е минавал през източния вход на болницата, когато качвайки се по стъпалата, неизвестно лице го удря с юмрук, той пада и губи съзнание, съобщи bTV.

Още по темата

След смъртта на пациент в лечебното заведение са започнали разпри между неговите близки и лекаря. Преди побоя е имало инцидент, при който са нарязани гумите на автомобила на д-р Караджов, каза кметът на Свищов Генчо Генчев, който временно представлява болницата поради липса на управител.

Тогава докторът се е обърнал се към полицията, подаден е и сигнал.

За снощния побой вече се води досъдебно производство, уведомена е Районната прокуратура.

Кметът разказа, че малко преди да застъпи на смяна снощи, пострадалият лекар се е засякъл в магазин с близка на починалия. "Д-р Караджов не е разпознал извършителя, но е младеж, който го е съборил на земята", каза още Генчо Генчев.

Д-р Караджов е настанен в отделението по неврология в болницата и здравословното му състояние е стабилно, заяви началникът на отделението д-р Хака Сарачев.

Трудно се работи в такива условия, посегателствата станаха почти ежедневие. Такива лица трябва да бъдат наказвани, категоричен беше той.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
12
 
43
 
! Отговори
ДО Д- Шаманов преди 6 години
Няма само да ми използвате евтиното учение тук а да бягате да печелите навън. Учете там бе тарикати. Пълна забрана искаме доктор да напуска страната преди да е лекувал тук поне 5 години.
81
31
 
35
 
! Отговори
ddfsdfs преди 6 години
*** народ- слаба държава. Всички, дето наричате докторите търгаши, които си заслужават боя - първо завършете една медицина 6 години, после още 3 години специализация, после давайте оценки. И като толкова толерирате боя над лекарите нямате право да ревете, че от съсловието масово бягат на запад, а тук остават само пред пенсия. С това отношение след 5 години ще ходите на шамани и врачки да ви лекуват. Ама толкова ви е акъла, мислите само за ракията и салатата днес, за утре - майната му!
80
21
 
40
 
! Отговори
Д-р Шаманов преди 6 години
Споко, до 2-3 години и некадърни доктори няма да има! Тогава ще се лекувате при врачки, шамани и екстрасенси! При попове, ходжи, билкари и знахари!С нетърпение очаквам края на здравната система в този и вид.
79
4
 
30
 
! Отговори
ядосан преди 6 години
Образованието ни е лошо.Средно се получава даром, как да уважаваш някой който е учил повече от теб?!?Лоши лекари, агресивни роднини на пациенти. Защо са потърсили лекарска помощ, а не са си лекували близкия сами?Когато се влоши състоянието на когото и да е единственият изпод е болницата.За безнаказаността и липсата на справедливост няма да споменавам.
78
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като не ги лови съд, така ще е ! Няма осъден убиц от докторите. Докторската мафия е недосегаема
77
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъкмо ще спадне и смъртността на населението в България.
76
9
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има и свестни лекари, но много малко...............към 10 %.Останалите 90 % са търговци на здраве-да се замислят защо ги бият хората!
75
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европейска България...................няма да останат доктори скоро!
74
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само бой за тия търгаши, лекарите!!!Шамари и плесници са им малко, ето така трябва...бой по канчето и да си знаят!!!
73
8
 
44
 
! Отговори
До 82 преди 6 години
Ами Маджо, Пашата и компания не са такива безскрупулни убийци. Те не убиват невинни и бедни хора. Лекарската мафия е по-организирана и по-нагла. Няма осъден лекар защото вещи лица пред съда, които трябва да кажат дали смъртта на пациент е убийство или не, са пак такива лекари, като подсъдимия си колега. Затова пострадалите започват да раздават сами справедливост.
72
24
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЛекаркаВсе едно питаш що не отидат да ударят Маджо, Пашата и компания!Те андрешковците не скачат на такива...само на лекари могат.
71
17
 
22
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Д-р Караджов не е разпознал извършителя, но е младеж, който го е съборил на земята", каза още Генчо Генчев.======Д-р Караджов може да не е разпознал бияча си, но на всички нас ни е ясно, че щом го описвате като младеж става въпрос за ...
70
4
 
27
 
! Отговори
OO преди 6 години
Не одобрявам насилието, но и отнемането на живот, за съжаление и малкото добри лекари ще страдат заради болшинството помия.... закономерност !
69
6
 
32
 
! Отговори
Formul3 преди 6 години
Ko ma intirisuva nekav si doktor? Brakuvana stoka ? V bg ima 7 miliona hora bez zdravni karti, bez cenorazpis na stokite i uslugite, koito mogat tesi 7 miliona klienti da si kupiat za bg zdrave, umirane...bg narod e zakovan ot bialata doktorska i finansova monopolna mafia da pravi solidarna zdravna zadaljitelna banka, za da go ograbvat kato zakovani gaski za gashi drob. Nikoi jiv balgarin ne moje da kaje kolko pari ima v zdravnata si smetka, deto go zadaljavat da ima po bg zakon.
68
11
 
46
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
яде бой, значи има за какво
67
6
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЛекаркаКак лекуваш хора, щом нямаш доверие на пациентите си?А пациентите дали ти имат доверие? Виж се с каква отрицателна нагласа си към хората! Да пази Господ от такива лекари! Докъде я докарахме!
66
32
 
32
 
! Отговори
бг преди 6 години
До ИманковаЗа посягане на лекар направо да ги давят в Дунав!
65
15
 
53
 
! Отговори
Иманкова преди 6 години
Мисля.че отношението което имат лекарите към пациентите и изтъват пациента да почине заслужават боя който получават.България няма осъден лекар за грешките си затова че не е спазил хипократовата клетва.И товае пресъдата която прилагат хората за загубен близък.
64
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От по-тъмните избиратели на ГЕйРБ са, няма съмнение.
63
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 72, абе къде си тръгнал да спориш с интернет специалистите.