След смърт на пациент – побой за лекаря! Задържани – няма!

Пребитият доктор е сигнализирал в полицията за опасността
28 яну 2018 12:14,
164
След смърт на пациент – побой за лекаря! Задържани – няма!
Снимка: Reuters

Лекарят в болницата в Свищов д-р Иво Караджов е повален с юмрук от близки на загинал пациент. Все още няма задържани за побоя.

Както Dnes.bg писа снощи докторът от общинската болница в крайдунавския град е бил пребит. Нападението станало около 19:40 ч., малко преди специалистът по вътрешни болести да застъпи за нощна смяна в болницата.

Д-р Караджов е минавал през източния вход на болницата, когато качвайки се по стъпалата, неизвестно лице го удря с юмрук, той пада и губи съзнание, съобщи bTV.

Още по темата

След смъртта на пациент в лечебното заведение са започнали разпри между неговите близки и лекаря. Преди побоя е имало инцидент, при който са нарязани гумите на автомобила на д-р Караджов, каза кметът на Свищов Генчо Генчев, който временно представлява болницата поради липса на управител.

Тогава докторът се е обърнал се към полицията, подаден е и сигнал.

За снощния побой вече се води досъдебно производство, уведомена е Районната прокуратура.

Кметът разказа, че малко преди да застъпи на смяна снощи, пострадалият лекар се е засякъл в магазин с близка на починалия. "Д-р Караджов не е разпознал извършителя, но е младеж, който го е съборил на земята", каза още Генчо Генчев.

Д-р Караджов е настанен в отделението по неврология в болницата и здравословното му състояние е стабилно, заяви началникът на отделението д-р Хака Сарачев.

Трудно се работи в такива условия, посегателствата станаха почти ежедневие. Такива лица трябва да бъдат наказвани, категоричен беше той.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да преценя за този случай.От опит обаче знам,че има и читави лекари,които обаче се размиват на фона на повечето,които те гледат в ръцете или пък изобщо не им пука.Аз беден лекар не знам дали има.И тъй като монетата има и,втора страна ,ще добавя,че има и страшно много пациентска м.рша.
61
10
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някакви олиго-френи, които ми говорят за бързодействащ Амарил и инсулт в ранен стадий, дето си нямат на идея, че за всяка болест има международен консенсус как трябва да се лекува, които нямат идея, че за адекватно лечение на инсулт се изисква отделение по инвазивна неврология с апаратура, консумативи и специализиран персонал с други думи надърве-ни и неграмотни българи.
60
23
 
48
 
! Отговори
Лекарка преди 6 години
Защо не идете да ударите един на министър-председателя,а?Или на министъра на здравеопазването?Или поне на местния феодал-олигарх?Естествено, че всеки млад и здрав индивид с висше медицинско образование ще предпочете друга държава.Не народ, а ***!-казал го е поетът.Андрешковци жалки!Аз съм добър лекар, защото уважавам себе си и нямам грам доверие на българи особено пациенти, колеги и медицински сестри.В тази държава е така, защото такъв е народът.
59
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До омерта В затвора ще има време,да разсъждава по въпроса за омертата.Ако няма доказана лекарска немърлимост,нападателят ще трябва да отлежи за нападението.
58
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕВЗИМАМ СТРАНА!!! ТВЪРДЕ МАЛКО Е ИНФОРМАЦИЯТА!!!ЕДНА ЛЕКАРКА УМОРИ ЛЕЛЯ МИ КАТО И ПРЕДПИСА НЕОГЛИМ ВРЕДНО ЛЕКАРСТВО ЗА СВАЛЯНЕ НА КРЪВНАТА ЗАХАР СВАЛЯ Я БЪРЗО И ТАКА МОЗАКА СЕ СКАПВА!!ПОСЛЕ Я СЛОЖИХМЕ НА ДИАПРЕЛ КОЙТО ПЛАВНО СМЪКВА КРЪВНАТА ЗАХАР НО ВЕЧЕ БЕШЕ КЪСНО МОЗЪКА СЕ БЕШЕ СКАПАЛ ОТ НЕОГЛИМА!!!----------ТЪЙ, ЧЕ ИМА ЧИТАВИ ЛЕКАРИ ТО ИМА И ОПАСНИ ЛЕКАРИ!
57
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е как ще има задържани. То е ясно от кой етнос са.
56
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз тъкмо да си помисля, че случайно са го набили, като Нап-аджията от Софето дето случайно го гръмнаха и тем подобни !
55
5
 
48
 
! Отговори
Марто преди 6 години
Има си и доктори за бой, то какви ли няма за бой, но да се правят негативни изводи за всички от единици некадърници и нагледци не е правилно! Има полицай корумпирани ***, но са единици, а петнят цялата служба! Така е и с докторите, едни са милионери, други мъкнат мизерията в малките болници..
54
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нито саморазправата е решение, нито ние сме съдници. Затова трябва да има справедлив съд, много здравни каси и доктори с морал, но достойно заплатени. Както е по света. Нивото на населението е много ниско, докторите нищо че са високо образовани, често имат брутално отношение към пациентите. Държавата и касите трябва да са регулагори на това поведение.
53
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хем искат да ги лекуват, хем ги бият. Пълна лудост!
52
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 54Tи отде знаеш, че е направил всичко да спаси болния?Да не си му светил на лекаря?
51
6
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не приемам саморазправата като решение. И да - побоят няма да върне мъртвеца, но ще вразуми доктора, след като няма справедлив съд, и ще го накара да положи усилия следващия път - да направи възможното, за да спаси вашия или друг живот, и да се държи човешки със страдащите близки. Разрухата не подмина и докторите ни.
50
3
 
49
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Не може да се генерализира дали лекарите са добри или лоши. Сред тях има такива с човешко отношение към пациента, но има и примери за абсолютно деградирали. Моя позната ми разказва как майка и посетила невролог в реномирана варненска болница и как първия въпрос бил: какво работи дъщеря ви?
49
13
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За какво са им на свищовлии лекари??Та нали скоро ще имат 9 метрова статия на руския император.Тя ще ги лекува хубаво...
48
3
 
38
 
! Отговори
RE: ВМА, Ели преди 6 години
Вярвам ви, просто имам възможност и доста приятели лекари извън БГ, които са ме диагностицирали. Големи имена в чужбина. В БГ срещнах страхотни лекари, но възрастни доценти, професори - отново приятели. За друга интервенция си чаках една година лекаря да пристигне от Франция - с връзки.Отчитам факта, че младите лекари имат огромен проблем със специализациите, което ме плаши, а би трябвало да е държавна политика.Тотално безхаберие относно Здравеопазване в БГ.Изключвам д-ви като САЩ, Ф-я,В - я.
47
0
 
24
 
! Отговори
До47 преди 6 години
Ти не си виновен,просто природата се е подиграла с теб.Но нямаш капацитет да го проумееш.
46
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има и такива,,същества" като 43. Те само цапат земята с присъствието си.Когато някой е действително Т.Ъ.П.,това няма как да му бъде обяснено.Основни думи в речника му са ,,кон,каруца и куче",а храната им шкеНбе,уши и крака.***!
45
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бой на тая ***.Тук не трябва да има лекари.
44
21
 
30
 
! Отговори
омерта преди 6 години
око за око зъб за зъб...правосъдие в *** няма хората със сигурност са излъгани от самозваните дофторчета затова само и единствени побой за тях.....а вие от вашия сайт няма ли да направите реклама на вашите работодатели и собственици на найййй уникккааалната болница на балканите къде били най уникалнитее дофторчета в град п-ще там така наречените дофторчета са за бесене и трепанеее!!!!
43
2
 
55
 
! Отговори
Ананимен преди 6 години
Познавам въпросният доктор като скромен и всеотдаен медик.Понякога според диагнозата и лекарите са безсилни.Уважаеми нападателю-няма са върне покойникът.