След смърт на пациент – побой за лекаря! Задържани – няма!

Пребитият доктор е сигнализирал в полицията за опасността
28 яну 2018 12:14,
164
След смърт на пациент – побой за лекаря! Задържани – няма!
Снимка: Reuters

Лекарят в болницата в Свищов д-р Иво Караджов е повален с юмрук от близки на загинал пациент. Все още няма задържани за побоя.

Както Dnes.bg писа снощи докторът от общинската болница в крайдунавския град е бил пребит. Нападението станало около 19:40 ч., малко преди специалистът по вътрешни болести да застъпи за нощна смяна в болницата.

Д-р Караджов е минавал през източния вход на болницата, когато качвайки се по стъпалата, неизвестно лице го удря с юмрук, той пада и губи съзнание, съобщи bTV.

Още по темата

След смъртта на пациент в лечебното заведение са започнали разпри между неговите близки и лекаря. Преди побоя е имало инцидент, при който са нарязани гумите на автомобила на д-р Караджов, каза кметът на Свищов Генчо Генчев, който временно представлява болницата поради липса на управител.

Тогава докторът се е обърнал се към полицията, подаден е и сигнал.

За снощния побой вече се води досъдебно производство, уведомена е Районната прокуратура.

Кметът разказа, че малко преди да застъпи на смяна снощи, пострадалият лекар се е засякъл в магазин с близка на починалия. "Д-р Караджов не е разпознал извършителя, но е младеж, който го е съборил на земята", каза още Генчо Генчев.

Д-р Караджов е настанен в отделението по неврология в болницата и здравословното му състояние е стабилно, заяви началникът на отделението д-р Хака Сарачев.

Трудно се работи в такива условия, посегателствата станаха почти ежедневие. Такива лица трябва да бъдат наказвани, категоричен беше той.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
10
 
56
 
! Отговори
небесно сияние преди 6 години
Утре и доктори няма да имаме, защото кой е луд да работи тази професия в родните ни сложни условия и ниско заплащане, а и да бъде бит. Докторите не са Господ! Те не могат да гарантират, че пациентите им винаги ще оживяват.
1
5
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цялата група побойници, засилени с ритници към границата. И лишаване от българско гражданство, а преди това - конфискация на имуществото с цел обезщетяване на пострадалия.Ако не притежават нищо - принудителен труд, много строг режим и оскъдна храна, докато отработят обезщетението и после марш през границата!