Експериментът със Северозапада – първо ТКЗС-та, после... автономия

Хората там искали самостоятелност, защото се чувствали осиротели
Обновена: 30 яну 2018 09:12 | 30 яну 2018 09:10,
121

Кой ще инвестира в Северозападна България, където няма никаква инфраструктура? Хората там не искат независимост, искат централната власт да не им пречи да си развиват собствени проекти, като не им помага. Това каза писателят Стоян Николов - Торлака в студиото на "Денят ON AIR".

Той сподели, че няма бизнесмен или компания, която да инвестира в земя, която е обречена на гибел от държавата и собствените ѝ управници.

Още по темата

"Реално няма нормален основен път, който да води от столицата на България до Северозапада. Всъщност това е най-близкият контролен пункт, по който може да се стигне до Европа. Нали все пак сме в Европейския съюз?", допълни писателят.

Според Торлака, когато за пръв път чул идеята Враца, Видин и Монтана да се отделят от България и да станат автономна област много се е смял, но след това осъзнал, че държавата е оставила тези хора на произвола на съдбата.

"България е разделена на няколко сектора още от Освобождението, а да не говорим как се случват нещата сега. Северозападът е територия, на която се правят експерименти от много отдавна. Оттук тръгват първите ТКЗС-та и т.н. Това се оказва доста сериозна спънка за развитието на този край", отбеляза Николов пред Bulgaria ON AIR.

Той е категоричен, че нещата все повече се задълбочават и не се вижда светлина в тунела, а едно от доказателствата е, че Северна България се движи много по-бавно в своето развитие отколкото Южна.

В своите книги "Северозападен романь" и "Автономията ????" Торлака разказва за реалната ситуация в Северозападна България, а наскоро е излязъл и неговия исторически роман "Иваил Цар".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЯжте си АЕЦа бе, ***!
28
7
 
4
 
! Отговори
зупушил си ушите преди 6 години
Затова сме назад в производствата. Защото се дава гласност на манипулатори в медиите.Хората искат автономия тоя иска те ке зе се та??????????????????
27
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да продължават да си избират мутри тип Ценко Чоковци....и да ривът после....
26
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да продължават да си избират мутри тип Ценко Чоковци....и да ривът после....
25
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В ЕС няма ТКЗС но има субсидии и дотации от държавата за частници и така източват милиарди евро. В България бяха ликвидирани и ТКЗС и дотациите заради световна банка и МВФ защото конкурират САЩ и ЕС фермите. Резултатът е катастрофа на северозапада и частен монопол от софийски банки владеят земята и селски кметове деспоти с МВР и съдебна охрана и чадър както е Ценко Чоков..
24
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички дружно към Терминал 2!
23
3
 
3
 
! Отговори
стар софиянец преди 6 години
Ми то отделили се северозапада от БГ. Тръгнат ли европейските земеделски бонуси.И аз изоставям панелката в София.
22
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредния майтап - за да покажм емоциите си. АЗ като гледам не само Северозапада . то цяла България е за пряко управление от Германия или Брюксел- закони, съдии, данъчни и всичко останало. Като не можем сами /а това вече е доказано с 30 годишен опит -все някои ни е винове- иго, воини, комунизъм, бсп, и всякакви причини/.България е това което сме ние - ние я създадохме със своето участие/безучастие.Понеже сами сме слаби вече - само заедно можем да променим положение.
21
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никъде в Шенген и в ЕРОПА НЯМА ТКЗС-та. Германия най развитата земеделска държава в Европа.Частни производители на жито, животни,млеко,зеленчуци,плодове,сокове,питиета,и какво ли не.Държавата не ги гони от работата си.Не им комфискува продукцията на алкохолни и безалкохолни напитки. "по добре 150 000 земеделци, от колкото 5 колхоза"- адолф х.
20
1
 
13
 
! Отговори
До СЕВЕРОЗАПАДА преди 6 години
хе-хе като гледам *** и мутрите са превзели северозапада , а "истинските" българи бягат на запад че по лесно е наготово, пък тоя щял да се бори и стурците. Ха-ха-ха
19
10
 
14
 
! Отговори
бачкатор преди 6 години
ЗА 600 лв само си клатим краката. За 1000 имитирам дейност. За 1500 почвам малко и да работя, а за 2000 горе долу работя добре. На който не му изнася да си търси друг.
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
писател фантаст за развити ткзс-та.
17
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цяла Северна България искаме автономия.Тук е АЕЦ,тук е и втората ядрена площадка,тук е и най-голямата магистрала към Европа,река Дунав,тук са и житниците Добруджа и Мизия.На юг са турците,ромите,джамиите и пътят към Анадола.
16
3
 
5
 
! Отговори
него излушах преди 6 години
какво мечтае за провелени ТКЗС. - А БЕ ПИСАТЕЛ ОТИДИ ПО ДУНАВА НА ЗАПАД, ВОЙВОДИНА АВТАНОМИЯ /НЕ ПРИЕ УСЛОВИЯТА НА МИЛОШЕВИЧ И ТИЯ СЛЕД НЕГО/ . ПЪРВАТА АВТОНОМИЯ В ЕС НАЙ РАЗВИТА.
15
16
 
19
 
! Отговори
СЕВЕРОЗАПАДА преди 6 години
Знаете ли защо само политиката още от комунизма е насочена към опропастяване на този край - Северозапада... защото там са най истинските БЪЛГАРИ .. който се бонтуват и негодуват срещу некадърните политици... всичко е целенасочено .. но нека ТЪРЦИЯ СИ веземе Южна БЪлгария ... СЕВЕРНА няма да се даде!!!
14
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България остава под наблюдение в ЕС, Румъния се измъква!
13
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 6 В Областните градове за избори за кмет, комунистите рядко са печелили и винаги на втори тур!Какво направиха десните кметове когато бяха на власт в Монтана,Видин и Враца,някой и с повече от един мандат?Нищо по-различно от комунистите,корупция,назначаване на свой хора,облагодеталстване на ,,наште фирми и хора".Но явно това се забравя и мантрата за комунистически край ,който заслужава да е беден продължава да ,,облъчва" хората от другите части на България!
12
6
 
19
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 6 години
Лично се заемам да строя магистралата до Видин. Ей сега отивам да си купя кирка и лопата.
11
12
 
9
 
! Отговори
Ердоган преди 6 години
Ние автономии не търпим. Ще прилапаме и видинското царство както преди 6 века.
10
7
 
16
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 6 години
До КиртакДали им е било тежко или ИНВЕСТИТОРЧЕТО е решило да им плаща по северозападен третип!?