Гоним грипа с прясна храна (плод и зеленчук). Децата да си стоят у дома

Грипна епидемия обявиха и в Русе, и в Кюстендил
Обновена: 30 яну 2018 09:31 | 30 яну 2018 09:20, Петя Славова
12

Грипната епидемия се разраства, като предупрежденията са, че през тази седмица тя ще достигне своя пик. На този фон започваме да се питаме каква е причината за слабия имунитет на децата ни и как можем в домашни условия да подсилим имунната им система?
Още по темата

В студиото на "България сутрин" отговорите дадоха експертът по хранене Яна Данаилова и завеждащият Детското отделение към СБАЛИПБ ''Проф. Ив. Киров'' доц. д-р Атанас Мангъров.

"Имунитетът се дели на два вида - единият е вроденият, а другият - придобитият. При вторият - когато тялото успее да се справи с един вид бактерия, то вече може да пребори и следващата", обясни Данаилова пред Bulgaria ON AIR.

Като инструментът за това, посочи тя, е прясната храна - зеленчуците, плодовете.

Традиционно, експертът по хранене представи рецепта за детска закуска. С помощта на блендер, Данаилова приготви заместител на редовния сандвич с колбас, като използва семена, зеленолистни и малко джинджифил.

Проф. д-р Мангъров обясни, че храната при децата по време на грип е важна, но от по-голямо значение е то да си стои вкъщи в този период!

"Да изведеш на разходка едно дете с температура навън е все едно сега аз да отида да направя един крос в парка", даде пример гостът на телевизията.

Той подчерта, че подходящият момент за излизане навън е чак, когато температурата изчезне напълно.

Междувременно стана ясно, че от днес грипна епидемия е обявена в още две области - Русе и Кюстендил. Очаква се там да бъдат преустановени и учебните занятия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И си пускате дрисливите фалшиви дипломи, за да хванете и азиатски грип, щото гледам, тукашно преминаващите щамове са ви малко!!!
8
0
 
2
 
! Отговори
Шиши Кифтето преди 6 години
Па я кат усърбам една шкимбе с мноо чесан праз и лута чушка и кат омаам мноо пъча с мноо чесан и дмумерки с бобо и мноо луто и кат изпиа пет лути ракии никав грипата ве *** най мноу кат набиа жината и кат са услушам за Азис опса опса опса опсааааааааааааааа *** никъв грипата ве охх малку оригвам и парда ама нама олест вееееееееееее
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как се гони грип. Като влак ли както си изпуснал - тичаш подир него...
6
0
 
4
 
! Отговори
Човек преди 6 години
До АнонименТрудно е с гледането за всички.Но, по добре един родител да остъства от работа 5 дни, от колкото още 5 родителя после,само защото децата ходят болни на училище и детска градина.Недопустимо е, да си носят антибиотиците в училище и учителките да им ги дават.Трябва да има съвест във всеки родител,а не егоизъм...Знам,че много хора нямат баба и дядо, но едно болно дете няма как да се оправи бързо и няма как да се чувства добре болно в детската градина, без грижите в домашна обстановк
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кой предлагате да ги гледа тези деца? Да обявят ваканция и за родителите, като пенсионират бабите на 65!
4
4
 
9
 
! Отговори
Дедо преди 6 години
И компоти,ама от село,не тия по големите магазини!Качете се на колата,отидете до близкото село и там все някоя бабка ще продава.
3
1
 
11
 
! Отговори
бла,бла преди 6 години
Работата си е бла,бла. Излизал съм с температура, на чист въздух, когато все още в София имаше чист въздух, и съм се чувствал много по-добре след това. Само лежане с 38 температура, не те кара да се чувстваш по-добре.
2
2
 
25
 
! Отговори
123 преди 6 години
До Дж.Става въпрос за това,че когато са заразни с температура трябва да си стоят в къщи.
1
13
 
13
 
! Отговори
Дж. преди 6 години
Мда, за децата не е ли по-добре да стоят под ключ вкъщи, оковани във вериги цял живот, за да не им стане нещо в лошия външен свят:)