Грижата за децата от "Хризантема" - лоша! Следват уволнения

Има временно назначен нов управител на дома за деца
Обновена: 30 яну 2018 08:19 | 30 яну 2018 08:18, Петя Славова
4

Серия уволнения заради неадекватна грижа към децата в център "Хризантема“ в Габрово. В момента там работят трима души, съобщи кметът на града Таня Христова и допълни, че има временно назначен нов управител.

На проверка в център "Хризантема" заедно с екип експрети днес влезе и заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова.

Още по темата

До намирането и обучаването на нов персонал, който да се грижи за децата в център "Хризантема", социалните служби и отдел "Закрила на детето" ще трябва спешно да намерят подходящо социално заведение, където да бъде настанено всяко едно от десетте деца и младежи с увреждания. Това заяви днес след проверка на място заместник социалният министър Росица Димитрова.

Седмица след като скандалните записи, на които се вижда как служители на дома бият деца, кметът на Габрово Таня Христова, заяви че по веригата ръководство – персонал всички носят вина.

В момента с децата и младежите от център "Хризантема" работят психолози. Проверките по случая продължават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Специалист преди 6 години
Необходимо е да се направят проверки на всички ЦНСТ. Аз съм работил с част от деца, които общини немогат да им подсигурят транспорт и придружители или асистенти през учебното време. Въпросните центрове трябва да бъдат под шапката на АЗД. В ЦНСТ за деца с множествени увреждания, работят специалисти без да имат специална педагогика! Децата страдат, заради третия пол на ГЕРБ, независимо от това, че са оставени на общински и никадърни специалисти.
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами като е лоша грижата за тези живи трупове, ревливите женички, да не надуват гайдите по телевизията, а да ходят да им бършат дупетата, да видим колко време ще издържат.
2
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Знам,че не е хубаво да се бият деца,но помислете и за това,че не е лесно да се грижиш за инвалиди.Само който не се е грижил,той не знае.А това са 10 деца,не е едно.Не ги оправдавам,но не ги и съдя.
1
2
 
4
 
! Отговори
13 преди 6 години
Правилно, ВСИЧКИ ТАМ СА ЗНАЕЛИ И СА МЪЛЧАЛИ!!!Може заплатите им да са били ниски, но сега вече - са без ЗАПЛАТИ!!!ДА СЕ СЕЩАТ ЗА ДЕЦАТА- В СПОМЕНИТЕ СИ!!!