Обвинения и спорове: Чия е вината за питбула убиец в Мокрище?

Собственици и роднини си прехвърлят вината
30 яну 2018 10:20,
177
Обвинения и спорове: Чия е вината за питбула убиец в Мокрище?
Снимка: архив, Reuters

Трагедията в пазарджишкото село Мокрище, където домашен питбул уби тригодишно дете породи взаимни обвинения между роднини и собственици.

Кучето от породата, смятана за опасна, е собственост на лелята на детето. То обаче е било вързано в двора с дебел синджир и според собствениците и съседите досега не е проявявало агресия.

Вчера тригодишният Тошко отишъл в дома на леля си, както правел често, и поседял при нея и бебето ѝ. В един момент казал, че отива до тоалетна и излязъл на двора. Повече не се върнал.

След 15-ина минути лелята тръгнала да го търси на улицата, но не го намерила. Едва по-късно открила тялото му при кучето.

Още по темата

Задържани за случая са трима души – лелята, нейният съпруг и бащата на детето. Майката работи в Германия и се е прибрала днес сутринта.

Оказва се, че Тошко е имал навика да се разхожда сам.

"Това дете е без надзор, бабата въобще не го е гледала. Как може тригодишно дете да ходи по улиците без надзор?", възмути се братът на задържания собственик на кучето. Майката е в Германия, дядото е на работа, бабата къде е била?", попита мъжът.

"Кучето не беше агресивно. Отговорността за това дете носят майката и бащата, не невинни хора. Трябва да се търси отговорността на родителя", каза пред bTV съсед на семейството, отглеждало кучето убиец.

Хора от селото разказват още, че това дете е скитосвало и по центъра, което е на 2 километра. Кучето не беше агресивно, не е използвано за боеве, каза друг съсед.

Кучето все още е в двора, вързано. Според Петко Митев, директор на ОД по безопасност на храните, не е опасно то да остане там. Трудно е да се каже какво е отключило агресията му, предстои да се извършат следствени действия по отношение на неговата агресивност и ще се реши съдбата му, каза Митев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
9
 
11
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Така е, защото в тази държава и не само в нея права не им стигнаха на разни кучкари, гейове, лесбиики, защитници на животни и пр. Само правата на нормалните хора няма кой да защити. Всякакви сдружения и прочее странни птици от всякакъв характер придобиха толкова права, че нормалните хора скоро ще изпаднат в позицията на малцинство. Еди кой си човек не е обичал никога, но ако се каже нещо за котката или кучето му започва една небивала агресия.
98
2
 
17
 
! Отговори
Ели преди 6 години
Няма значение дали е голямо или голямо куче. Всяко куче, което може да причини рана 1см. на артерия е опасно. Като собственик на Коли видях хора с пинчери и минишпицове, които имат недопустимо поведение. Колито ми си играе с ротове, немски овчарки, стафове,.Поведението в социума зависи от културата на човек. Пример: има шофьори, които не паркират пред гаражи, но има и нарушители, които си мислят, че са велики в простотията си. Всичко опира до възпитание и култура.Простакът е неспасяем.
97
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяко куче над 15кг е опасно за децата.Не намесвайте породата.Караканката е абсолютен човекоядец.Имал съм Амстаф, за съжаление умря преди година.Най важното тук е че кучето е било вързано.Жалко за детето.Една немска овчарка надали ще ти прости ако навлезеш на територията и.
96
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Питбула е най-смешното куче. Първо че са супер грозни, второ че могат да ти прегрезат гърлото докато спиш. И ротвайлера е агресивен, но никога няма да посегне на дете или на човек който не представлява заплаха. В питбула има няква безпричинна агресия, като някъв кечист който е презобил с анаболи. Питбула е създаден чрез генна мутация, с цел да се създаде едно просто и озлобено куче което да участва в нелегални боеве с кучета в Щатите.
95
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През ВСВ,в столицата София,немските войници са правили кожухчета,чорапки,ръкавички кожата на кучета. Това е било ,защото в София,популацията на кучетата е била над нормата,та се е налагало немците да направят нещо с тези улични п.с.е.та.
94
9
 
8
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ до россия преди 6 години
до 95А аз като чета руски новини имам чувство че съм попаднал в каменната ера.
93
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименАми,ако държавата -това с ахората,какво става,когато някой кучкар пусне "без да иска" кучето си в парка,където има майки с деца, това п.с.е "самоволно","без да иска", ухапе смъртоносно някое дете, и ако родителите на това дете искат да убият веднага това куче,кучкарят се обажда на полицията,и полицията не убива кучето-убиец,но пък арестува родителите на убитото от кучето дете?
92
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И сега има наредби и закони за отглеждане и разходки с кучета, но никой не ги спазва, така че не казвайте - направете нов Закон !Ние сме си виновни, че все за големи тарикати се имане, а всъщност сме жалки комплексари!Държавата е каквато я построи народа в нея!Все другита са ни виновни, а ние сме добрички и умни ... да, ама не !Никой не иска да поеме отговорност, да свърши нещо... само се плюе по Държавата.Ами Държавата това сме всички ние бе!
91
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До четете бе, хораАко е било вързано,как тогава тялото на убитото дете е близо до самото куче-убиец? Ти,какво искаш да каже с това? Че детенцето доброволно и самоволно е отишло и се е напъхало в устата на тов апроклето п.с.е?
90
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да се забрани притежанието на питбул вкъщи! То и аз утре мога да реша да гледам ЛЪВ в апартамента си! После като го изведа на разхода и оглозга няколко човека ще кажа "ми той не е агресивен, не знам какво е отключило агресията му"! Питбула не е нормално куче, а е създадено за улични и нелегални боеве с кучета, това не е домашен любимец.
89
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 90 Едно правилно и смислено мнение! Поклон! За жалост си прав за много неща: кучкарите,предателите,родоотстъпниците,наследниците на "лошите" комунисти,тия с многото толерантност към всичко извратено,тия от Козяк и каква ли не па.смина са много тачени в България!
88
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кучетата са по-важни от хората. Всички, различни от европеидите, са по-ценни от тях. Всеки сбърканяк със сексуално криви разбирания /и не правещ деца/ е по-важен от нормалния човек. Всеки, който плюе върху род и родина, е особено тачен и подпомаган щедро с финикийски знаци. Доброто е зло. Злото е добро. Войната е мир.Неразбрали?
87
1
 
6
 
! Отговори
българин преди 6 години
Лоша работа с тези кучета и собствениците им, но спокойно!Утре такова случка ще се стовари върху главата на некой политик или съдия. Тогава ще се вземат мерки.
86
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1. Вината е на собственика, който притежава ЦЕЛЕНАСОЧЕНО известна НАЙ - АГРЕСИВНА порода куче!2.Виновен е бащата, който не е контролирал, бил е безотговорен към детето.3.Безотговорна майка, която е поверила детето на безотговорен баща.4. Нисък интелект, пиянство и пълна свинщина!
85
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До четете бе, хораДа ,това п.с.е ,след като е убило детето ,тогава стопанката му може да го е вързала.
84
4
 
24
 
! Отговори
четете бе, хора преди 6 години
КУЧЕТО Е БИЛО ВЪРЗАНО!!! Защо 3-годишно дете без надзор обикаля около кучето???
83
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да почива в мир това клето и невинно дете! Жалко,че си е отишло от този свят по такъв жесток и нечовечен начин! Ужасявам се от мисълта,че има и такива поми.яролюбци,които безгрижно си пускат ***.сове.те в градинките,където има майки с деца! Едно обаче е сигурно: светът става все по-ужасен за човека! Кучкари,които са загубили човешкото у себе си,са готови да убиват хора!
82
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стопанина на кучето не е виновен. То е било вързано с як синджир и не си е напускало мястото. Детето разбира се не е виновно. На три години няма инстинкт за самосъхранение. Виновни са родителите, оставили детето без контрол, но НАЙ-ВИНОВНИ са законодателите, които от дърлене пред камерите не им остава време да прокарат закони за забрана на опасни породи и правила за изолиране на други, по малко опасни. В клетка, пише Анонимен 83. По кой закон? Всеки адвокат ще се изсмее.
81
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По селата който живее, трябва да има и куче и оръжие. Иначе...
80
30
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма какво да се коментира - абсолютно виновен е собственика на песа. Такава порода куче се държи в нещо като клетка, и да няма никакъв достъп до хора, когато не е до стопанина си. Точка. Всичко останало са глупости. Той си отглежда такова куче, той трябва да го изолира максимално. Точка. Другото са простотии.