Обвинения и спорове: Чия е вината за питбула убиец в Мокрище?

Собственици и роднини си прехвърлят вината
30 яну 2018 10:20,
177
Обвинения и спорове: Чия е вината за питбула убиец в Мокрище?
Снимка: архив, Reuters

Трагедията в пазарджишкото село Мокрище, където домашен питбул уби тригодишно дете породи взаимни обвинения между роднини и собственици.

Кучето от породата, смятана за опасна, е собственост на лелята на детето. То обаче е било вързано в двора с дебел синджир и според собствениците и съседите досега не е проявявало агресия.

Вчера тригодишният Тошко отишъл в дома на леля си, както правел често, и поседял при нея и бебето ѝ. В един момент казал, че отива до тоалетна и излязъл на двора. Повече не се върнал.

След 15-ина минути лелята тръгнала да го търси на улицата, но не го намерила. Едва по-късно открила тялото му при кучето.

Още по темата

Задържани за случая са трима души – лелята, нейният съпруг и бащата на детето. Майката работи в Германия и се е прибрала днес сутринта.

Оказва се, че Тошко е имал навика да се разхожда сам.

"Това дете е без надзор, бабата въобще не го е гледала. Как може тригодишно дете да ходи по улиците без надзор?", възмути се братът на задържания собственик на кучето. Майката е в Германия, дядото е на работа, бабата къде е била?", попита мъжът.

"Кучето не беше агресивно. Отговорността за това дете носят майката и бащата, не невинни хора. Трябва да се търси отговорността на родителя", каза пред bTV съсед на семейството, отглеждало кучето убиец.

Хора от селото разказват още, че това дете е скитосвало и по центъра, което е на 2 километра. Кучето не беше агресивно, не е използвано за боеве, каза друг съсед.

Кучето все още е в двора, вързано. Според Петко Митев, директор на ОД по безопасност на храните, не е опасно то да остане там. Трудно е да се каже какво е отключило агресията му, предстои да се извършат следствени действия по отношение на неговата агресивност и ще се реши съдбата му, каза Митев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Представете си, че живеете на село (а, ние знаем какво става по селата, особено вечер) взели сте си куче пазач, а не някаква декоративна порода, държите го вързан в двора, за да изпълнява функциите си на пазач.Преди години по Тв даваха някакво предаване за селата в Бг, една баба имаше в двора си две огромни каракачанки (с какво ги е хранила понятие си нямам) досещате се защо е била принудена да държи подобни зверове, нали!?
78
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кажете ми хора,това нормално ли е според вас:дъщеря на комунист( с морал и човеколюбие),казва на малката си внучка,че е много толерантна с кучетата. Какво означава "толерантна с кучетата"? Нима тази старица- нещастница желае и иска нейната внучка в бъдеще да има сексуални контакти с животни и кучета? А дано,тази внучка да няма акъла и мозъка на глупавата си баба,както и на нейната майка-кучелюбка!
77
10
 
29
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Глупави законотворци най накрая направете закон забраняващ отглеждане на опасни породи, колко невинни хора трябва да си отидат от този свят за да си размърдате дебелите ***.
76
5
 
22
 
! Отговори
Дадада преди 6 години
Да да, разбира се че не е опасен пит бул, който разкъсва деца... Първо ги дресират да са зверове и после-кучето не било виновно... Разбира се че и родителите са не по- малко виновни...
75
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лелята е убиеца на това невинно тригодишно детенце. Лелята е виновна и е убийца,защото държи в къщата си куче-убиец. Лелята не я грижа както за собственият си племенник,така и за собственото си бебе! Както е спомогнала да бъде убито детенцето,така и тая нещастница ще убие собственото си дете,защото според безумието на кучкарите,кучетата са най-важните на света,даже и по-важни от собствените деца,близки,роднини,приятели и от хората!
74
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
спооко.. свят голям, държави много... все ще си намерим някоя кат за хоракакто е тръгнало, а нашата мила родина ще я оставим на кучетата...
73
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Три годишно дете се разхожда само, свободно и без надзор?! Ако не беше кучето, което е било вързано нещо друго можеше да стане... кой после щеше да е виновен? Що за *** оставят толкова малко дете да се разхожда РЕДОВНО при това само!?! Майката като е знаела колко ненормална е баба му, защо не го е взела при себе си в Германия? Кучето после виновно, че някои не могат да си гледат децата.
72
1
 
3
 
! Отговори
До 71 преди 6 години
Леле колко си груб, знаеш ли колко фригидни стари моми обиди тежко? Сега сериозно - може би е редно пак да прочетеш написаното от мен и да потърсиш очевадния сарказъм.
71
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм любител на кучетата,но доколкото разбрах от репортажа кучето е било вързано и то зад къщата.Значи нито кучето,нито стопанина са виновни.Виновни са тези дето е трябвало да гледат детето и да го контролират къде ходи и какво прави.
70
15
 
19
 
! Отговори
Джендър преди 6 години
В Европа това куче щеше вече да е приспано, без дискусии. Собствениците му подведени под съдебна отговорност, пак без дискусии.Мъка, мъка... Колко деца и възрастни починаха от кучета със и без собственици в България????!!!!!
69
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Кучелюб Няма добри или лоши кучета. Кучетата са животни! Животното е отговорност. Куче което разкъса човек не е лошо, куче което се държи послушно не е добро. Кучетата са животни с определени инстинкти, които се задействат в определени ситуации. Много зависи как ги отглеждаш и в каква среда. Но да слагаш човешки определения за животни е наивно. Като цяло мястото на животните е в природата!
68
5
 
13
 
! Отговори
Изкукал пенсионер преди 6 години
За всяко действие си има противодействие. Затуй съм решил да си купя мечка да видим дали комшиите ще ми се правят с питбулите си!
67
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забрана на такива породи,както е из цаля Европа и толкоз.Ако може и тъмнозлелнясалите да ги забраним ептем кеф,ама там няма решение.
66
8
 
18
 
! Отговори
K преди 6 години
Освен зоополиция трябва да има и отряд за отстрелване на потенциално опасни кучета ! Това е положението
65
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как може 3-годишно дете да се остави без надзор, не ми го побира главата.. Освен кучето, в двора на къща на село може куп други неща да му се случат... Като дете съм имал подобен случай, с дворното куче на село. Често си играех с него, но когато му влезнеш в територията, бързо те отказва и само бързата ми реакция тогава ме предпази от по-сериозни наранявания. Кучето си е животно и трябва да се третира като такова, с внимание и надзор.
64
15
 
16
 
! Отговори
Кучелюб преди 6 години
Кучето винаги е добро, човеците винаги лоши. Да се впише в конституцията, че четвъртия пол е куче, да си узаконим връзката и да можем да осиняваме, казах!
63
2
 
14
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
За какво и е питбул на тая леля? А относно кучето - може да е било озлобено ако са го държали вързано и от време на време са го налагали....
62
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смъртността при *** ни съграждани е много висока, паради това че си оставят чаветата на самоотглеждане. Но пък компенсират с висока раждаемост.
61
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България кучкарите поставят кучетата пред човешкия живот. Аз лично харесвам животните, но имам страх от кучета и на никой не му пука. Някакво куче с размерите на малка мечка, търчи към мен, стоя като статуя, а кучкаря идва и ми казва "то си играе, какво толкова". За разни тинейджъри които си разхождат питбулите пред училища няма и да коментирам. Само ще кажа, че питбула е много силно животно и ако иска спокойно може да се хвърли да разкъса някой и стопанина му нищо не може да направи.
60
12
 
24
 
! Отговори
До Искрен преди 6 години
Как така кучето, което хапе не било зло бе!!! Как нещо което разкъсва 3 годишни деца не е зло бе! Зли сме били хората!!!