Обвинения и спорове: Чия е вината за питбула убиец в Мокрище?

Собственици и роднини си прехвърлят вината
30 яну 2018 10:20,
177
Обвинения и спорове: Чия е вината за питбула убиец в Мокрище?
Снимка: архив, Reuters

Трагедията в пазарджишкото село Мокрище, където домашен питбул уби тригодишно дете породи взаимни обвинения между роднини и собственици.

Кучето от породата, смятана за опасна, е собственост на лелята на детето. То обаче е било вързано в двора с дебел синджир и според собствениците и съседите досега не е проявявало агресия.

Вчера тригодишният Тошко отишъл в дома на леля си, както правел често, и поседял при нея и бебето ѝ. В един момент казал, че отива до тоалетна и излязъл на двора. Повече не се върнал.

След 15-ина минути лелята тръгнала да го търси на улицата, но не го намерила. Едва по-късно открила тялото му при кучето.

Още по темата

Задържани за случая са трима души – лелята, нейният съпруг и бащата на детето. Майката работи в Германия и се е прибрала днес сутринта.

Оказва се, че Тошко е имал навика да се разхожда сам.

"Това дете е без надзор, бабата въобще не го е гледала. Как може тригодишно дете да ходи по улиците без надзор?", възмути се братът на задържания собственик на кучето. Майката е в Германия, дядото е на работа, бабата къде е била?", попита мъжът.

"Кучето не беше агресивно. Отговорността за това дете носят майката и бащата, не невинни хора. Трябва да се търси отговорността на родителя", каза пред bTV съсед на семейството, отглеждало кучето убиец.

Хора от селото разказват още, че това дете е скитосвало и по центъра, което е на 2 километра. Кучето не беше агресивно, не е използвано за боеве, каза друг съсед.

Кучето все още е в двора, вързано. Според Петко Митев, директор на ОД по безопасност на храните, не е опасно то да остане там. Трудно е да се каже какво е отключило агресията му, предстои да се извършат следствени действия по отношение на неговата агресивност и ще се реши съдбата му, каза Митев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Безотговорността на житаните е пословична! Правят деца за да получават деЦки. Възпитание, култура, образование, всичкото от катуна. Ето защо за нищо не стават, никой не го харесва и не иска в държавата. Поради тази причина живеят като стадо, първично, примитивно, с нагласата, че всички са им длъжни. А защо да сме им длъжни, че американците ни натиснаха за техните права, не за задълженията. А и пазаруването на избори от гробарите им даде статут на недосегаеми. За тях не са важни децата а парите.
38
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да си по-*** и от елементарно куче, за да седнеш да разнищваш какво му било в главата на кученцето, ама какво го било провокирало, милинкото, ама то не хапело принципно- кво толкова, че убило...Мой близък приятел гледаше 2 питбула като деца. Единия питбул една сутрин както си стоял кротко, докато приятелят ми си пиел кафето, станал, засилил се срещу него и му отхапал половината бедро.Толкова за тъпите ви кучета.
37
11
 
12
 
! Отговори
Кучкар преди 6 години
До АнонименКво разбираш ти бе панелна мишка, кога си излизал ти навън че знаеш за породите, седиш по цял ден у вас и четеш дисковери, щото те е страх да излезеш навън сред хора.
36
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има породи, които генетично са създадени да бъдат агресивни. Питбул, бултериер, стафордски териер например. Кога у тях ще се отключи дива агресия и от какво, само Бог знае! Затова трябва да бъдат забранени! Ако имаш пистолет, отговорен си само ти, а ако имаш такова псе? То е толкова смъртоносно, колкото пистолета! Може да искаш да имаш кралска кобра или черна мамба у дома си, но никой няма да ти разреши! Случаят е аналогичен.
35
8
 
4
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Следващият социопат...с коментар 32!Хапят ви...хапят ви...*** кpaтуни!
34
5
 
5
 
! Отговори
Горд Ром преди 6 години
Толкова ви е нисък коефициента на интелигентност тука че даже не сте разбрали че не става въпрос за българи а за ***, срам ме е от вас !
33
5
 
10
 
! Отговори
Циник преди 6 години
На социопата с коментар едно са му напраскали 23 + , че собственика на кучето не е виновен...и кучето не е виновно щото нали е било вързано...болна нация!Определено!Виновно е международното положение!
32
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 32Викаш ако племенника ти утре ти дойде на гости- кучето е в пълното си право да го изкорми. Ако сметнем че кучетата имат права като цяло, де, защото те са животни нали... все пак...
31
14
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
В собствения ми дом, собственото ми куче може да прави каквото си иска, стига аз да му позволявам /това е и неговия дом/. Когато аз поканя гости, аз нося отговорност и взимам мерки да не се случват неприятности, когато обче някой влиза неканен сам си носи отговорността! Не можем да си защитаваме дома с оръжие, сега вече и с куче не можем, явно... какво остава? Абстрахирайте се от това, че е било дете, те нарочно си пускат децата, защото закона не ги гони, така както ги хвърлят и под колите....
30
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С тези комуниститчески закони явно целта е да се убиват повече българи.
29
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе вие психоанализа ли ще им правите на тия кучета. Веднага да се забранят и това е.
28
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 27Никой не го вълнува кое е отключило агресията на кучето, също както и никой не би трябвало да се вълнува какво отключва агресията на убийците, когато убиват хора.
27
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евтаназия на тъпите агресивни кучета барабар с още по-тъпите им собственици.
26
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** че разбери кое е отключило агресията на кучето.
25
11
 
6
 
! Отговори
Алкохолик преди 6 години
Ей пияници хаха как пък един нормален, грамотен човек не коментира в тоя сайт, бегате от българия , кой ви иска вас бе вие сте утайката на обществото.
24
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тотална забрана за тая порода!!!! Веднага!
23
23
 
28
 
! Отговори
българка преди 6 години
Що за въпрос - КОЙ е виновен ? Дете на три години може ли да носи наказателна отговорност ?!? ВИНОВНИ СА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА КУЧЕТО ! ВЕЧЕ МИ СЕ ПОВРЪЩА ОТ ТЕЗИ КУЧЕТА И КУЧКАРИТЕ ! В ГРАДА, ПО ПАНЕЛКИТЕ, ПЪЛНО С ЛАЕЩИ, КРОТКИ, НЕХАПЕЩИ КУЧЕТА ! ЗАЩО НЕ ОТГЛЕЖДАТ ДЕЦА, А КУЧЕТА - ЧЕ И ПО 2-3 ДАЖЕ ! Да не говорим, че има много породи, които трябва да се ЗАБРАНЯТ за отглеждане !!!
22
7
 
29
 
! Отговори
Циник до 21 преди 6 години
Ти само гледай сеир - малката душичка е умряла в страшни мъки - шеметаците защитават звяра!
21
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички са виновни. Едно три годишно дете няма как да има навика да се разхожда, защото това е малко дете, което трябва да е с придружител. С малко дете, но врата отключена. Какво доверие може да се има на малко дете. Простотия. Безотговорно гледане на дете и на куче също.
20
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЦиникСега кучкарите така ще извъртят нещата, че детето само ще излезе виновно, че го е разпорило куче и ще го обвинят, че не е отишло по-рано да бъде изядено, защото кученцето горкото е стояло гладничко, милинкото.