Обвинения и спорове: Чия е вината за питбула убиец в Мокрище?

Собственици и роднини си прехвърлят вината
30 яну 2018 10:20,
177
Обвинения и спорове: Чия е вината за питбула убиец в Мокрище?
Снимка: архив, Reuters

Трагедията в пазарджишкото село Мокрище, където домашен питбул уби тригодишно дете породи взаимни обвинения между роднини и собственици.

Кучето от породата, смятана за опасна, е собственост на лелята на детето. То обаче е било вързано в двора с дебел синджир и според собствениците и съседите досега не е проявявало агресия.

Вчера тригодишният Тошко отишъл в дома на леля си, както правел често, и поседял при нея и бебето ѝ. В един момент казал, че отива до тоалетна и излязъл на двора. Повече не се върнал.

След 15-ина минути лелята тръгнала да го търси на улицата, но не го намерила. Едва по-късно открила тялото му при кучето.

Още по темата

Задържани за случая са трима души – лелята, нейният съпруг и бащата на детето. Майката работи в Германия и се е прибрала днес сутринта.

Оказва се, че Тошко е имал навика да се разхожда сам.

"Това дете е без надзор, бабата въобще не го е гледала. Как може тригодишно дете да ходи по улиците без надзор?", възмути се братът на задържания собственик на кучето. Майката е в Германия, дядото е на работа, бабата къде е била?", попита мъжът.

"Кучето не беше агресивно. Отговорността за това дете носят майката и бащата, не невинни хора. Трябва да се търси отговорността на родителя", каза пред bTV съсед на семейството, отглеждало кучето убиец.

Хора от селото разказват още, че това дете е скитосвало и по центъра, което е на 2 километра. Кучето не беше агресивно, не е използвано за боеве, каза друг съсед.

Кучето все още е в двора, вързано. Според Петко Митев, директор на ОД по безопасност на храните, не е опасно то да остане там. Трудно е да се каже какво е отключило агресията му, предстои да се извършат следствени действия по отношение на неговата агресивност и ще се реши съдбата му, каза Митев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари