Отново инцидент с куче: Ротвайлер нахапа инвалид в Хасково

Свидетели твърдят, че кучето е на бизнесмен, а той отрича
30 яну 2018 18:00,
16
Отново инцидент с куче: Ротвайлер нахапа инвалид в Хасково
Андрей Башев от Хасково; Снимка: "Дарик"

Ротвайлер нахапа инвалид в Хасково, а 80-годишният му баща го спаси. Това съобщи 55-годишният Андрей Башев, който вече е преминал и през кабинета на съдебния лекар Христо Еленски. По случая работи и полицията в Хасково.

Още по темата

Андрей Башев излязъл пред блока си да пие кафе със съседите си. С него било и домашното му куче. Два ротвайлера от фирма в жк. "Орфей" прескочили оградата и се спуснали към домашния любимец на Андрей. Той се опитал да ги разтърве. В този момент едното куче нахапало ръката му. Да му помогне се притекъл бащата на Андрей – Миша Михайлов на 80 години, разказва "Дарик".

Съседи извикали линейка. Спешните медици му оказали първа помощ, а след това на Андрей Башев му е направена операция. Съдебният лекар д-р Христо Еленски го е освидетелствал. Потърпевшият е решен да си търси правата по съдебен път. Той обаче ще ползва социален адвокат, защото няма пари да наеме защитник.

От няколко месеца хасковските адвокати предлагат безплатни консултации за нуждаещи се хора. Днес такъв беше осигурен на Андрей.

Бизнесменът, който отглежда ротвайлерите отказа да говори пред микрофон. Той заяви, че това не отговаря на истината и че не отглежда кучета от опасната порода. Съседите на пострадалия, които са станали преки свидетели на инцидента, заявиха, че той лъже.

Припомняме ви, че вчера бе съобщено за трагичен инцидент в пазарджишкото село Мокрище, където питбул захапа смъртоносно 3-годишното момче. По първоначални данни до инцидента се е стигнало, след опит на детето да погали кучето, което било вързано в частен дом.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
6
 
! Отговори
Комунист преди 6 години
До Анонимен 2Нещо не си разбрал. Нашите кучелюбци инициираха създаването на тази полиция за да наказва който се защитава от безумията на кучкарите. Не за спазване на законите. Не е това което си гледал за "белите"държави.
10
2
 
6
 
! Отговори
Киртак преди 6 години
Бизнесмена си е отглеждал кучетата както повеляват от "Четири лапи".За тях видяхме законите не важат.Гледах гостуването на Мария,май се казваше в БТВи.При Хекимян.Имаше вид на стара мома.Според нея по селата се гледали ВЪРЗАНИ кучета,като най-евтина аларма,а не като домашни любимци!И тези са фактор!Да.Преди години една учителка гледаше свободна глутница,която разкъса на улицата невръстно дете!А експертизата бе поверена на член на друга кучкарска организация!Естествено, кучетата не били агресивни
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То у нас бизнесмен като кажат, всеки си представя - айдук.Думата - предприемач, звучи по-приемливо.
8
2
 
3
 
! Отговори
shrek преди 6 години
Още Марк Твен е казал, че това изобщо не е никаква новина. Щеше да е такава, ако инвалида беше изпонахапал ротвайлера.
7
5
 
25
 
! Отговори
Нимко преди 6 години
Питбулите и ротвайлерите трябва да бъдат забранени със закон както е в много други държави! А зоополицията, поредното мръсно НПО пълно със заплатаджии и *** като тея от господарите, с най-голямата си наглост защитават агресивни кучета мога само да им кажа дано не им се налага да си търсят правата, когато някой *** се нахвърли на тях и на децата им, че кучето никога не е виновно. Те нали са миролюбиви, най-добрите приятели на човека...
6
2
 
12
 
! Отговори
BOKO преди 6 години
До Боко ТикватаO ти който си на небето и грееш за нас благодарим ти, ти си ни дал и живот и храна и вода
5
2
 
23
 
! Отговори
DOGG преди 6 години
Поредното добро кученце-ангелче. Нали, г-н Явор Гечев, "4 лапички"!!?
4
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кучетата работят за Бе Сепе.
3
12
 
4
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 6 години
Оправяйте се! Дал съм ви закони.
2
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече нали имало зоо-полиция те да се заемат със случая, ако не могат да ги закрият.
1
1
 
30
 
! Отговори
ало преди 6 години
Докога?