Закотвена завинаги: Кометата на "Аспарухово" - атракцион!

Легендарният плавателен съд - място на палежи и клошари
30 яну 2018 16:30,
16

Снимка: Булфото

Легендарната комета, която от години се руши на брега до Аспаруховия парк, ще бъде превърната в атракцион.

Областна администрация и Община Варна търсят варианти, по които да я превърнат в забавление край морето.

"Друга полза от нея не може да се извлече", заяви областният управител на Варна Стоян Пасев, цитиран от "Булфото".

Кометата е пусната на търг заради нейното състояние.

Мястото, където се намира съоръжението, е било обект на множество палежи. Съоръжението не може да се опази и от клошари и наркомани. Размерите на кометата не позволяват нейното местене. Заради скъпото транспортиране не може да се намери и фирма, която да я предаде за старо желязо.

"Плавателният съд, ползван някога за разходка, беше заведение. Впоследствие наемателят се отказа. Няма как кометата да бъде възстановена и да вози пътници", каза още Пасев.

Той не знае по каква причина кометата е собственост на областния управител.

"Някога е била собственост на БКП. Явно поради тази причина собствеността е вменена на областния управител ", заяви Стоян Пасев.

Той допълни, че зоната, върху която е разположен плавателният съд, е прехвърлена на Община Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
varg преди 5 години
Знам го бил съм вътре.
11
0
 
1
 
! Отговори
do 10 преди 6 години
Росене, не СДС-то, а Заврян Костов-Гаргамелов разби всичко. Да не забряваме червените му идеи и че е заврян зет на партийци.
10
1
 
2
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
В една черна дупка, в едно черно измерение, в една черна галактика, на една черна планета, на един черен континент, в една черна държава, в един черен град, в един черен квартал, на един черен кей се чу дрезгавия глас на един черен областен управител: - Ей, Асане, стига гори тез гуми на кометата ми, че обгази всичко!
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ???Е как защо, Американските, дето ни ги подариха работят и до днес...Шегувам се, разбира се. Нали помниш-тогава дирестивата бе тотално скъсване със СССР и всичката техника, внесена оттам, и замяната и със западна. Резултатите са видими на всякъде-от алмията до АЕЦ-а.Пълна скръб навсякъде, и многократно по-скъпа и сложна поддръжка, по правило извършвана не от местни специалисти, обучени, а от подделения на фирмата-производител в България. Печелят и от ремонта.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 11Не ги наричай демократи а хамелеони!
7
3
 
20
 
! Отговори
??? преди 6 години
Страхотни бяха тези Комети - возил съм се няколко пъти на тях. Не знам защо демократите ги спряха и потрошиха.
6
4
 
15
 
! Отговори
РОСЕН преди 6 години
КОМЕТАТА БЕШЕ СОБСТВЕНОСТ НА БМФ ,КОЕТО СЕДЕСАРИТЕ ЗАТРИХА ,ЗАЕДНО С ОЩЕ ХИЛЯДИ ПРЕДПРИЯТИЯ.ТОЯ БЕЗХАБЕРНИК ОТКЪДЕ ИЗМИСЛИ ТАЯ ГЛУПОСТ ,ЧЕ БИЛА НА БКП.? СЕДЕСАРСКА МУ РАБОТА -НИЩО ЧЕ СЕ Е ПРЕВЪРНАЛ В ГЕРБАДЖИЯ. В ГЕРБ 80 % СА ОТ СДС-ЛИКВИДАТОРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 1989 Г.
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Плавателният съд, ползван някога за разходка, беше заведение. Впоследствие наемателят се отказа. .По-скоро го "отказахте".
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя кораб прилича на България - Титаник!
3
1
 
18
 
! Отговори
Влади преди 6 години
Тези кораби не са нито шумни, нито бавни. Да не говорим за удоволствието от пътуването. Навремето си бяха удобен транспорт от Варна до Южното Черноморие. Но в края на 80-те, в морето се развъдиха одсобени далекоизточни медузи, които за един-два курса задръстваха охлаждащите тръбопроводи на кометите и се налагаше основно почистване. Затова ги спряха тогава.
2
18
 
4
 
! Отговори
vlady преди 6 години
Тези кораби са много шумни и неикономични и експлоатацията им е икономически неизгодна. Твърде малко са желаещите да платят 18 евро за Созопол-Несебър, да не говорим за 45 между Златни Пясъци и Несебър при приблизително двойно по-дълго времепътуване в сравнение с автобусите.
1
0
 
18
 
! Отговори
Сп??нс преди 6 години
Статий като тази дават ясна представа за нивото българския бизнес - велики са на маса и при дилъра на мерцедеси , но един катер е непосилно голям, за да се намери някой да го разфасова.Иначе не се минава край тях - всички с по 100 дкара мъгла в гората.