Кондукторка свали дете от автобус, дало 10 лева, нямало дребни!

Майката е възмутена и от бездействието на останалите пътници
31 яну 2018 13:50,
193
Кондукторка свали дете от автобус, дало 10 лева, нямало дребни!
Снимка: архив, Булфото

12-годишно момче бе оставено насред пътя в Горна Оряховица, защото дало на кондукторката банкнота от 10 лева, с която да си плати автобусния билет. Грозната сцена се случила в понеделник сутринта пред погледа на десетки други пътници, които станали безучастни свидетели, съобщи вестник "Борба".

Кондукторката казала, че няма пари да му развали, поискала монети и когато момчето отвърнало, че в момента не разполага със стотинки, му посочила вратата.

Майката на 12-годишното дете разказа, че то взело автобуса както всеки ден, за да стигне до училището си "Георги Измирлиев" в 7:30 часа.

"Обикновено винаги му оставям стотинки, но точно в този ден ми бяха свършили дребните. Не съм очаквала, че може да стане такъв проблем. До училището му има няколко кръстовищa и затова не съм съгласна да ходи пеш, ако не дай си боже го беше блъснала кола, кой щеше да носи отговорност", коментира майката Нели Цапрева.

В крайна сметка бащата на негов съученик дошъл и го закарал до училището, тъй като родителите му били на работа.

"Постъпката на кондукторката е нечовешка, но и останалите в автобуса що за хора са? Толкова ли не можаха да дадат по 10 ст., за да платят билета. Никога няма да се оправим – умираща нация и липса на държава", каза жената.

Тя допълни, че работи в магазин, в който чести клиенти са роми, и когато на някой от тях не му достигат пари, друг винаги откликва с някой лев.

"Защо, след като ромите могат да са задружни, ние не можем? Всеки има проблеми и неволи, но малко човечност не изисква кой знае колко", допълва майката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
do 144 Ако...? Колко човека си виждал да дават по стотачка в един автобус ? Хората имат по 10 по 20 лева за пътни. 100 лева дават на 50 човека един. ***! И момчето е дало 10 лева, не 100..ти ако нямаш една петачка и две двулевки за ресто да та *** у кондуктора и фирмата.
139
29
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пишат се глупости на поразия тука. ами кой кондуктор ще издържи, ако пет поредни клиента му подадат банкнота от по 100 лв. за билет от 1 лев.
138
0
 
36
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Алоооо, превозвача, кондукторката я глобявате а на момчето осигурявате БЕЗПЛАТНА карта за пътуване до края на 2018 г! РАЗБРАХТЕ ЛИ!!!???Инче съд до дупка за причинени щети морални материални психически!
137
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено, отново насилие на жена над момче!!! Истанбулската конвенция трябва да се преформулира "за ненасилие над мъже и момчета". Това го казвам за стотен път, но никой не иска да чуе!!
136
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чета коментарите и нефдоумявам...трябвало да изкарат другите овце по 10 стотинки или някой направо да му купи билета на детето, така ли? Че детето има пари у себе си, кондуктора е длъжен да има налични пари за връщане, ако ще да дам стотачка за 1 лев билет трябва да ми върне. Ако няма в наличност няма да ми взима парите. Много пъти съм давал по 20 лева по 50 лева банкнота и кондукторът/ката не ги взима,а пита къде ще слизам за да знае дали ще събере за ресто. Ако е за 2-3 спирки съм гратис.
135
1
 
36
 
! Отговори
Коментатор преди 6 години
Дайте да я видим тази хубостница - кондукторката. Да си намери приятел да я клати. Това го е направила от злоба че е незадоволена.
134
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Милицията, пардон полицията, пак ли няма да се намеси? В нормалните държави това е абсолютно забранено от гледна точка сигурността на децата! На всичкото отгоре детето не се е возило гратис а, вероятно бабугер, не се е постарал да набави монети за връщане което вероятно е нейно задължение! Пак ли само с уволнение или нищо ще и се размине в тази наша скапана дърржава и псевдо полиция??!!
133
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кондукторката е ДЛЪЖНА да предвиди да има ресто за връщане. Още повече 10 лв. са малка сума, не са 100 лв. Значи освен че е некадърна, щом не може да предвиди такива елементарни ситуации с клиенти, които могат да възникнат в работния процес, тя е лишена от човещина. Преди всичко сме ХОРА, а след това всякакви други. Не по- малко са виновни безучастните пътници в автобуса. Утре тяхното дете ще изпадне в подобна ситуация, как биха искали да се отнесат към него, по същия начин???
132
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Срам за кондукторката, срам за пътниците в автобуса! Това са децата ни, трябва да ги пазим и обгрижваме! Аз ако бях там, детето нямаше да бъде свалено, гаранция ви давам.
131
0
 
30
 
! Отговори
Георги преди 6 години
И аз като #126 не разбирам защо ученик си купува билет но каквото и да е довело до тази идиотска постъпка е меко казано не приемливо... До там ли стигнахме първо цял автобус да не изкара 1лв да плати на едно дете билета? А за кондукторката да не говорим... Да свалиш дете, което закъснява за училище посред зима, защото нямаш да върнеш. Аз колко пъти съм виждал кондукторката да няма дребни и пътника просто не плаща. Щом сме стигнали до там на цяла сурия *** да им се свиди 1лв значи смятай.
130
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До А тази ПРОСТА - аз съм сигурен, че госпожата не ходила на интерю, от техните е, не може да е от наште!срам!
129
0
 
24
 
! Отговори
некой си преди 6 години
Тази случка показва мисленето на стадото.Да си гледа в собствената паничка.А относно стадото дори и при някои животински видове възрастните защитават малките.Срам за всички в автобуса,срам за кондукторкат.Не народ а ***-цитат от един Велик Българин............
128
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Пич - да бе, аз детенцето на училище ли да изпращам или на работа да ходя, аре не наработихме се, тия с децата да си ги изпращат - никва работа!
127
3
 
5
 
! Отговори
детето преди 6 години
До Анонимен 126 - аз да не съм ром, аз си плащам билета! без ромски номера!
126
10
 
2
 
! Отговори
референдум за онова преди 6 години
забележете - вестник"Борба", не уточняват каква /канадска, свободна, кеч, протиф фашизъма, комунизъма или немецките захватчици (или руските текива)! от утре който се вози у тоя рейс да има дребни за детето с 10-та лева! кондукторката със 100 лв на стотонки, да мое да връща! идва празник 2-ри февруарий, сурова весела!
125
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аре бе, кви са приказки, само манипулирате хората! ако, ако .. имайте малко достоинство, само ревете и плюете държавата - та тя си е вашта държава, вие си ги избирате! ще съдите? кой ше съдите - съдийте? смешнищи! така ли ше браниме сталин/волго/град! ей, тва ако путин щеше да ги вкара в ..... ггг
124
2
 
22
 
! Отговори
цвете преди 6 години
НИВА НИКОЙ ОТ ПРИСЪСТВАЩИТЕ НЯМАШЕ 1 ЛВ ДА ИЗВАДИ И ПОМОГНЕ - ДЕТЕ Е - А КОНДУКТОРКАТА Е ЕДНА ПРОСТА *** И МЯСТОТО НЕ Е ПОДХОДЯЩО ЗА НЕЯ - ЗА БЕЗМОЗЪЧНИ СЪЩЕСТВА
123
2
 
26
 
! Отговори
Пич преди 6 години
"В крайна сметка бащата на негов съученик дошъл и го закарал до училището, тъй като родителите му били на работа."Какво става в тази държава бе?! Това хора ли са, роби ли са? Не можеш да си вземеш детето, което виси в нищото на студа защото си на работа? Егати, до там ли стигнахме?
122
0
 
26
 
! Отговори
А тази ПРОСТА преди 6 години
жена- кондукторката, поне да я посъветва шефа й да МИСЛИ!!!Безобразно е и поведението на пътниците: толкова ли нямаще НЯКОЙ, който да развали парите поне??? Ако е неговото дете или внук?А спец. за кондукторката: ако беше РОМ, щеше да се свиеш- защото ще ти обърше някой шамаР или юмрук?ТОВА ли искате?
121
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо дете ще плаща билет въобще?