Кондукторка свали дете от автобус, дало 10 лева, нямало дребни!

Майката е възмутена и от бездействието на останалите пътници
31 яну 2018 13:50,
193
Кондукторка свали дете от автобус, дало 10 лева, нямало дребни!
Снимка: архив, Булфото

12-годишно момче бе оставено насред пътя в Горна Оряховица, защото дало на кондукторката банкнота от 10 лева, с която да си плати автобусния билет. Грозната сцена се случила в понеделник сутринта пред погледа на десетки други пътници, които станали безучастни свидетели, съобщи вестник "Борба".

Кондукторката казала, че няма пари да му развали, поискала монети и когато момчето отвърнало, че в момента не разполага със стотинки, му посочила вратата.

Майката на 12-годишното дете разказа, че то взело автобуса както всеки ден, за да стигне до училището си "Георги Измирлиев" в 7:30 часа.

"Обикновено винаги му оставям стотинки, но точно в този ден ми бяха свършили дребните. Не съм очаквала, че може да стане такъв проблем. До училището му има няколко кръстовищa и затова не съм съгласна да ходи пеш, ако не дай си боже го беше блъснала кола, кой щеше да носи отговорност", коментира майката Нели Цапрева.

В крайна сметка бащата на негов съученик дошъл и го закарал до училището, тъй като родителите му били на работа.

"Постъпката на кондукторката е нечовешка, но и останалите в автобуса що за хора са? Толкова ли не можаха да дадат по 10 ст., за да платят билета. Никога няма да се оправим – умираща нация и липса на държава", каза жената.

Тя допълни, че работи в магазин, в който чести клиенти са роми, и когато на някой от тях не му достигат пари, друг винаги откликва с някой лев.

"Защо, след като ромите могат да са задружни, ние не можем? Всеки има проблеми и неволи, но малко човечност не изисква кой знае колко", допълва майката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
111 и 112 КPETEНИ СТЕ !!!
119
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кондукторката след като продава билети е длъжна да има дребни пари.Ако са и привършили може да помоли някой от пътниците да разавали 10те лв. на детето или да го попита къде и кога слиза за да може да му върне като събере достатъучно от продажба на билети от други пътници,но в никакъв случай няма право да го свали от автобуса.Майката да се оплаче на превозвача и да иска наказание за кондукторката.
118
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ситуацията е доста *** наистина. Няма да коментирам кондукторката - там е ясно. Поставявйки се на мястото на останалите пътници в автобуса обаче си мисля, че все някой вероятно е имал възможност да му развали тази банкнота...Не става въпрос за това да му го купи, но поне да му развали тези 10 лв...Сигурен съм обаче, че всички са гледали през прозорците и са се правили, че нищо не се случва....
117
0
 
35
 
! Отговори
Анонс преди 6 години
Уволнение за кондукторката + глоба за това че е застрашила живота на дедето. Тя е длъжна винаги да има стотинки в себе си независимо от това. А майката да изкара детска карта за автобус, за да няма такива главоболия, следващия път.
116
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГурбетчияСъчувствам ти,жалко за това,което си преживял. Ако самата контрольорка е проявила нечовечност към тебе,представи си каква е била и в останалите неща и сфери в живота си. Не случайно лошите хора имат и грозно и злобно изражение на лицето.
115
5
 
18
 
! Отговори
dp преди 6 години
За съжаление българите са масово овчедушни и си теглят последствията.Като се качи контрольор в транспорта масово почват да си приготвят картите и билетите да не би да го затруднят..... а бе толкова ли е трудно да го изчакаш да дойде да ти се представи и да каже какво иска от тебе?! Най-малкото нещо е но един на 1000 ако го направи пак е нещо, ако има една дума с която 90+% от българите да могат да бъдат описани тя е "страхливи".
114
1
 
21
 
! Отговори
Винету преди 6 години
Ако беше някое от индианското племе щеше даже да му даде пари за "Зрънчо" и да му маха на довиждане.
113
3
 
20
 
! Отговори
dtrump преди 6 години
мрьсно долно бг племе-страхливци
112
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КретенДо някъде си прав. Само недей да обиждаш хората,а и да наричаш детето "нехранимайко"'. На всеки може да му се случи-да забрави или изгуби картата си за градски транспорт,да няма пари да си плари билета,или пък парите да не му достигнат. Майката на детето няма право да обижда българите и България,но все пак тя е права,че у самата контрольорка няма капчица човечност,камо ли майчински инстинкт. Контрольорите си затварят очите за ци.гга.нни.те,но пък пред малко българче се пъчат.
111
8
 
5
 
! Отговори
Turkinya преди 6 години
Eto tova ste bulgarite A tazi konduktorka ako napravi tova s men 6te yade sopa kadeto ya svarya
110
1
 
21
 
! Отговори
Гурбетчия преди 6 години
Продължавам.Свали ме на кооперативния пазар в 4.00 сутринта през зимата на 1995 година.А там пияници, наркомани,как ли не й се молех,обясних й, че си оставих всичките пари на сина ми, който е войник.И до ден днешен не мога да я забравя.Беше стара мома с мазна коса.Бог да й прости,аз не мога.
109
3
 
9
 
! Отговори
Гурбетчия преди 6 години
Ще ви разкажа случай, който се случи с мен.Годината е 1995.Малкият ми син служеше в Лом.Събирах пари да отида да го видя.При едно от посещенията ми му оставих всичките си спестени пари, защото си бях купила билет отиване и връщане.А за градския транспорт имах абонаментна карта.Слизам на гара Шумен в 2.30 сутринтаИзчаках до 4.00 защото тогава беше първият автобус.Но картата ми важеше от следващата спирка .Но как да отида, толкова ме беше страх.
108
36
 
3
 
! Отговори
Кретен преди 6 години
Докога всякакви нехранимайковци ще се оплакват, че са ги накарали да спазват правилата и да си плащат? Още от сега ли ще си учи детето на тарикатлък? Политиците им били виновни? Кой ги избира? Корупция имало? Кой постоянно търси или се хвали на чашка как "прередил" другите. В Закона за защита на детето какво пише? Съчустваме на безотговорни хора! Да не се оплакване от дереджето си и, че правилата не се спазват!
107
38
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Обикновено винаги му оставям стотинки, но точно в този ден ми бяха свършили дребните." Майката УЖ е продавачка в магазин пък не можала да развали 10 лв ? Фалшивите новини на Шорош нямат спирка!Пак българина лош ШВЕДИТЕ СА СВЕСТНИ.
106
2
 
7
 
! Отговори
Българин преди 6 години
До октоподаДали си *** по рождение или си пидобил тъпотата в последствие ? И ако не му вземе пари един ден другия ще даде детето. Тая не трябва да има деца не майката да не ражда в България !
105
2
 
11
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
тая ако мето дете го свали щото нямала 10 лева да развяали - я намирам и й троша устенцата. Нека прати после ***.кача и на него ще му еб.. мам.иту!Свали детето щото си нямала да му развалиш. Ов,ца ! *** грам не *** вълбнува, ако трябва банкомат от утре искам да си закачиш за дебелия дир.ник.
104
2
 
2
 
! Отговори
до 106 преди 6 години
Сигурно както си ходиш...и падаш на една страна!Лекумай се!
103
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добро утро!Това не е единствен случай.Такива са мнозинството.
102
40
 
4
 
! Отговори
октопода преди 6 години
Майката щом хули толкова много държавата и нацията ... защо е избрала да живее и роди дете в българия, щом толкова е анти? Лицемерка.
101
2
 
51
 
! Отговори
Моз преди 6 години
Не знам що за гад трябва да си, за да свалиш дете извън населено място? Няма причина, която да го оправдае. Детето е малолетно и беззащитно. Просто кондукторката е комплексирана женица, която иска да покаже надмощие над дете. За всички пътници в автобуса има само една дума- овце!Ако при такъв случай не реагираш, не знам какво би те накарало?Заслужаваме си последните 27 години