Отчет твърди: Кучетата по улиците намаляват

Броят им непрекъснато се понижавал от 2013 г. насам
25
Отчет твърди: Кучетата по улиците намаляват
Снимка: архив, БулФото

Наблюдава се понижаване на броя на безстопанствените кучета от 2013 г. насам, според отчет за изпълнение на общинските програми за овладяване на популацията за 2016 г.

Общият брой на безстопанствените кучета, получен при събиране на данните от всички общини, е 25 861. През 2013 г. те са били 35 383, съобщиха от правителствената пресслужба.

За 2016 г. се отчита незначително повишаване на броя им – с 0,97% или 733 повече, от този през 2015 г.

През 2016 г. се отчита увеличаване на броя на регистрираните приюти в страната – 44, в сравнение с 2015 г., когато са с три по-малко.

Наблюдава се трайна тенденция на увеличаване броя на регистрираните и въведени в интегрираната информационна системата ВетИС домашни кучета през 2016 г. – 33 882. През 2015 г. техният брой е бил 29 215.


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кога наблюдаващите ще влязат в ромските махали където се развъждат кучета.Всеки ром обикалящ кварталните кофи за отпадъци мъкне със себе си по няколко песа.
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кучетата намаляват, кучешката радост в търговската мрежа се увеличава.
18
0
 
4
 
! Отговори
Коментар преди 9 месеца
Сигурно. Само покрай нашия блок са същите, в градинката - също... Навсякъде на друго място са намалели. Абе, дали не се нуждаят от защита, може бежанците да ги ядат...
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да не са наели хора да броят бездомните кучета?
16
1
 
3
 
! Отговори
?!?! преди 9 месеца
Кво правиме с котките? При нашия блок вече не се трае...Отделно, се катерят по колите и дерат покритието на боята...Скоро ще почне саморазправа ако не вземете мерки СКЪПИ чиновници, животнозащитници и сие....
15
0
 
0
 
! Отговори
Ели преди 9 месеца
Вярно е, поне до МА ги няма глутниците, а които пускат периодично са кастрирани и безопасни.
Първоначално не вярвах на програмата за кастрация.
Но СО поне в този квартал се справи сто процента.
Благодаря Ви!
14
0
 
7
 
! Отговори
Отчет vs Реалност преди 9 месеца
Отчет твърди: Кучетата по улиците намаляват!

Реалността твърди: ГЕРБероидите пак лъжат в отчетите, а кучетата са повече!
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Пенсионер

И как така,през "лошият" комунизъм и социализъм,нямаше бездомни кучета и котки,а броят че.р.ни.лки.те ци.гга.нни беше съвсем малък. Сега живеем в добрата демо(но)крация,имаме по улиците бездомни кучета и котки-повече отколкото българските бели деца. Ци.гга.нннската популация се съревновава с кучешката и котешката. Българите намаляваме и бавно и мъчително умираме. И това е благодарение на добрата демокрация и дорбият лозунг: "Който не скача е червен"!
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В Бояна има повече кучета отколкото деца. Честито на управляващите, вече ни затриха!
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сигурно само в София има 20000.
Кучетата по улиците са следствие от безотговорни хора, които ги изхвърлят.Иьхвърлят се домашни , които са омръзнали, изхвърлят се бебета ,резултат от липса на кастрация на дворни кучета, пускат се домашни мъжки да заплождат улични женски умишлено ,да не се мъчели. А когато една женска роди 5 на пролет и 5 на есен ?Еко равновесие дори не искам да коментирам.
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Даже и кучетата емигрират вече от Бойкария.
9
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Пенсионер

Комунистите не са лоши хора. Все пак и ти си живял по времето на "лошият" комунизъм и социализъм. Но щом желаеш,твоите връстници да починат,то тогава не те чака нищо хубаво: в замяна на твоята злоба,ще получиш тумба ци.ггга.нни ,които ще те тормозят.
8
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Професор

По-добре улични котки,отколкото улички кучета! Уличните котки ням апоне да те нахапят и разкъсат,докато уличните кучета хапят и нападат без причина хората! А когато един кучкар нарочно,"без да иска" си пусне кучето,и това куче взе да напада и да хапе хората,преставете си,как се забавлява в този момент кучкарят! Става му готино,че неговото куче-по/ми/яр хапе ( а може и да убие) невинни хора! Кучкарите са за затвора!
7
3
 
5
 
! Отговори
Професор преди 9 месеца
В природата нищо не се губи,ако наистина намалеят кучетата ще се увеличат уличните котки !!!!
6
0
 
1
 
! Отговори
Я па я...! преди 9 месеца
До Ro 3 Те заради кучетата не ни искат в еврозоната и Шенген.Нали така?
5
2
 
9
 
! Отговори
Пенсионер преди 9 месеца
Комунистите също намаляват. Само ромите се увеличават.С тях няма управия.
4
4
 
4
 
! Отговори
Дори преди 9 месеца
и кучетата не искат да седят в Бойкова България...Терминал 2 и бау...
3
0
 
16
 
! Отговори
Ro преди 9 месеца
Трънки! През два дена виждам нови кучета в квартала. От Екоравновесие ги пускат, където им падне, а Ганьо обича все още да си живее като ориенталски селт@к и парвеню, изхвърляки нещастнити животни и/или поколението им, за да се оправят, както могат. Бездомните кучета са следствие. Проблемът е липсата на какъвто и да е контрол, желание, люти наказания и поне капка човечност, за да се свърши с тая аборигенщина. От това идва окаяното състояние и на държавата, и на народа. Гнусн история!
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Гн.усна лъжа! П.е.со.ве.те все повече се увеличават! А като дойде размножителният им период,положението няма да е добро за хората,защото за следващата зима ще има повече лаещи кучета по улицата. Не могат да проумеят и разберат всички "наши" политици и общественици,че България има нужда от човеци и хора,бели българи,а не от улични по/ми/я/ри-убийци! За скотоложците,кучкарите,екозащитниците,животното(особено куче) е най-важното,но за политиците не трябва да е така! Радвате ли се,че България умира?
1
0
 
7
 
! Отговори
Аксаковска ловна дру преди 9 месеца
Жина: ще намаляват, как няма да намаляват.