Нов скандал в детска градина! Възпитателки бутат и тормозят деца

Бургаският кмет категоричен: Уволнения ще има още днес!
285

Нов скандал с агресия към деца в детска градина избухна този път в Бургас. Възмутени родители разкриха за брутално отношение на възпитателки към техните деца от група "Мики Маус" на детска градина "Брезичка".

Едната възпитателка вече е уволнена, предстои същото да се случи и с другата, съобщава "Дарик".

От кадри, разпространени във Facebook става ясно, че двете учителки крещят и обиждат петгодишните деца, а освен това и ги блъскат.

Директорът на детска градина "Брезичка" Събка Недева научила за издевателствата от видеото, след като се завърнала от тридневен отпуск. Тя обяви, че е шокирана от видяното, а едната учителка е уволнена още тази сутрин.

Кметът на Бургас Димитър Николов също изрази позицията си по случая с пост в социалната мрежа Фейсбук:

"Ужасяващите кадри, които видях от детска градина "Брезичка", нямат нужда от проверка! Всичко е ясно - категорична физическа и психическа агресия над децата! Уволненията ще са факт още днес. Но както въпросната “учителка”, така и колежките й, които гледат безучастно агресията, трябва да носят наказателна отговорност.

Сезирали сме прокуратурата и Агенцията за закрила на детето. Въпросната учителка дори ми е била предложена за награждаване от ръководството на детската градина! Няма да има безнаказаност, уверявам ви! Изпитвам не по- малък гняв от вас!", написа кметът на морския град.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
252
12
 
1
 
! Отговори
KOKO преди 5 години
STIGA STE OPRAVDAVALI U4ITELITE V DETSKITE GRADINI.ABSOLJUTNO NISHTO NE MOZE DA GI OPRAVDAE DA POSTAPVAT TAKA S TAKIVA MALKI DE4IZA.KAKVI PEDAGOZI MOGAT DA BADAT TAKIVA IZVERGI-KAKVO SA U4ILI,KOI GI E U4IL,SIGURNO I TOI E BIL SASHTIJAT. AKO NA MOETO DETE POSEGNE TAKAVA-RAZETE I SHTE BADAT OTRJAZANI-KU4KI,NJAMAM DRUGA DUMA.ZATVOR ZA TAKIVA.BASHTI NJAMAT LI TIJA DEZA-KATO NJAMA ZAKONI,BASHTITE DA GI PRILOZAT V PRAKTIKA.
251
7
 
5
 
! Отговори
Галя преди 6 години
Ако има камери,ще стане ясно и кои деца са агресивни и ще се търси сметка на родителя,а не другите деца да гледат звероукротителки(както се описват) ,пък и учителките и госпожите също ще могат да се защитят и който е виновен в спорни ситуации,много лесно ще знаем кой е виновника,а не да ни лъжат ,че някое дете е ударило детето ни или го е ухапало.И ако има камери няма да могат да отварят прозорците нарочно и умишлено да разболяват децата ни,само и само да са по-малко!
250
12
 
3
 
! Отговори
Галя преди 6 години
Искам да попитам защитниците на тезата,че ако има камери,ще се нарушава личното пространство на учителите- ние като сме на работа и има камери питал ли ни е някой,дали сме съгласни или ни задължават да го приемем?Те не са ли на работа и не носят ли отговорност и то за човешки животи?Ако няма какво да крият,не трябва да ги плаши,но явно не е така. Май ще лъсне системен тормоз,че има във всяка градина или ясла или училище!
249
5
 
12
 
! Отговори
Мариела Иванова преди 6 години
Грешката е че групите са многобройни и учителите не успяват да ги обхванат ,за да си проведат занятията ,както трябва.Трябва да се намали броя на децата в групите.А за родителите- нямат право да заснемат без знанието на учителя!!
248
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами като са недоволни от условията и заплащането -нито един да не отиде да работи.След като са там обаче, значи са съгласни с всичко.Длъжни са да си вършат работата.Няма оправадание за тези деяния над децата.Това е тормоз.Всички са виновни,да не лъжат че не знаели и не били чули.Тази се е чувала и на улицата как крещи.Да крещи в затвора сега,това заслужава.
247
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИСКАМЕ КАМЕРИ СВЪРЗАНИ С ИНТЕРНЕТ, РОДИТЕЛИТЕ ДА ДАВАТ ОБЯСНЕНИЕ ЗА ЛОШОТО И НЕАДЕКВАТНО ВЪЗПИТАНИЕ АКО ИМА ТАКЪВ СЛУЧАЙ, РОДИТЕЛИТЕ ПЛЪТНО ДО ДЕЦАТА СИ В ДЕТСКАТА ГРАДИНА АКО СА БЕЗРАБОТНИ ИЛИ В ОТПУСКА. НЕМОЖЕ ДА СЕ ПРЕШИЯТ 35 ДЕЦА НА ЕДНА НЕЩАСТНИЧКА КОЯТО ДА БЪДЕ ОТГОВОРНА ЗА ВСИЧКО, А РОДИТЕЛИТЕ ДА АБДЕКИРАТ ИЛИ ДА СА ОБВИНИТЕЛИ. НАМАЛЕТЕ ГРУПИТЕ НА 10 ДЕЦА.
246
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пореден случай на междуличностни отношения. Сега , незабавно реорганизация на цялостното предучилищно образование-закриват се градините от подобен тип- явно че тия комбинатни заведения си изиграха ролята и сега вече носят само негативи за обществото, децата не повече от 10 в група, учителите да имат право да отстраняват агресивни деца, които бият, ритат, щипят, чупят, деца които лягат на земята и си бият главата, крещят. КОЙ ПОДЛУДИ БЪЛГАРСКИТЕ УЧИТЕЛИ, КЪДЕ Е СЕМЕЙСТВОТО. СВЪРЖЕТЕ КАМЕРИ В ИНТЕ
245
3
 
31
 
! Отговори
сс преди 6 години
айде медиите ви почнаха, постановки сега ще го раздухват навсякъде, само и само видите ли в България има насилие над деца трябва да приемете истанбулската конвенция, хората да си кажат ейй трябва да ги защитим децата дайте да я приемем тази конвенция. как така управляващите като искат в някаква посока да насочат вниманието на народа и да го отклонят от друга тема медиите почват да бълват такива новини???
244
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 246Е как да не ги оставяш бе, а кой ще работи.Тези деца нали трябва да се гледат.А онези госпожи нали затова са там и това им е работата да ги учат и гледат, а не да ги бият и обиждат.
243
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази госпожа да я хванеш и да и счупиш краката.Ама и това ще и е малко.По добре в корито да е.Как може тези малки невинни дечица да ги тормози по този начин.Господ ще я накаже!!!
242
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а защо ги оставяте по 10 часа бе,родители .Абдикирали сте яко и после възпитателите виновни.
241
20
 
15
 
! Отговори
Валентина Карайлееа преди 6 години
Срам за професията УЧИТЕЛ! После се чудим,защо децата са агресивни??? ....Имат пример!!!!
240
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемът в градините и училищата е че се назначават хора с протекции, а не кадърни учители и възпитатели. Всичките са човек на някого. Учители без връзки няма.
239
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малиии, ино време, дедя, 6 унуки, кат са различни, оня, почваши на млати с ина митла *** пу главите. Бой, *** които бой, синини имахме. И Ко ни стана ? Ми нищо ни ни стана. Затуй бой яки и Кот такоз ...
238
8
 
23
 
! Отговори
Иван преди 6 години
А ръководството??? Нали те трябва да следят за изпълняване на длъжността? Те също са за уволнение!
237
12
 
23
 
! Отговори
Anonimus преди 6 години
Аз не мога да го изгледам до края, но ако видя някой да се държи така с моето дете .... жална й майка на тази възпитателка.
236
5
 
33
 
! Отговори
тролят под статията! преди 6 години
Под статията има много коментари на хора, които не са родители, не са учители, не са представители на някакви организации. Това са лица или лице, които пушат с цел да се насажда нетърпимост към цялото учителско съсловие и индиректно приканва към саморазправа и проява на агресия към учителите. Пишейки как ще се саморазправя с учителите, дава пример как обществото да се държи с учителите. НАСТРОЙВА ОБИКНОВЕНИ ХОРА СРЕЩУ ОБИКНОВЕНИ ХОРА. ТОВА Е ***!
235
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Зверове ли ??? 181Директни заплахи ли отправяш?
234
6
 
20
 
! Отговори
не ми слагайте думи! преди 6 години
До 164По вашата примитивна логика- да се изопачават думите ми, да им се придава смисъл, различен от смисъла, който влагам, това се нарича манипулиране. Спрете да изпадате в истерии и да драматизирате излишно. Вие не пишете от позицията на родител, пишете от позицията на лице допълнително нагнетяващо ситуацията и насаждащо омраза към учителското съсловие.Посочете къде наричам децата "звяр"!
233
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблема е че куцо и сакато са на ниско платени длъжности. Държавното управление е проблемът, че допуска такива лица да ни гледат децата. Съгласни ли сте да вдигнат данъците и да плащате една средна заплата за да ви ходи детето на детска градина с нормални условия? Жалко, че България гони добри семейства да работят в чужбина за да може децата им да растат там в нормална среда.