Пак драми в болницата във Враца, остава без кардиология

Отново недоволство от състоянието на лечебното заведение
9
Пак драми в болницата във Враца, остава без кардиология
Снимка: Reuters, архив

В края на миналата година здравното министерство успя да спаси болницата във Враца от фалит след серия протести, сега болничното заведение отново има проблеми.

Още по темата

Отделението по кардиология ще продължи да работи до края февруари и ако не се намерят специалисти, които да работат там, ще бъде закрито.

Преди няколко дни началникът на кардиологията подаде оставка, последвана от оставките на лекуващите лекари и специализантите, заради неясното бъдеще на болницата, както на отделението, съобщиха от болницата.

От там посочиха, че лекарският екип в отделението се е съгласил да отложи напускането си, за да може да се потърсят варианти то да продължи да работи. Ще се търсят варианти и за запазване на отделението по инвазивна кардиология, което е съвместна дейност между врачанската болница и Специализираната болница за активно лечение "Медика кор" - Русе.

Високоспециализираната дейност се осигурява от русенската болница и има пряко отношение към запазването на кардиологичното отделение в МБАЛ-Враца, което е свързано с него. "Медика кор" обяви, че едностранно ще прекрати договора си с болницата във Враца, тъй като през последните месеци се бавят плащанията за изпълнени дейности заради наложени запори на сметките на врачанското лечебно заведения за дългове.

Днес пред болницата във Враца се събраха около 20 граждани на спонтанен протест с искане изпълнителният директор на областната болница да подаде оставка. Те изразиха притеснение, че предстои да бъдат затворени кардиологията и други отделения и според тях градът и областта ще останат без нормално здравеопазване, а ръководството на лечебното заведение не се справя, според тях, със ситуацията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Отегчен вече преди 5 години
Аз не разбирам защо във областа продължават да ни се удържат от заплатите пари за здравни осигуровки.Тук така или иначе всичко вече си се плаща- тогава къде отиват парите ни от осгоровките.Аз не искам да ми се удържат съвсем законово пари за така наречени здравни осигуровки и в следващия момент тук да нямам никакви прави като здравно осигурен човек.Това е смешно.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименИ каква "опозиция" може да бъдат БСП на SIC и Волен Лидеров???Те са от една шайка (цитирам А.Тодоров, ранният), различни ръкави , но туловището е общо!
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като стане въпрос за лекарски заплати- управляващи и опозиция тъпчат лекарите в калта При бай Тошо беше същото. Пари даваха на миньори, шофьори и бакали
6
0
 
9
 
! Отговори
лекар до 2 преди 6 години
к.у.х народ сме..по времето на соца баща ми ..интернист получаваше 280 лв. На Запад 5000 дм нето на месец.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спокойно бре, другари!Ще ви лекуват Ценко Чоков и др. Папазки!
4
4
 
6
 
! Отговори
Идеалисът преди 6 години
Да проверят какви имоти имат последните 3 Управители на болницата!
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във Враца келеметорът отказва работа за 800 лева на месец. Малко им се виждало. За какво им е тогава болница? Нека си умират спокойно, щом не желаят да са полезни на обществото!
2
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При соца във всяко село имаше лекар, зъболекар и акушерка.при ГЕйРБ закриват дори и областните болници.
1
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Недостигат мед. сестри, лекари, инженери, строители, персонал за хотелите, земеделски работници, овчари и какво ли не."Ние сме неформалния лидер на Балканите" изцепи се Бойко. Горките Балкани. Щом ние сме им лидер.