След скандала: Уволниха директора на "Брезичка"

Назначава се временно ръководство на детското заведение
1 фев 2018 22:33,
43

Директорът на детската градина "Брезичка" е уволнен. Назначава се временно ръководство на детското заведение.

Това се случва след разследването на прокуратурата върху поредния случай на насилие към деца в детска градина- този път в Бургас. На появили се в интернет кадри се вижда как възпитателки блъскат децата, крещят им и ги обиждат.

Тази сутрин една от възпитателките - Милена Иванова, сама е подала молба за напускане. Кметът на Бургас Димитър Николов през 2016 г. лично бе наградил Иванова за изключителния ѝ професионализъм.

Още по темата
Кадрите са записани от скрита камера, докато директорката на детската градина е в тридневен отпуск. 

"Потресена съм, потресена съм от кадрите. Не съм очаквала, че такова нещо в мое отсъствие може да се случи", призна директорът на ЦДГ "Брезичка" Събка Недева.

Община Бургас е сезирала Прокуратурата и Държавната агенция за защита на детето по случая. 

От ръководството на детската градина са настоявали за монтиране на камери в занималните, но именно възпитателките, заснети във видеото, са били против. 

Скритата камера е била поставена в детска играчка, научи Bulgaria ON AIR. Предполага се, че кадрите са заснети през последните дни.

Екипът на Bulgaria ON AIR не беше допуснат в сградата заради грипната епидемия в града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
смехурко:)))))) преди 6 години
..................................................много избирателни мнения публикувате .Но тез с факти и който са сне са ви угодни не .Ето ви това е социализма и комунизма...................Нищо чудно за много минуси и забрана
32
0
 
0
 
! Отговори
До 22 преди 6 години
Ти на колко си години и кое отделение си завършил, неграмотнико? И акъл даваш! Поне научи правописа.
31
1
 
2
 
! Отговори
Я па ти... преди 6 години
До Анонимен 8 Дядо ти вероятно е бил стар *** , та да ги претрепе. Ха, ха...
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отиде си един ,, отличен педагог, награждаван за вярност и преданост към идеите на кмета , партията и правителството " ! ДАНС и прокуратурата да открият злосторниците ,направили записите ! Ало , Ваньо !
29
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зама Томислав спаси кметицата на Габрово , сега Боко ще помага на бургазлията . Да припомним помощта за Дилянчо от Асково , следва Септември , има вече Симитли , .............няма край . Територията ТИКВЕНИЯ !
28
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като и счупиш 8 пръста, ще се замисли следващия път
27
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Количествените натрупвания водят до качествени изменения. Натрупвано с десетилетия, скрито от обществото насилието върху децата се приема като задължително. Крясъците, виковете, агресията над тези малки дечица, трябва да се наказва жестоко. Трябва да се носи съдебна отговорност. Подобно поведение е недопустимо. То осакатява духовно децата.
26
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива като тази трябва да се предаде в ръцете на майките,Да види какво е майчина ярост и как се бие.С удоволствие бих я нашамарила,без проблем.
25
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човешката деградация през соца се оказа доста трайна. Още теглим последствията.
24
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе ние ходехме на градина през соца. И тогава си беше гадно.
23
6
 
6
 
! Отговори
иванчо преди 6 години
До Анонимен: ... И стана човек:)))
22
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм набор 83 когато бях малък и ходех на градина другарката Колева ни спукваше от бой с една палка от барабан
21
4
 
7
 
! Отговори
АХА преди 6 години
"ИМА СИ КРУШАТА ОПАШКА"! Предстои РАТИФИЦИРАНЕ на "Истамбулската конвенция"!Трябва да се подчертае "спешна" НЕОБХОДИМОСТ! ЗА ЛИКВИДИРАНЕ НА СЛАВЯНСКИТЕ ЦЕННОСТИ !
20
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
потресен съм от видяното но оттук нататък не вярваите някои да кандидатства за такава работа все по трудно и трудно ще се намират кадърни възпитатели а не такива изверги като във видиото докато не стане като в другите страни един възпитател плюс помощник възпитател одговарят и обучават максимум 10 деца на такива постове ще бъдат назначавани събирани от кол ивъже
19
10
 
18
 
! Отговори
Ха-де преди 6 години
Джунгла отвсякъде. Тая мръхла що не си изкара агресията на бащата на детенцето, а се звери на беззащитното хлапе. Щото е низка ***. Сега бащата да я хване за ухото и да я разведе из центъра на Бургас докато минувачите я плюят.
18
21
 
8
 
! Отговори
Попа преди 6 години
До 16, ти нормален ли си какъв си. Сега не е времето на комунизма да блъскат и удрят. Създадоха едно цяло поколение от нервни хора които не знаят какво е креативност именно поради този подход. Онова комунистическо поколение се нерви и за най малкото, винаги е намръщен и сърдит.
17
8
 
32
 
! Отговори
Психолог преди 6 години
Ако децата ви НЕ ЖЕЛАЯТ да посещават детска градина, то приичната не е у тях - бъдете сигурни!!
16
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това ако беше в САЩ,тая щеше да бъде изведена с белезници и да бъде вкарана директно затвора ...Какъв мъжки танц бе,това е child abuse влачиш ,блъскаш детето и му крещиш ...Не те е срам ,3-4 годишни деца тръгнала да малтретира ...боже ,боже
15
29
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сърдечен поклон към медията за това, че успешно осъществи цял един скандал. И то във време, когато е особено трудно да привлечеш вниманието на обществеността. Чудесен апел към правилната социална прослойка - кресливите мамички. Голяма работа, голямо нещо, голям успех. Браво.
14
22
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"А няма ли да сложим камери в дома на всички тия кифли ; оставили децата си в тая детска градина, за да може да пият кафета по цял ден ? Представям си какъв бой и шамари отнасят децата в къщи, но сега се правят на светици."Мой човек, ти явно си бездетен, щом мислиш така. Първо "кифлите" тоест родителите дето си оставят децата в детската градина през това време са на работа (представи си) за да плащат данъци на идола ти Тиквата. И второ тези 30-40 лева надник на гледачките ги определя... Тикват