След скандала: Уволниха директора на "Брезичка"

Назначава се временно ръководство на детското заведение
1 фев 2018 22:33,
43

Директорът на детската градина "Брезичка" е уволнен. Назначава се временно ръководство на детското заведение.

Това се случва след разследването на прокуратурата върху поредния случай на насилие към деца в детска градина- този път в Бургас. На появили се в интернет кадри се вижда как възпитателки блъскат децата, крещят им и ги обиждат.

Тази сутрин една от възпитателките - Милена Иванова, сама е подала молба за напускане. Кметът на Бургас Димитър Николов през 2016 г. лично бе наградил Иванова за изключителния ѝ професионализъм.

Още по темата
Кадрите са записани от скрита камера, докато директорката на детската градина е в тридневен отпуск. 

"Потресена съм, потресена съм от кадрите. Не съм очаквала, че такова нещо в мое отсъствие може да се случи", призна директорът на ЦДГ "Брезичка" Събка Недева.

Община Бургас е сезирала Прокуратурата и Държавната агенция за защита на детето по случая. 

От ръководството на детската градина са настоявали за монтиране на камери в занималните, но именно възпитателките, заснети във видеото, са били против. 

Скритата камера е била поставена в детска играчка, научи Bulgaria ON AIR. Предполага се, че кадрите са заснети през последните дни.

Екипът на Bulgaria ON AIR не беше допуснат в сградата заради грипната епидемия в града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
9
 
19
 
! Отговори
Men преди 6 години
Не се удря жена, но както всяко правило и това си има изключение.
12
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Кметът на Бургас Димитър Николов през 2016 г. лично бе наградил Иванова за изключителния ѝ професионализъм."Една от големите гордости на ГЕРБ- бургаският кмет. Такъв "професионализъм" лъха от наградената му фаворитка, че човек да го е страх да си остави детето там.
11
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уволниха???Та тези вече трябваше да са в затвора а не да им се размине с едното уволнение!!!
10
32
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А няма ли да сложим камери в дома на всички тия кифли ; оставили децата си в тая детска градина, за да може да пият кафета по цял ден ? Представям си какъв бой и шамари отнасят децата в къщи, но сега се правят на светици. Срещу 30-40лв на месец как очакват някой да им гледа детето? Айде на който не му изнася да си ги гледа сам
9
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До шматкаНе. Сутрин у дома. Ако е много належащо, учителката ни придружаваше, за да избегнем неприятния субект.Никой не ни е карал да ядем нещо насила или да спим, ако не ни се спи.
8
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мен са ме удряли многократно и наказвали в детската градина... просто защото не исках да спя следобед или да си изям крем - карамела, който мразех :(А бях най - послушното дете! Това беше по време на соца. Защо тогава никой не защитаваше правата на децата и позволяваше децата да се бият!!! Започвам да се самосъжалявам....
7
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази нахалница дето не подаде оставка и обясняваше как това е танц с пръчка, няма ли някой родител да я покани и нея на един такъв танц с тази тояга?Ако някой беше ударил мен така, дядо ми щеше да ги претрепа.
6
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бях на детска градина през едни други времена. Учителка никога не ми се е карала или нагрубявала. Бой- абсурд. Но в градината занятията бяха винаги организирани. Организирани бяха дори игрите на двора. Никой от нас нямаше възможност да се шляе, мотае или да дразни някого. Бяхме постоянно ангажирани. Лоши бяха лелите, които си пазеха тоалетните някой да не ги изцапа и не ни разрешаваха да ги ползваме, когато искаме, а само ако те разрешат. Нямам лоши спомени, но най- добре си беше у дома :)
5
12
 
9
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 4Хехе.ами нали ритаме срещу конвенцията.Сега по нареждане на Боко ще налюскат камери навсякъде за да ни манипулиратКо да прайш от ченге ченгеджийски номера
4
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква е тази масирана акция по медиите да се тиражират кадри с насилие над деца?Ако ги е имало преди това, защо не са взети мерки своевременно, а точно сега?Тези учителки и възпитателки не работят в градините или домовете от 1 седмица или месец.
3
12
 
29
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 1Ква демокрация ти е виновна пак бе.И по тошково беше така ама никой не смееше да гъкне.Лелките се прибираха с пълни торби с масло сирене захар...Какво сме яли един бог знае.Матрялаааа пробрема е в мат'ряла
2
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един фашист комунист *** тук пишеше !!! Цитирам"а това наз нормалните как во ни интересува"
1
7
 
15
 
! Отговори
Демокрацията преди 6 години
Води до оскотяване. Възможно е да е от системно злоупотребяване с банани.