Спецакция в Септември – 50 барети нахлуха в общината!

Вероятно акцията е насочена срещу кмета Марин Рачев
Обновена: 1 фев 2018 10:56 | 1 фев 2018 10:20,
53
Спецакция в Септември – 50 барети нахлуха в общината!
Кметът Марин Рачев. Снимка: Община Септември

Над 50 маскирани полицаи участват в спецакция в сградата на Община Септември, обяви пред "Фокус" Николай Баташки от Инициативния комитет "Да спасим община Септември".

По думите му Общината е блокирана и не обслужва граждани. Затворен е и Информационният център, като всички служители са изведени от сградата.

По неофициална информация акцията е насочена срещу кмета Марин Рачев, който в края на миналата година бе обвинен от прокуратурата, че е нанесъл на общината щети в размер на 13 милиона лева.

Тогава от ДАНС обявиха, че тяхна проверка е установила, че градоначалникът е закупил от близка до него фирма земеделски имот за 115 пъти по-висока цена, от тази, за която е бил продаден същият имот 3 години по-рано.

Освен това е сключил сделки в нарушение на Закона за обществените поръчки.

По-късно от прокуратурата съобщиха, че на територията на Община Септември се провеждат интензивни процесуално-следствени действия по досъдебно производство за корупционно престъпление.

С предварително разрешение от Специализирания наказателен съд се извършват претърсвания в служебни помещения в сградата на общината, в лични домове и офиси на търговски дружества, обясни говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Това е първото досъдебно производство, по което явно се извършват действия от Специализираната прокуратура срещу кмет за корупционно престъпление след новите изменения в НПК от месец ноември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
0
 
! Отговори
Петър преди 6 години
О поредният герб десни крадец
45
1
 
0
 
! Отговори
VELEV преди 6 години
ZABRAVIXTE DA VZEMETE I KMETA NA VINOGRADETS , ZLOKYTSENE I LOZEN , NAPRAVETE I TAM PO EDNA PROVERKA ZA VZAIMNATA IM RABOTA S MARIN4O RA4EV.........................
44
1
 
1
 
! Отговори
Не барета преди 6 години
Пак сте недоволни. Защо 50? Защо чак сега? Защо там, а не онам? Защо, защо? Ако бяха 5 щяхте да кажете, че плащаме данъци на много, а само 5 са завели. Няма угодия на мрънкащите форумни мишлета.
43
0
 
4
 
! Отговори
Дидо преди 6 години
Днес комунистите превзеха отново Септември.
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А в северозапада кога ще идват?
40
2
 
6
 
! Отговори
ХХ преди 6 години
И този е от г-Европейско Развил се Бьлгарин..Гражданин. Сега ще се сетят че и той като суджука е ..давал зрънца на гълъбите. Ще бъде отлюспен заклеймен ..Ура за Винету
39
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 33Другарю , няма никакво значение кой кмет от коя партия . Почти 100 % от кметовете крадат денонощтно и не ги интересува никаква партия . Единствената партия на която се кланят кметовете са парите.
38
0
 
12
 
! Отговори
Общински КРАДЦИ преди 6 години
На практика кметовете от всяка покупка за общината и ремот умножават по 200 пъти сумите. Така се краде драги зрители и то пред очите на общинските работници коитополучават проценти от разликата с нормалната цена на имота или услугата .Питам са тея закво им дават заплати като крадат за 200 години напред .
37
0
 
11
 
! Отговори
КМЕТОВЕ КРАДЦИ преди 6 години
Колко удобно е да купиш имот с държавни пари за 200 пъти по скъпа цена .Обаче номера е да е продавача да ти е майка,баща,син,внук ,либовница,секретарка иличистачката ,детегледачката или куросмукачката .100 000 по 200 пъти си е печалба от космоса бре с гарантирани държавни пари .Само трябва да си кмет като Мамин ВАНко от Пловдив .Мед.апаратура, ремонти всичко по 200пъти умножено !
36
6
 
14
 
! Отговори
До 33 преди 6 години
Марин Рачев е кмет от ГЕРБ, а не от БСП. Това първо и второ защо са нахлули 50 барети в една община. Това да не е сборище на талибани или иначе казано на ИД. Или греша. Що за представление е това? Нима служителите на тази община са въоръжени с картечници и гранатомети. Що за малоумие тресе управляващите. Аман от толкова фуклива показност.
35
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как пък все кметовете на малки общини разследват? Или села.Защо не правят акции в някои големи области...
34
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
13 милиона за нашите стандарти е дребна риба. Замазват очите за борбата ни с корупцията, отчитат дейност.
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е щом е първото сновите изменения да видим дали таз служба е ефективна срещу срастванрто на властта и престъпността . Защото от 125 години откакто на освободиха отТурците българите постоянно си крадат и присвояват държавни имоти и пари .Разберете КРАЖБАТА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ срещу нормалните хора дето спазват законите .Ако няма вкарани в затвора не вярвам на ГЕРБ .
32
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кмет е на БСП.
31
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да минат и през столична община.
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ало, Ваньо! И до там.
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
новина ще е като му вземат откраднадтото и го осъдят да лежи(ефективно, за повечко) заедно със приятелчетата си. Засега е поредния цирк >:(
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С 50 барети ... Някой бая му е ядосан на кметЯ.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тука май ще се види по добре.https://youtu.be/3uKfABdmmVA