Пролетни и рекордни градуси в Търговище, Варна и Русе

Почти навсякъде в Североизточна България е станало по-топло
2 фев 2018 17:37,
2
Пролетни и рекордни градуси в Търговище, Варна и Русе
Снимка: архив Булфото

Рекордно топло време в Североизточна България днес. Почти навсякъде живака отчете над 18 градуса.

В Търговище температурата, измерена в ранния следобед беше 18,8 градуса по Целзий.

Според ръководителя на местната Метеорологична станция Красимира Стойчева, заради тихото и спокойно време очакванията са до края на деня температурата да се повиши с още няколко десети, обясни тя пред "Дарик".

Така ще бъде подобрен температурния рекорд от 2016 година, когато също са били измерени 18.8 градуса.

Най-студено на 2 февруари в Търговище е било през 2012 година, когато температурата на въздуха е била минус 19.6 градуса. Като цяло за февруари най-студено е било на 5 февруари 1956 година, когато са били измерени минус 22,9 градуса по Целзий.

Във Варна също е измерена рекордна за днешния ден в града температура от 18 градуса, съобщиха за БТА от филиала на НИМХ в крайморския град.

Досегашната най-висока температура - 15.4 градуса, е била измерена през 2001 година.

Максимална температура от 19,1 градуса е измерена около 14.00 часа днес в Русе, което е рекорд за тази дата. Това съобщиха от хидрометеорологичната станция в крайдунавския град.

От там обясниха, че статистика се води от 1961 г. насам. Досега най-топло на 2 февруари е било през 2016 г., когато термометрите са отчели 16 градуса. Най-студено на този ден е било през 2012 г. - минус 15,6 градуса.


Синоптиците уточниха, че по-високи от досега измерваните температури са отчетени във всички станции в Североизточна България, на места повишението във вътрешността на района е с 4-5 градуса.

Специалистите уточниха, че по-високите температури в началото на февруари не са нещо, което не се е случвало. През следващите един-два дни също се очакват по-високи температури.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Варна и Русе са сред най-красивите български градове, жалко, че държавниците ги забравят от десетилетия наред!