Динамично време: Валежи, вятър, а градусите до 18

Над Черноморието и по планините ни ще е облачно
3 фев 2018 08:15, Петя Славова
0
Динамично време: Валежи, вятър, а градусите до 18
Снимка: архив, Булфото

През денонощието времето ще е динамично. Облачността ще е по-често значителна и главно в планинските райони ще има валежи. Ще духа южен вятър, ще е поривист и в районите, северно от планините временно ще се усилва до бурен. Остава топло за февруари с минимални температури между 3 и 8 градуса, максимални - между 13 и 18 градуса, малко по-ниски в крайните северозападни райони, съобщава БТА.

Над Черноморието облачността ще е значителна, почти без валежи. Ще духа силен юг-югозападен вятър. Максималната температура на въздуха ще е 13-16 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде предимно 3 бала.

Над планините ще преобладава облачно време с превалявания от дъжд, над 2200 метра - от сняг. Ще е ветровито, със силен по билата - бурен югозападен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 11 градуса, на 2000 метра - около 4 градуса.

През нощта срещу неделя и в неделя от северозапад ще прониква студен въздух. Температурите в Западна и Централна България ще се понижат, максималните ще са до 6-8 градуса, а в източните райони ще са все още високи - до 15-16 градуса. Валежите от дъжд ще се активизират, значителни ще са в Рило-Родопската област и около централната и източната част от Стара планина.

След обяд, със застудяването в Западна България в по-ниските планински райони, както и във високите котловинни полета дъждът ще преминава в сняг, но бързо ще спре. През нощта валежите навсякъде ще спрат, най-късно в югоизточните райони. В понеделник температурите ще се понижат още. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, облачността ще е променлива, над по-голямата част от страната намаляваща до предимно слънчево

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари