Как загина Кристиан? МВР: Неравности по трасето на шейната!

Теренът край хижа "Чакър войвода" е изключително труднодостъпен
Обновена: 3 фев 2018 07:39 | 3 фев 2018 07:30, Екип на Dnes.bg
451
Как загина Кристиан? МВР: Неравности по трасето на шейната!
Снимка: архив, Булфото

4-годишният Кристиан, син на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, загина вчера дледобед при тежък инцидент на Боровец.

Още по темата

Неофициалната информация е, че двамата са били на моторна шейна, която най-вероятно се е ударила в дърво.

Все още не е потвърдено дали трагедията се е разиграла на пистите в зимния курорт, или извън тях.

Теренът в района на хижа "Чакър войвода" е изключително труднодостъпен. Местните казват, че до хижата се достига само с моторни шейни или с планински водач, пише "Монитор".

МВР пусна кратка информация за инцидента с 4-годишното момченце. В полицията е бил получен сигнал за трагедията към 15,15 ч.

Има установени свидетели на случилото се, но не може да даде повече информация, тъй като текат процесуално-следствени действия, съобщиха от МВР.

Загиналото момченце е по-малкият от двамата сина на Ивайло и Маринела Московски. По-големият е Александър, който е на 7 години.

Съпругата на министъра, която работеше в българска банка, от години се грижи за децата, тъй като съпругът ѝ е един от най-ангажираните в правителството на Бойко Борисов.

Ивайло Московски е сред най-успешните министри. Той е трети мандат начело на Министерството на транспорта.

Според близки на Московски министърът си е взел ден почивка, за да бъде със семейството си.

Екипът на Dnes.bg изказва съболезнованията си за сполетялата ги трагедия на семейството на министър Московски и всички техни близки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


451
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
258
2
 
51
 
! Отговори
а преди 6 години
В този случай не е толкова важно как е починало детето, а ЗАЩО - заради безразсъдството на един баща. Няма значение дали той е цар, крал или президент. Четиригодишно дете няма място на моторна шейна. Да беше го повозил на шейните в Царска бистрица, които са за простосмъртните, а не на шейните за богоизбраните.
257
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да така е чудят се кого да изкарат виновен .Но трагедията е единствено за Московски каквото и да си пишем тук
256
1
 
76
 
! Отговори
Уф преди 6 години
Злото е сторено, трагедията е налице. Каквото и да кажем, вече е късно. Сега по-важният въпрос е защо прокуратурата се държи не като държавен обвинител, а като адвокат на министъра. Измисля удобни версии за разследване, които ще доведат до оправдаването му, вместо да приложи цялата строгост на закона. Двоен аршин, както винаги. После - "Защо хората ни мразят?" и "Българите са злобни и завистливи". Ами не, не са. Просто искат справедливост за всички, а не избирателно.
255
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки ди плаща сметката с лихвите
254
1
 
27
 
! Отговори
dk преди 6 години
моят дядо казваше,че когато трябва да стане нещо такова,господ ти взема акъла колкото и да си уменпомните ли химичката,която загина от изхвърляне на хи5микали в реката,друг случай-баба нахранва детето с гъби и чак на другия ден се сеща ,че от тях повръща но е вече късномного моля,който не е пострадал да се моли ,че не е от тези дето си забравят акъла и да благодариникого не упреквайте по такъв повод
253
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дали го застигна проклятието от Хитрино -не знам ,знам само че тези хора там загинаха изгорели и взривени защото нямаше контрол и сега няма от Министерството на транспорта.Автобуси карат хора неизправни ,влаковете не са безопасни ,защото не е безопасно трасето по което се движат ,пътищита са развалина колкото и бат Ви Бойко да се бие в гърдите за една магистрала до Бургас/до където му е интереса де.
252
2
 
50
 
! Отговори
Sterling преди 6 години
Тоя Московски много противен тип е. Арогантен като Вожда му. Жалко за детенцето
251
3
 
53
 
! Отговори
Хенри преди 6 години
Тоя министър трябва да е в ареста защото е убиец.Убил е собственото си дете.Ако беше някой друг отдавна да търка нара.Няма правосъдие в България.
250
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
министърът на транспорта уби детето си в транспортен инцидент -ще си подаде ли оставката или ще каже само ако това реши проблема тогава ще си я подам
249
2
 
58
 
! Отговори
DESPERADO преди 6 години
Първо, там е забранено за моторни шейни. Второ, Московски е употребил алкохол. Трето не са носили каски. Четвърто - Това е УБИЙСТВО по непредпазливост. ТРЯБВА да е в ареста вече.
248
2
 
58
 
! Отговори
хъм преди 6 години
Министър на трнспорта ли? Как може да качиш 4 годишно на моторна шейна и да го сурнеш по чукарите. Такова малко дете. Че то винаги може да стане инцидент ама това какво е. Моите са на същата възраст. То на шейна като ги кача все се оглеждам и ме е шубе да не ги връхлети някой със ски. Какво остава да ги кача на тези супер мощни машини. Те за възрастен са опасни.
247
0
 
40
 
! Отговори
Idealist преди 6 години
Бог да прости невинната душа това дете! Голяма трагедия е детето ти да умре преди теб. Не зная какво е станало, но не е било разумно да се качи толкова малко дете на открита моторна шейна и да се кара трудна пресечена местност. Неразумен баща! Не знам как ще го преживее!
246
3
 
35
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
А слънцето на Герб не кара ли моторни шейни?
245
1
 
70
 
! Отговори
Уф преди 6 години
От чисто човешка гледна точка ми е мъчно и за детето, и за него.От друга страна, трагедията е в резултат от самонадеяност и безотговорност. Прокуратурата трябва да му повдигне обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, а не да му скалъпва оправдания за неравности по терена. Има някаква ирония във факта, че министърът на транспорта причинява смърт поради неспазване на транспортните закони. Говори се, че днес сутринта бил депозирал молба за отпуск със задна дата. Машината е задействана
244
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти анонимен си много ***,който няма дете расъждава като теб.Един родител е готов на всичко за детето си.
243
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Става така защото всеки си мисли,че може да кара всичко,което се движи.Едно е да караш кола,друго моторна шейна 150 коня.Да не говорим за терена по който я караш - сняг, бабуни, дървета.Един човек,който няма опит в това и кара бързо е нормално да излети някъде.
242
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се замонаши в някой манастир,друго спасение няма.
241
1
 
53
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
До # 228. За каква чиста съвест от гербаджия говориш? Не виждаш ли как пак такова дете изкараха убиец на кръчмаря,като му бутнаха пистолета в ръцете,за да не вкарат гербаджията председател на общински съвет в затвора. Сега и на успелия министър с моторната шейна мястото му е в затвора.
240
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И по селата е така, фойерверки , и стрелба с пистолети , хвърчат ония джипове. Криеме се от тарикати с власт. Дрогирани, пиаяни. Ужас за децата
239
1
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бог да прости невинната душа. Трагедията е неописуема.НО.... Да си кажем истината. Поредно доказателство за тоталната анархия в държавата.В любимата ви САЩ, дори без да има инцидент, само за това,че го е качил на моторната шейна, социалните щяха да му вземат детето. И такава глоба щяха да му праснат, че щеше да обяви фалит.